ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συγκλόνισε η μητέρα του Λυγγερίδη στην κηδεία: Βαστάω εγώ, είμαι η μάνα του «Λύγγε»

Το «ύστατο χαίρε» στον Γιώργο Λυγγερίδη

Σε κλίμα συγκίνησης και βαθιάς οδύνης συγγενείς και φίλοι είπαν το μεσημέρι της Παρασκευής (29/12) το τελευταίο «αντίο» στον 31χρονο αστυνομικό, Γιώργο Λυγγερίδη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του πρωθυπουργού, ενώ η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο της Θέρμης. Άγημα της Ελληνικής Αστυνομίας απέδωσε τιμές.

Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς του 31χρονου αστυνομικού που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή. Μάλιστα η μητέρα του συγκλόνισε αφού σε συλλυπητήρια που δεχόταν από συγγενή ακούγεται να λέει: «Βαστάω εγώ, βαστάω. Είμαι η μάνα του ''Λύγγε''».

Απέναντι από την οικογένεια στέκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης , με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, τα Σώματα Ασφαλείας και πολιτικά και αυτοδιοικητικά πρόσωπα.

Συνάδελφοί του από τα ΜΑΤ σήκωσαν στους ώμους τους το φέρετρο με τη σορό του, το οποίο ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία.

Ο ανατριχιαστικός επικήδειος του διμοιρίτη του Γιώργου Λυγγερίδη

Την ίδια ώρα, άπαντες συγκλόνισε ο επικήδειος λόγος του διμοιρίτη του 31χρονου αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος έχασε την ζωή του μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Όπως μεταδίδει το thestival.gr o διμοιρίτης ανέφερε στον επικήδειο λόγο του:

«Κατάφερες τις αρχές από το σπίτι σου να της προσαρμόσεις σε αυτές της υπηρεσίας. Ξεχώρισε η αγνότητα της καρδιάς σου. Ήσουν σε αυτούς που είχα επιλέξει για το τμήμα μας. Η μοίρα δεν μας ξέχασε. Ζήτησες να είμαστε μαζί στην Α535. Δεν τσακώθηκες ποτέ με κανέναν συνάδελφο σου. Έβαζες το συμφέρον της διμοιρίας πάνω από το εγώ σου», ανέφερε ο διμοιρίτης του Γιώργου σημειώνοντας ότι ήταν σε αυτούς που συγκράτησαν και μάλιστα δυο φορές την είσοδο 2.000 ατόμων στη χώρα μας στις Καστανιές Έβρου.

«Τα ΜΑΤ δεν πέφτουν ποτέ. Ο Ματατζής δεν έχει αυτό το δικαίωμα. Και εσύ δεν έπεσες, εμείς σε ξαπλώσαμε για να σου παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ήσουν όρθιος. Πονούσες αφόρητα αλλά δεν φώναξες, ήσουν σοβαρός. Η διμοιρία μας έκανε ότι μπορούσε. Καταφέραμε και σε παραδώσαμε ζωντανό με εννέα παλμούς», είπε ο συνάδελφός του με τρεμάμενη φωνή.

Αναφερόμενος στους δράστες τόνισε ότι «κρύβονται πίσω από τον μαμά τους και τον μπαμπά τους. Μην ανησυχείς Γιώργο μου θα τους βγάλουμε από τα λαγούμια τους».

«Αποτελείς πρότυπο και θα είσαι αθάνατος ήρωας. Είναι τιμή που συνυπηρετήσαμε στην Α535. Έγινες ήρωας και ήρωας θα παραμείνεις. Αθάνατος», είπε στο τέλος του επικήδειου ο διμοιρίτης του.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανο Κασσελάκη εκπροσώπησαν η Δώρα Αυγέρη (εκπρόσωπος Τύπου).

Στην κηδεία παρευρέθηκαν επίσης: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτρης Νατσιός, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο απερχόμενος δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, βουλευτές κ.ά.

Όπως προαναφέρθηκε, στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν και οι συνάδελφοι του Γιώργου Λυγγερίδη που ήταν μαζί του εκείνη τη μοιραία νύχτα και προσπάθησαν να του σώσουν τη ζωή παρέχοντάς του τις πρώτες βοήθειες και στάθηκαν στο πλευρό του ίδιου και της οικογένειάς τους μέρα με την ημέρα αγωνιώντας για την πορεία της υγείας του.

Στον ναό υπήρχαν πάρα πολλά στεφάνια, ανάμεσα στα οποία και εκείνα των συγγενών του, της οικογένειάς του, του παππού του. Η οικογένεια και συγγενείς του άτυχου αστυνομικού έφτασαν στον ναό συντετριμμένοι.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση