ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Bρήκε την οικογένειά της 52 χρόνια μετά την απαγωγή της

Κολομβία: Ήταν μόλις τεσσάρων ετών όταν την άρπαξε μία γυναίκα μια γειτονιά στα νότια της πρωτεύουσας Μπογκοτά

Η Aura Guerrero από την Κολομβία ήταν μόλις τεσσάρων ετών όταν απήχθη το 1972 στο Bravo Páez, μια γειτονιά στα νότια της πρωτεύουσας Μπογκοτά.

Σήμερα, πετάει από τη χαρά της αφού ξαναβρήκε τους συγγενείς της. Ψάχνοντας για τη βιολογική της οικογένεια στα social media, βρήκε τον αδερφό της μέσω του Facebook.

Κι όταν τον είδε απέναντί της για πρώτη φορά, δεν άντεξε... έβαλε τα κλάματα πέφτοντας στην αγκαλιά του, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail. «Είναι ένα πραγματικό όνειρο» δήλωσε η Aura αγκαλιάζοντας τρυφερά τον αδερφό της.

Η Guerrero θυμάται ακόμη την ημέρα της απαγωγής της, πριν από μισό αιώνα. Περπατούσε σ΄ένα γωνιακό κατάστημα, όταν μια γυναίκα, τα χαρακτηριστικά της οποίας θυμάται ακόμα, την άρπαξε, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο «Noticias Caracol».

«Είχα βγει έξω για να αγοράσω μπισκότα και πήγα στη γωνία που ήταν ένα μαγαζί της γειτονιάς» είπε. «Όταν επέστρεψα, το λεωφορείο ήταν σταθμευμένο. Περνούσε ένας ηλικιωμένος, με τρόμαξε. Κρύφτηκα πίσω από το λεωφορείο ενώ πέρασε ο ηλικιωμένος και τότε εμφανίστηκε η γυναίκα που με απήγαγε». Η απαγωγέας ήταν «ψηλή, μελαχρινή, με μακριά μαλλιά και αδύνατη». Την είχαν πετάξει έξω από το σπίτι οι γονείς της επειδή ο πατέρας της δεν ενέκρινε τον εραστή της.

Η Guerrero θυμάται ότι η γυναίκα περπάτησε μαζί της αρκετή ώρα μέχρι να φτάσουν σε μια στάση λεωφορείου. Η απαγωγέας πλήρωσε ένα εισιτήριο απλής μετάβασης για τη Villarica, μια πόλη στο διαμέρισμα Tolima. Τη μεγάλωσε μία άγνωστη οικογένεια και την αποκαλούσε Τζίνα.

Ήταν περίπου πέντε ή έξι ετών όταν έβγαζε λεφτά παραδίδοντας μεσημεριανά γεύματα για να καλύψει τα έξοδα για τα σχολικά της τετράδια. Σε ηλικία 12 ετών ζούσε μόνη της και πλήρωνε ενοίκιο στην πόλη Restrepo.

Στο μεταξύ, ο αδερφός της Fidencio και οι γονείς της μετακινούνταν συνεχώς, από πόλη σε πόλη για να τη βρουν. «Κάθε φορά που μας ενημέρωναν ότι είχε εξαφανιστεί ένα κορίτσι, τρέχαμε εκεί... Αυτή ήταν η ζωή μας επί έξι ή επτά χρόνια. Η μητέρα μου δεν σταμάτησε ποτέ να ψάχνει για το παιδί της».

Για να βρει τη βιολογική της οικογένεια, η Aura ζήτησε τη βοήθεια του δημοτικού συμβούλου της Μπογκοτά, Julián Espinosa, ο οποίος ανέβασε την φωτογραφία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο αδερφός της Fidencio, ο οποίος σπανίως μπαίνει στο Facebook, έλαβε ένα μήνυμα για μια κοπέλα που έψαχνε τους συγγενείς της. Αναγνώρισε αμέσως τη μητέρα του και ήξερε ότι είχε βρει επιτέλους την αδερφή του.

Η Αura, όπως λέει, λαχταρούσε να σφίξει στην αγκαλιά της τους γονείς της αλλά και τον αδερφό της. «Είναι κάτι υπέροχο που μόνο ο Θεός θα μπορούσε να μου προσφέρει», υποστηρίζει τρισευτυχισμένη.

Τα αδέρφια σχεδιάζουν φέτος να γιορτάσουν μαζί τη Γιορτή της Μητέρας και του Πατέρα και ανυπομονούν να μοιραστούν ιστορίες στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. «Η φετινή χρονιά θα είναι πιο ξεχωριστή γιατί θα είμαστε πλέον όλοι μαζί» τόνισε ο αδερφός της Aura, Fidencio.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση