ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Για πρώτη φορά η Βικτώρια ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους κατηγορούμενους

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη...»

Για τις 9 Ιουλίου διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία Γιάννη Μακρή, τον Οκτώβριο του 2018 έξω από το σπίτι του στη Βούλα.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν οι δυο Βούλγαροι κατηγορούμενοι της υπόθεσης, όπως και η σύζυγος του θύματος Βικτώρια Καρύδα. Ήταν, μάλιστα η πρώτη φορά που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους δύο κατηγορούμενους.

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη ότι θα κάνει ορθά τη δουλειά της, όπως άλλωστε έκανε και η Αστυνομία. Στο δικαστήριο θα πάρουν αυτό που τους αξίζει», δήλωσε πρόσφατα η Βικτώρια Καρύδα αναφερόμενη στους κατηγορούμενους και με αφορμή την έναρξη της δίκης.

Η διακοπή της δίκης

Παρά το γεγονός πως το δικαστήριο το πρωί προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων και νομιμοποιήθηκαν οι δικηγόροι των δύο πλευρών, υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, ενώ, λήφθηκαν και ειδικά χωροταξικά μέτρα εντός της αίθουσας λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, προτιμήθηκε από το προεδρείο η εκδίκαση δύο άλλων υποθέσεων, με σύντομη ακροαματική διαδικασία.

Αντίθετα, η δίκη για την δολοφονία του επιχειρηματία πρόκειται να διαρκέσει αρκετά καθώς έχουν κληθεί 25 μάρτυρες κατηγορίας και πραγματογνώμονες.

Το μόνο βέβαιο είναι πως η ολοκλήρωση της πρέπει να έχει γίνει μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2020 όταν και λήγει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης του 32χρονου κατηγορούμενου, φερόμενου εκτελεστή, του 46χρονου επιχειρηματία.

Εκτός από τον 32χρονο Βούλγαρο φερόμενο ως εκτελεστή στο εδώλιο κάθεται και ο αδελφός του. Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες και δηλώνουν αθώοι.

Ωστόσο, βίντεο από την ώρα της εκτέλεσης του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή δείχνει, σύμφωνα με τη δικογραφία, έναν άνδρα με το σωματότυπό του κατηγορουμένου να πυροβολεί εναντίον του επιχειρηματία.

eleftherostypos.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X