ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δικηγόρος πιλότου: «Έχει ζητήσει συγγνώμη, τον ενδιαφέρει μόνο το παιδί»

Τι προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για την ποινή του

Στην απολογία του 32χρονου πιλότου στον ανακριτή (με τα ως τώρα δεδομένα, έχει οριστεί για την προσεχή Τρίτη) και στην τύχη που θα έχει η μικρή κόρη του ζευγαριού, στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον στην υπόθεση του εγκλήματος των Γλυκών Νερών.

Στο παιδί του, εξάλλου, βρίσκεται και η προσοχή του κατηγορούμενου, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, Βασίλης Σπύρου.

Το... θέατρο του πιλότου και το «κούνημα» του κεφαλιού του (vids)

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακή, ο συνήγορος του καθ ομολογίαν δολοφόνου είπε πως ο δράστης δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. «Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το παιδί του», είπε.

«Η μέριμνά του αφορά το μέλλον του παιδιού, γιατί έχει ακούσει διάφορα, ότι το παιδί θα πάει σε ανάδοχη οικογένεια, ότι θα το χάσει από τη ζωή του», ανέφερε. Τόνισε, ωστόσο, ότι το θέμα του παιδιού δεν είναι υπερασπιστικό όπλο.

Για το αν του ζήτησε κάτι ο δράστης, ο κ. Σπύρου είπε ότι δεν ζήτησε τίποτα, παρά μόνο να φροντίσει τι θα γίνει με το παιδί. Έχει τρομοκρατηθεί με το ενδεχόμενο το παιδί να πάει σε άλλη οικογένεια.

Γλυκά Νερά: Το τηλεφώνημα που δέχτηκε η Νικολούλη on air και την «πάγωσε»

Είπε, επίσης, ότι οι οικογένειες της Καρολάιν και του Μπάμπη είναι σε κάποια συνεννόηση σχετικά με το παιδί. Οι γονείς του δράστη επιθυμούν να μεγαλώσουν το παιδί.

Τέλος, επεσήμανε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ομολογημένο έγκλημα και ότι ο ίδιος δεν ρώτησε για την ποινή του. Κατανοεί και επιθυμεί να τιμωρηθεί γι’ αυτό που έκανε. Δεν έχει προσπαθήσει να δικαιολογήσει τις πράξεις του και έχει ζητήσει συγγνώμη.

«Δεν ήταν προσχεδιασμένη η δολοφονία - Δεν υπήρχε εμπλοκή τρίτου προσώπου»

Συγγνώμη εκ μέρους του εντολέα του για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, ζήτησε και ο έτερος δικηγόρος του 32χρονου πιλότου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Μιλώντας στο OPEN, ο κ. Παπαϊωαννίδης επέμεινε πως η δολοφονία της 20χρονης, δεν ήταν προσχεδιασμένη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Κανείς δεν ξέρει γιατί το έκανε». Επανέλαβε δε πως δεν υπήρχε κίνητρο για την ειδεχθή αυτή πράξη, ούτε και εμπλοκή τρίτου προσώπου.

«Τα λογία είναι πολύ φτωχά για αυτά που μου είπε. Μου εξέφρασε και την αγάπη του για την οικογένεια της Καρολάιν και τη συγγνώμη του», είπε ο κ. Παπαϊωαννίδης, και συνέχισε:

«Βούληση [σ.σ. του πιλότου] ήταν να ομολογήσει την πράξη του. Γνώμονας ήταν το παιδί του, να είναι κοντά του». Τέλος, τόνισε πως δεν σκοπεύει να ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. «Αν είναι θα το ζητήσει ο ανακριτής, εμείς όχι», είπε.

Τι προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για τον 32χρονο

Την ώρα που ο 32χρονος πιλότος προετοιμάζεται να απολογηθεί για την αποτρόπαια δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν,
μεγάλη συζήτηση προκαλεί το θέμα της ποινικής αντιμετώπισης που μπορεί να έχει όταν θα έρθει η ώρα για να δικαστεί ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Τότε, μετά το πέρας της δίκης δικαστές και ένορκοι θα κληθούν να ανακοινώσουν την τελική ετυμηγορία τους για τον 32χρονο «πρωταγωνιστή» του στυγερού εγκλήματος που συντάραξε το Πανελλήνιο.

Σύμφωνα με τη ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του ο κατηγορούμενος βαρύνεται με δυο κακουργήματα και δυο πλημμελήματα και οι ποινές που προβλέπονται από τον Ποινικό Κώδικα για τα συγκεκριμένα εγκλήματα είναι οι εξής:

- Για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, η παράγραφος 1 του άρθρου 299 ΠΚ, αναφέρει πως «όποιος σκότωσε άλλον τιμωρείται με κάθειρξη ισόβια ή πρόσκαιρη τουλάχιστον δέκα ετών». Αν η πράξη αποφασίστηκε και εκτελέστηκε σε βρασμό ψυχικής ορμής, επιβάλλεται κάθειρξη έως 15 έτη.

- Για το κακούργημα της κακοποίησης ζώου, προβλέπεται ποινή κάθειρξης έως 10 έτη κατ' ανώτατο όριο. Επίσης προβλέπεται και χρηματική ποινή μέχρι 500 ημερήσιες μονάδες, το ύψος των οποίων ορίζεται από 50 έως εκατό 100 ευρώ έκαστη.

  • Για το πλημμέλημα της ψευδούς καταγγελίας επειδή κατέστησε άλλους υπόπτους, το άρθρο 230 ΠΚ, ορίζει «ότι όποιος, χωρίς να καθιστά άλλον ύποπτο, παριστάνει εν γνώσει του ψευδώς στην αρχή ότι τελέστηκε κάποιο κακούργημα ή πλημμέλημα, τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή χρηματική ποινή».
  • -Τέλος, για το πλημμέλημα της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση στις αρχές, η παράγραφος 1 του άρθρου 224 ΠΚ ορίζει τα εξής: «Όποιος, ενώ εξετάζεται ως διάδικος ή μάρτυρας σε δικαστήριο ή ενώπιον αρχής αρμόδιας να ενεργεί εξέταση για την κρινόμενη υπόθεση, εν γνώσει του καταθέτει ψευδή στοιχεία σχετικά με την υπόθεση αυτή ή αρνείται ή αποκρύπτει την αλήθεια, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών έως τρία έτη και χρηματική ποινή».

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X