ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πισπιρίγκου: «Πόλεμος» Κούγια στον Κύπριο γιατρό για εμπορία οργάνων

Ο δικηγόρος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου σε ερωτήσεις του υπονόησε ότι ο Ανδρέας Ηλιάδης έχει σχέση με εμπορία οργάνων

24news team

Θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε μετά τις υπόνοιες του Αλέξη Κούγια, κατά τη διάρκεια της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου, προς τον εντατικολόγο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέα Ηλιάδη για εμπόριο οργάνων. 

Ο Κύπριος εντατικολόγος και διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο του Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης, που κατέθετε ως μάρτυρας, δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από τον Αλέξη Κούγια με αιχμές για εμπορία οργάνων, αναφορικά με την υπόθεση θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας.

Μάλιστα, σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, είπε αναφερόμενος στον γιατρό ότι «είναι πρωταθλητής στις μεταμοσχεύσεις. Για ποιο λόγο του έψυξε τον εγκέφαλο; Η μητέρα μου είπε ότι με το που μπήκαν μέσα, χωρίς να την ενημερώσει κανένας, της είπαν μετά ότι έψυξαν τον εγκέφαλο ενός παιδιού που ήταν στη ζωή».

«Το μόνο που έκανε αυτός ο γιατρός ήταν να προσπαθεί επί μέρες να τους πείσει, ενώ το παιδί ήταν ζωντανό, να δωρίσουν τα όργανά του. Τι γνώριζε αυτός ότι θα γίνει στο παιδί; Πείθεις κάποιον να δωρίσει τα όργανά του και το σημαντικό είναι ότι τα όργανα δωρήθηκαν στο εξωτερικό», πρόσθεσε.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης

Ο έντονος διάλογος στο Δικαστήριο

Α. Κούγιας: Φημίζεστε παγκοσμίως ότι στέλνετε όργανα για μεταμοσχεύσεις στο εξωτερικό είναι αλήθεια;

Μάρτυρας: Ο Ηλιάδης δεν είναι κούριερ να μεταφέρει όργανο, είμαι συντονιστής μεταμοσχεύσεων και είμαι περήφανος για αυτό και με έχει τιμήσει η Πολιτεία. Ότι είπε ο συνήγορος είναι προσβολή και απαιτώ να το ανακαλέσει. Είναι προσβολή στις μητέρες και τους γονείς που έχουν δώσει όργανα των παιδιών τους.

Πρόεδρος: Υπάρχει συναίνεση στις μεταμοσχεύσεις;

Μάρτυρας; Βεβαίως με συναίνεση η μητέρα δίνει τη καρδιά του παιδιού για να σας ζήσει ένα άλλος.

Α. Κούγιας: Στέλνετε στο εξωτερικό τα όργανα των παιδιών και στην Ελλάδα κρατάτε μόνο τα μάτια για τους φτωχούς ανθρώπους;

Μάρτυρας: Η ερώτηση είναι εκτός πραγματικότητας. Αυτά όλα που λέει είναι στην σφαίρα της φαντασίας εκτός σύμπαντος.

Α. Κούγιας: Πόσες φορές έχει ενεργοποιηθεί στη καριέρα σας η διαδικασία αυτή. Πόσες φορές έχετε πείσει γονείς να δώσουν τα όργανα και που έχουν πάει τα όργανα;

Μάρτυρας: Ο μόνος υπεύθυνος για τη διακίνηση των οργάνων είναι ο Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων. Είμαι περήφανος που είμαι κομμάτι αυτής της διαδικασίας.

Πρόεδρος: Θυμάστε πόσες φορές έγινε;

Μάρτυρας: Μπορεί και τρεις στο εξωτερικό.

Α. Κούγιας: Τελευταία φορά ποια ήταν που έγινε κάποιος δωρητής οργάνων και τι έγιναν τα όργανα;

Μάρτυρας: Ο Θωμάς και το δεύτερο τελευταίο παιδί είναι η μικρή Ειρήνη, δεν θα απαντήσω το θεωρώ ασέβεια στη δωρεά οργάνων. Αν υπάρχει σχέση με την υπόθεση να μας το πει….

Κούγιας: Εμάς η θέση μας, η θέση της κ. Πισπιρίγκου, είναι ότι είναι ένας γιατρός που σε όλη του κατάθεση προσπάθησε σκοπίμως να μιλήσει και για τη Μαλένα και την Ίριδα

Πρόεδρος: Με τον Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων τι σχέση έχουν όλα αυτά

Κούγιας: Οι ερωτήσεις έχουν σχέση με το τι συνέβη με ένα αντίστοιχο παιδί και θα τα ρωτήσω στην επόμενη συνεδρίαση. Θέλω να κάνω και ένα αίτημα, διότι ο μάρτυρας εδώ αναφέρθηκε ότι επικοινώνησε με την κ. Τσιόλα και ότι επικοινώνησε με συνάδελφό του για Μαλένα και Ίριδα. Να καταθέσει η ιατροδικαστής Χρ. Τσάκωνα, ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών Αγγ. Τσιόλα. Οι πρώτοι δύο να εξεταστούν για να πουν αν ο θάνατος της Μαλένας είναι σε ηπατική ανεπάρκεια, την οποία αμφισβήτησε ο μάρτυρας. Να μας πει αν οφείλεται κάποιου άλλου η σε εγκληματική ενέργεια. Ζητούμε και την κατ αντιπαράσταση εξέταση του κ. Ηλιάδη μετά τους ανωτέρω μάρτυρες.

Θύελλα αντιδράσεων για τις δηλώσεις Κούγια

Οι δηλώσεις του Αλέξης Κούγια προκάλεσαν την παρέμβαση του Έλληνα Υπουργού Υγείας, Θανάση Πλεύρη, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνάντησής του, χθες, με τον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη εξέφρασε την πλήρη στήριξη στο γιατρό για τη στοχοποίηση που δέχεται ο ίδιος και οι άλλοι γιατροί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Ηλιάδης ήταν ο πρώτος που έκανε λόγο για το σύνδρομο Μινχάουζεν στην υπόθεση της Πάτρας, ενώ ήταν εκείνος που ξεκίνησε τις διαδικασίες ώστε να γίνει έλεγχος για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας.

Συγκινεί η επιστολή 13χρονου για τον Κύπριο γιατρό

Με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε ο Ανδρέας Ηλιάδης από τον Αλέξη Κούγια, ο 13χρονος Αλέξανδρος Τζανίδης περιγράφει με επιστολή του, τη φροντίδα που του παρείχε πριν από 8 χρόνια ο συγκεκριμένος γιατρός, όταν χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Η επιστολή δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα tempo24 και αναφέρει:

Με αφορμή την άδικη επίθεση προς το πρόσωπο του Ανδρέα Ηλιάδη από γνωστό δικηγόρο που προβλήθηκε στα κανάλια, παρακαλώ να του μεταφέρετε τα παρακάτω:

Είμαι ο Αλέξανδρος και σαν σήμερα πριν από 8 χρόνια είχα την ατυχία να μπω στην Mονάδα Eντατικής Θεραπείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου αλλά και την τύχη να βρεθεί στο δρόμο μου ένας εξαίρετος ΓΙΑΤΡΟΣ μα πάνω απ’ όλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Πολυτραυματίας και με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις με παρέλαβε μέσα στη νύχτα και από την πρώτη στιγμή μαζί με την ομάδα του έπεσε πάνω μου για να σωθώ! Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ αυτός έδινε τον δικό του αγώνα σαν να ήμουν ο γιος του… έτσι αντιμετωπίζει κάθε παιδί που αναλαμβάνει… σαν να είναι δικό του παιδί… χωρίς εξαιρέσεις…

Αυτός ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ έδινε συνέχεια κουράγιο στους γονείς μου μα πάνω απ’ όλα, όταν λύγιζαν, τους έδινε ΕΛΠΙΔΑ!

Κύριε Ανδρέα Ηλιάδη θα σου χρωστώ για πάντα ευγνωμοσύνη γιατί επέστρεψες στους γονείς μου ότι πολυτιμότερο έχουν στη ζωή τους……. ΕΜΕΝΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X