ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βρήκε τσάντα με πολλά μετρητά και τώρα κατηγορείται για ληστεία

«Ήταν σαν να πέτυχα το λαχείο»

Ο Robert Withington σκέφτηκε ότι πέτυχε το λαχείο όταν βρήκε μια τσάντα με περίπου 5.000 δολάρια σε μετρητά στο πάρκινγκ μιας τράπεζας στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Washington Post η αστυνομία στο Τράμπουλ του Κονέκτικατ, λέει ότι η… καλή τύχη του 57χρονου άνδρα τον Μάιο… ήρθε με τη μορφή χιλιάδων δολαρίων με χρήματα από τους φόρους της πόλης σε μια τσάντα κατάθεσης που είχε τα διακριτικά της τράπεζας.

Μήνες μετά από αυτό που νόμιζε ότι ήταν ένα τυχερό και προσοδοφόρο πρωινό, ο Withington κατηγορήθηκε για ληστεία τρίτου βαθμού. Παραδόθηκε την Παρασκευή μετά από μακρά έρευνα, ανέφερε η αστυνομία του Τράμπουλ σε δελτίο τύπου.

Ο Withington ισχυρίζεται ότι δεν είδε τίποτα στη τσάντα με τα μετρητά που να δείχνει τον ιδιοκτήτη της.

«Δεν είναι ότι αυτό είχε προγραμματιστεί», είπε στην εφημερίδα Trumbull Times. «Όλα ήταν στη στιγμή και ήταν σαν να πέτυχα το λαχείο. Αυτό ήταν».

Ο Μπράιαν Γουέιρ της αστυνομίας του Τράμπουλ ανέφερε σε δήλωσή του στην Washington Post ότι η τσάντα με τα μετρητά «περιείχε πολυάριθμα έγγραφα που αναγνώριζαν τον ιδιοκτήτη του περιεχομένου ως την πόλη του Τράμπουλ» και ότι ο Withington παραδέχτηκε ότι είχε βρει τα χρήματα στις 30 Μαΐου.

«Κράτησε την τσάντα, πιστεύοντας ότι δεν είχε καμία υποχρέωση να την επιστρέψει στον νόμιμο ιδιοκτήτη της», είπε ο Weir.

Εάν καταδικαστεί, ο Withington θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης από 1 έως 5 χρόνια και πρόστιμο 5.000 δολαρίων, σύμφωνα με τους κρατικούς εισαγγελείς.

Ο Withington διευθύνει μια επιχείρηση εκπαίδευσης σκύλων εδώ και χρόνια στο Trumbull. Είχε μόλις αναρρώσει από τον COVID-19 τον Μάιο και πήγε σε ένα υποκατάστημα τράπεζας στην Quality Street το πρωί της 30ής Μαΐου.

Όταν βγήκε από την τράπεζα γύρω στις 9:30 π.μ., παρατήρησε έναν αστυνομικό στο πάρκινγκ που κοιτούσε το κινητό του, θυμάται ο Withington, αλλά και την τσάντα.

Βλέποντας ότι δεν υπήρχε κανείς άλλος τριγύρω και ο αστυνομικός δεν πρόσεχε, σήκωσε την τσάντα, την έβαλε κάτω από το μπράτσο του και πήγε πίσω στο αυτοκίνητό του, είπε. «Δεν ξέρω καν ποιανού ήταν γιατί δεν κοίταξα. Το μόνο που είδα ήταν μετρητά».

Αλλά η τσάντα είχε ιδιοκτήτη, λέει η αστυνομία. Οι αρχές ενημερώθηκαν ότι ένας υπάλληλος του Εφοριακού Γραφείου του Trumbull «δεν μπόρεσε να εντοπίσει τον σάκο της τραπεζικής κατάθεσης. Ο υπάλληλος ανέφερε ότι ανακάλυψε πως η τσάντα έλειπε όταν έφτασαν στην τράπεζα στις 30 Μαΐου» τόνισε η αστυνομία σε δελτίο τύπου.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση