ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διαμέρισμα - κρυψώνα του ηγέτη της Χαμάς που συνδεόταν με τούνελ 218 μέτρων (vid)

Τι εντόπισαν οι IDF

Την καταστροφή ενός διαμερίσματος, το οποίο χρησιμοποιούσε σαν κρυψώνα ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ (IDF). Το υπόγειο του διαμερίσματος, το οποίο βρισκόταν στην πόλη της Γάζας, αποδείχτηκε πως συνδεόταν με ένα από τα βασικά τούνελ που χρησιμοποιούσαν ανώτερα μέλη τόσο του στρατιωτικού όσο και του πολιτικού βραχίονα της οργάνωσης.

Το συγκεριμένο τούνελ είχε μήκος 218 μέτρων και βρισκόταν 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ενώ είχε εγκατεστημένο ένα ηλεκτρικό δίκτυο, διέθετε υποδομές εξαερισμού και αποχέτευσης, δωμάτια προσευχής και ανάπαυσης, και ήταν κατασκευασμένο έτσι ώστε να είναι δυνατή η παραμονή σε αυτό και η διεξαγωγή μάχης από αυτό για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

«Βρήκαμε ένα πολύ σημαντικό τούνελ της Χαμάς» δήλωσε ο διοικητής της 14ης Ταξιαρχίας, προσθέτοντας πως «το σύστημα είναι βαθύ, πολύ βαθύτερο από τα άλλα». Πέρα από το διαμέρισμα του Σινουάρ, οι IDF προχώρησαν και στην καταστροφή τηε υπόγειας σήραγγας.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση