ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δολοφονία Καρολάιν: Tι θα γίνει με την επιμέλεια του παιδιού της ;

Το 11 μηνών κοριτσάκι, είναι από τις πιο τραγικές φιγούρες του στυγερού αυτού εγκλήματος

Την πιο δραματική τροπή είχε η υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς μητέρας ενός μωρού, μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά στις 11 Μαΐου.

Ο σύζυγός της, ο 32χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, που όλο αυτό το διάστημα εμφανιζόταν τεθλιμμένος, να ελπίζει να συλληφθούν οι δράστες του εγκλήματος, αποδείχθηκε ότι ήταν εκείνος που σκότωσε την άτυχη νεαρή.

Το... θέατρο του πιλότου και το «κούνημα» του κεφαλιού του (vids)

Το 11 μηνών κοριτσάκι, είναι από τις πιο τραγικές φιγούρες του στυγερού αυτού εγκλήματος. Το πτώμα της 20χρονης Καρολάιν, βρέθηκε δίπλα στο μωρό, το οποίο ήταν σε κατάσταση σοκ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του.

«Το μωρό σκουντούσε την μητέρα του»

Ο Χρήστος Βαρδίκος, ο πρώτος αστυνομικός, που αντίκρυσε την φρίκη του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, περιέγραψε με δυσκολία τις εικόνες από τη σοφίτα όπου, όπως είπε, άφησε για πάντα ένα κομμάτι της καρδιάς του.

Ομολογία-φρίκη: «Κρέμασα το σκυλί για να γίνω πιο πειστικός»

Σύμφωνα με την μαρτυρία του, ο σύζυγος ήταν δεμένος, ενώ το μωρό δεν έκλαιγε, καθόταν δίπλα στη νεκρή του μητέρα και τη σκουντούσε.

Όπως είπε στο τρίτο επεισόδιο των αναρτήσεων που η ΕΛ.ΑΣ. κωδικοποίησε ως Deep Blue , («βαθύ μπλε»), είδε «Νεκρή την Καρολάιν πάνω στο κρεβάτι, με το μόλις 11 μηνών κοριτσάκι δίπλα της και τον σύζυγο δεμένο στο πάτωμα». Κράτησε το παιδί για μισή ώρα και το έβαλε στο περιπολικό να ζεσταθεί μέχρι να το παραδώσει στους παππούδες του. «Όταν είδα το παιδί, κατέρρευσα συναισθηματικά» δήλωσε ο Χρήστος Βαρδίκος, που είναι 40 ετών και έχει μια κόρη 8 ετών.

Η επιμέλεια του παιδιού

Όπως προκύπτει από το άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα η εισαγγελία ανηλίκων μπορεί να αναθέσει την επιμέλεια του βρέφους είτε στους συγγενείς της Καρολάιν στην Αλόννησο, είτε στην οικογένεια του κατηγορούμενου πιλότου στα Γλυκά Νερά. Όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι, θα πρέπει πριν από αυτό να έχει προηγουμένως διατάξει τη διενέργεια έρευνας ώστε οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες να διακριβώσουν τις συνθήκες διαβίωσης και στις δύο περιπτώσεις.

Άρθρο 1532 – Αστικός Κώδικας – Συνέπειες κακής άσκησης

Αν ο πατέρας ή η μητέρα παραβαίνουν τα καθήκοντα που τους επιβάλλει το λειτούργημά τους για την επιμέλεια του προσώπου του τέκνου ή τη διοίκηση της περιουσίας του ή αν ασκούν το λειτούργημα αυτό καταχρηστικά ή δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε αυτό, το δικαστήριο μπορεί, εφόσον το ζητήσουν ο άλλος γονέας ή οι πλησιέστεροι συγγενείς του τέκνου ή ο εισαγγελέας, να διατάξει οποιοδήποτε πρόσφορο μέτρο. Κακή άσκηση της γονικής μέριμνας συνιστούν ιδίως: α. η υπαίτια μη συμμόρφωση προς αποφάσεις και διατάξεις δικαστικών και εισαγγελικών αρχών που αφορούν το τέκνο ή προς την υπάρχουσα συμφωνία των γονέων για την άσκηση της γονικής μέριμνας, β. η διατάραξη της συναισθηματικής σχέσης του τέκνου με τον άλλο γονέα και την οικογένειά του και η με κάθε τρόπο πρόκληση διάρρηξης των σχέσεων του τέκνου με αυτούς, γ. η υπαίτια παράβαση των όρων της συμφωνίας των γονέων ή της δικαστικής απόφασης για την επικοινωνία του τέκνου με τον γονέα με τον οποίο δεν διαμένει και η με κάθε άλλο τρόπο παρεμπόδιση της επικοινωνίας, δ. η κακή άσκηση και η υπαίτια παράλειψη της άσκησης του δικαιώματος επικοινωνίας από τον δικαιούχο γονέα, ε. η αδικαιολόγητη άρνηση του γονέα να καταβάλει τη διατροφή που επιδικάστηκε στο τέκνο από το δικαστήριο ή συμφωνήθηκε μεταξύ των γονέων, στ. η καταδίκη του γονέα, με οριστική δικαστική απόφαση, για ενδοοικογενειακή βία ή για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή για εγκλήματα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

Το δικαστήριο, στις περιπτώσεις του προηγούμενου εδαφίου, δύναται να αφαιρέσει από τον υπαίτιο γονέα την άσκηση της γονικής μέριμνας ή την επιμέλεια, ολικά ή μερικά, και να την αναθέσει αποκλειστικά στον άλλο γονέα, καθώς επίσης να διατάξει κάθε πρόσφορο μέτρο προς διασφάλιση του συμφέροντος του τέκνου. Αν συντρέχουν στο πρόσωπο και των δύο γονέων οι περιπτώσεις του δευτέρου εδαφίου, το δικαστήριο μπορεί να αναθέσει την πραγματική φροντίδα του τέκνου ή ακόμα και την επιμέλειά του ολικά ή μερικά σε τρίτο ή και να διορίσει επίτροπο. Σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις του πρώτου εδαφίου και επίκειται άμεσος κίνδυνος για τη σωματική ή την ψυχική υγεία του τέκνου, ο εισαγγελέας διατάσσει κάθε πρόσφορο μέτρο για την προστασία του, μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, στο οποίο πρέπει να απευθύνεται εντός ενενήντα (90) ημερών, με δυνατότητα αιτιολογημένης παράτασης της προθεσμίας αυτής κατά ενενήντα (90) επιπλέον ημέρες.»

ΠΗΓΗ: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X