ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δίνει μάχη για τη ζωή σπουδαία Ελληνίδα ποιήτρια

Σε κρίσιμη κατάσταση

Διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού θεραπευτηρίου νοσηλεύεται η ακαδημαϊκός και ποιήτρια Κική Δημουλά. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του Θεραπευτηρίου "Υγεία", νοσηλεύεται από τις 2 Φεβρουαρίου, με χρόνια Αναπνευστική ανεπάρκεια.

Στις 12 Φεβρουαρίου, λόγω επιδείνωσης της αναπνευστικής της λειτουργίας μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου και παραμένει διασωληνωμένη. Νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν θα εκδοθεί εφόσον υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην πορεία της νόσου και κριθεί απαραίτητο από τους θεράποντες ιατρούς της.

Χθες το βράδυ επισκέφθηκαν το Θεραπευτήριο οι υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας και Πολιτισμού Λίνα Μνδώνη και ενημερώθηκαν για την κατάσταση της υγείας της απο τους θεράποντες γιατρούς.

Η 89χρονη σπουδαία ποιήτρια, ακαδημαϊκός και πολυβραβευμένη Κική Δημουλά, είναι γνωστή και ιδιαίτερη αγαπητή για την αναγνωρισιμότητα της ποίησης της που άνθισε στο έδαφος της καθημερινότητας, της γυναίκας, της συναισθηματικής απώλειας, της ματαίωσης.

«Ένας αυτοσχέδιος άνθρωπος είμαι, ο εαυτός μου με ανάγκασε να είμαι» είχε πεί κατά την αναγόρευση της το 2015 σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ. Μιλώντας εκείνη την βραδιά με θέμα την «Πλάνη» είχε ομολογήσει ότι οφείλει σε αυτή την έννοια επειδή «είναι αυτή που κατατρόπωσε το τελεσίδικο ρήμα "Αποκλείεται", αυτή που μετατρέπει τις δύσμορφες καταστάσεις σε καλλίμορφες, αυτή που ανατρέπει τη θνητότητα όσων αγαπήσαμε».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X