ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά

Ήταν επιθυμία του αγαπημένου λαϊκού τραγουδιστή να ταφεί στον τόπο από όπου ξεκίνησε, και έτσι έγινε

Στην τελευταία του κατοικία στο Κοκκινοχώρι Καβάλας οδηγήθηκε λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι ο Βασίλης Καρράς, με πλήθος κόσμου να τον συνοδεύει εν μέσω κλίματος οδύνης και έντονης συγκινησιακής φόρτισης.

Ήταν επιθυμία του αγαπημένου λαϊκού τραγουδιστή να ταφεί στον τόπο από όπου ξεκίνησε, και έτσι έγινε.

Η λαοθάλασσα που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου ακολούθησε το φέρετρο, ενώ ακούγονταν πένθιμα εμβατήρια, όπως μεταδίδει το thesstoday. Οι θαυμαστές που τον αγάπησαν του χάρισαν το τελευταίο χειροκρότημα, για τις στιγμές που τους πρόσφερε μέσα από τη μουσική του.

Οι άνθρωποι που τον αγάπησαν είχαν φτιάξει πανό προς τιμήν του, στο οποίο αναγραφόταν «Όπου τραγουδάει ο Θεός δεν θα είναι μονάχος».

Το χωριό κοσμεί και μια τεράστια πινακίδα για τον Βασίλη Καρρά, με την οποία οι κάτοικοι τον ευχαριστούν για την προσφορά του στον τόπο. Όπως δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος του χωριού, Χρήστος Διαμαντίδης, ο τραγουδιστής είχε βοηθήσει αρκετούς συγχωριανούς του που αντιμετώπιζαν προβλήματα, χωρίς ωστόσο να προβάλει τη δράση του.

Το Κοκκινοχώρι Καβάλας υποδέχθηκε με χειροκροτήματα το φέρετρο του λαϊκού τραγουδιστή, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, όπου τελέστηκε το τρισάγιο. Η σορός έφτασε λίγο πριν τις 12, με τη λαοθάλασσα έξω από την εκκλησία να χειροκροτεί θερμά τον «άρχοντα» της νύχτας, και τις καμπάνες να ηχούν πένθιμα.

Στη γενέτειρα του αγαπημένου τραγουδιστή συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, ενώ το «παρών» έδωσαν και γνωστοί καλλιτέχνες, όπως ο Αντώνης Ρέμος, η Πάολα, ο Χρήστος Μενιδιάτης, ο Χρήστος Δάντης, o Γιάννης Πλούταρχος, ο Άγγελος Διονυσίου, ο Σάκης Αρσενίου και η Δέσποινα Βανδή, που ήταν εμφανώς συγκινημένη.

Στο χωριό που αγαπούσε η τελευταία κατοικία του Βασίλη Καρρά

Στο μικρό χωριό του Παγγαίου, που ευεργετήθηκε πολλές φορές από τον αγαπημένο τραγουδιστή και οι μόνιμοι κάτοικοί του μόνο καλά λόγια έχουν να πουν, επικρατούσε το αδιαχώρητο από νωρίς το πρωί. Χιλιάδες άνθρωποι, συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και απλός κόσμος, συγκεντρώθηκαν για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον άνθρωπο που αγάπησαν τόσο πολύ για την απλότητα του χαρακτήρα του και το ήθος του.

Η πομπή των αυτοκινήτων που μετέφερε τη σορό του Βασίλη Καρρά ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και, λίγο πριν μπει στο χωριό, έκανε μια στάση στην κατάφυτη τοποθεσία Ποταμό, όπου βρίσκεται το κτήμα του αγαπημένου τραγουδιστή, που δημιούργησε πριν αρκετά χρόνια με πολλή όρεξη και κέφι. Στο κτήμα παράγονταν βιολογικά προϊόντα, ενώ υπάρχει και ένας διαμορφωμένος χώρος για διάφορες εκδηλώσεις. Επίσης, εκεί υπάρχει και ο εκθεσιακός χώρος, όπου φυλάσσεται η συλλογή των παλιών αυτοκινήτων που είχε συγκεντρώσει ο Βασίλης Καρράς.

Η σορός του Βασίλη Καρρά έφτασε στο Κοκκινοχώρι στις δώδεκα το μεσημέρι και τη συνόδευαν η πάντα αφοσιωμένη σύζυγός του Χριστίνα και η αγαπημένη του κόρη Ειρήνη, που βρίσκονταν πάντα στο πλευρό του. Στον μικρό, γραφικό ναό του Αγίου Νέστωρος εψάλη η εξόδιος ακολουθία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομο.

Ο επικήδειος του Βασίλη Αναστασιάδη και το ανοιχτό σπίτι

Ο δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Αναστασιάδης, στον επικήδειο που εκφώνησε, μίλησε με λόγια συγκίνησης και αγάπης για τον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με τη λαϊκή μουσική και την προσφορά, τον άνθρωπο που δεν ξέχασε ούτε για μια στιγμή τις ρίζες του.

Το σπίτι του Βασίλη Καρρά, στο κέντρο του χωριού, ήταν πάντα ανοιχτό σε όλους τους φίλους και συγγενείς. Όσοι είχαν μάλιστα την ευκαιρία να τον επισκεφθούν από κοντά, λίγες εβδομάδες πριν από την επιδείνωση της υγείας του, αναφέρονταν στη γενναιότητα με την οποία αντιμετώπιζε την ασθένειά του.

Η ταφή του Βασίλη Καρρά έγινε στο κοιμητήριο του χωριού, όπου φίλοι και συνάδελφοι τον συνόδευσαν με δάκρυα στα μάτια. Στον χώρο του κοιμητηρίου, φίλοι και συνεργάτες του Βασίλη Καρρά είχαν αναρτήσει μικρά και μεγάλα πανό με λόγια λατρείας προς το πρόσωπό του, ενώ οργανοπαίχτες ερμήνευσαν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια, με τα οποία τον αποχαιρέτησαν όλοι όσοι ήταν συγκεντρωμένοι.

Πλήθος κόσμου στο τελευταίο «αντίο» στον Βασίλη Καρρά

Βουρκωμένοι κάτοικοι του χωριού, συγγενείς, φίλοι, αλλά και θαυμαστές του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή, κατέκλυσαν από νωρίς τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου για να παραστούν στο τρισάγιο και στην ταφή του, στις 12.00.

Ο ίδιος είχε εκφράσει την επιθυμία του να ταφεί στο χωριό του, ενημερώνοντας μάλιστα τον πρόεδρο και φίλο του Χρήστο Διαμαντίδη να ετοιμάσει τον δρόμο προς το νεκροταφείο, όταν ένιωθε πως ερχόταν το τέλος του.

Χθες η Θεσσαλονίκη τίμησε τη μνήμη του στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας, όπου η σορός του τέθηκε σε πολύωρο λαϊκό προσκύνημα. Το «παρών» έδωσαν παλιοί και νέοι καλλιτέχνες, όπως η Άντζελα Δημητρίου και ο Κωνσταντίνος Αργυρός, πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσά τους ο κουμπάρος του Αχιλλέας Μπέος και ο Σταύρος Καλαφάτης, καθώς και χιλιάδες θαυμαστές του που τον ένιωθαν δικό τους άνθρωπο μέσα από τη μουσική του.

Πηγή: iefimerida.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση