ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δικηγόρος Έφης: «Η κατηγορούμενη είναι ένοχη γιατί ερωτεύτηκε»

Ο συνήγορος υπεράσπισης επέμεινε πως πρόθεση της κατηγορούμενης δεν ήταν να σκοτώσει την Ιωάννα

Mάχη για να μετατραπεί η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη βλάβη έδωσε κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του ο Σάκης Κεχαγιόγλου, συνήγορος υπεράσπισης της Έφης Κακαράντζουλα ζητώντας, παράλληλα, να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης επέμεινε πως πρόθεση της κατηγορούμενης δεν ήταν να σκοτώσει την Ιωάννα ρίχνοντας της βιτριόλι. «Ήταν σφάλμα της εισαγγελίας η δίωξη που ασκήθηκε στην εντολέα μου. Η κατηγορούμενη ήθελε να σκοτώσει ή να τραυματίσει την Ιωάννα; Αυτό πρέπει να κρίνετε» είπε απευθυνόμενος στο δικαστήριο και συμπλήρωσε: «Κατά τη γνώμη μου ήθελε να τραυματίσει, δεν την ήθελε νεκρή. Είχε 100 τρόπους αν ήθελε να τη σκοτώσει.»

Μάλιστα, επικαλέστηκε αποφάσεις δικαστηρίων που έχουν καταδικάσει δράστες ανάλογων επιθέσεων για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και όχι αυτό της απόπειρας ανθρωποκτονίας που αποδόθηκε στην εντολέα του αλλά και την πρόσφατη επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος Μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη. «Για τον ιερωμένο που έριξε δυο λίτρα βιτριόλι στους Μητροπολίτες ασκήθηκε δίωξη για βαριά σκοπούμενη βλάβη;» αναρωτήθηκε.

Επίθεση με βιτριόλι: Είναι αθώα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας

Για τον Σάκη Κεχαγιόγλου η 36χρονη κατηγορούμενη έπεσε θύμα της εμμονής της. «Η κατηγορούμενη είναι ένοχη γιατί ερωτεύτηκε, γιατί παθιάστηκε με τον λάθος άνθρωπο. Είναι ένοχη γιατί δε ζήτησε τη βοήθεια της φίλης της Κωνσταντίνας (σ.σ. ξαδέλφη της Ιωάννας που είχε φιλική σχέση) για να ξεκαθαρίσει το θέμα. Είναι ένοχη γιατί ζήλεψε και οργίστηκε. Είναι ένοχη γιατί δε ζήτησε τη βοήθεια ειδικού για να αντιμετωπίσει το πάθος της. Αντί για αυτό πήγαινε στις χαρτορίχτρες. Είναι ένοχη απέναντι στη Ιωάννα γιατί της κατέστρεψε την υγεία και ο πρόσωπο. Είναι ένοχη απέναντι στην οικογένεια της Ιωάννας και την οικογένειά της και είναι ένοχη και απέναντι στο εαυτό της, γιατί κηλίδωσε το όνομά της και θα περάσει στην ιστορία ως βιτριολίστρια. Αλλά είναι αθώα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας για την οποία κατηγορείται» ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης.

Στην αγόρευση του ο Σάκης Κεχαγιόγλου εξήγησε τους λόγους που δεν ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωρίσουν στην εντολέα του τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Όπως είπε για το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας ο νόμος απαιτεί συγκεκριμένες πράξεις από την πλευρά του κατηγορούμενου που να καταδεικνύουν ότι προσπάθησε να άρει τις συνέπειες της πράξεις του. Κάτι που δεν έγινε στην συγκεκριμένη υπόθεση καθώς τόσο η ίδια όσο και η οικογένεια της αδυνατούν να βοηθήσουν οικονομικά την Ιωάννα.

«Αν μπορέσουν τα επόμενα χρόνια η Έφη και η οικογένειά της να βοηθήσουν την Ιωάννα θα ήταν μια πράξη ηθική. Η Ιωάννα είναι αξιοπρεπέστατη και η οικογένειά της. Δεν ξέρω αν εγώ θα ήμουν τόσο αξιοπρεπής στη θέση της. Το ελαφρυντικό κύριοι ένορκοι αναγνωρίζετε ανεξάρτητα από τη βαρύτητα της πράξης» είπε ο κ. Κεχαγιόγλου ο οποίος αναφερόμενος στο ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη που δεν ζήτησε για την εντολέα του σημείωσε πως η νομολογία για αυτό το θέμα είναι συγκεκριμένη και θεωρεί ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα γίνει δεκτό από το δικαστήριο.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X