ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νεκρός εντοπίστηκε ο χειριστής του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που συνετρίβη

O 40χρονος επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας ο πιλότος που έχασε τη ζωή του

Τραγωδία σημειώθηκε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί στην Καλαμάτα, όταν κατέπεσε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής αεροπορίας, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο πιλότος του. Όπως ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία ο πιλότος που έχασε τη ζωή του είναι ο 40χρονος επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας. Η τραγωδία μάλιστα εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της συζύγου του και των δύο παιδιών του που παρακολουθούσαν την πτήση.

Το εκπαιδευτικό αεροσκάφς που κατέπεσε είναι ένα τύπου Τ-2 της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, στο οποίο επέβαινε μόνο ο αξιωματικός που έχασε τη ζωή του.

Η επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατο του 40χρονου επισμηναγού

«Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών».

Το αεροσκάφος έπεσε 500 μέτρα βόρεια της πύλης του αεροδρομίου

Η πτώση σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στα 500 μέτρα βόρεια της πύλης του αεροδρομίου, κοντά στην περιοχή Άρι στη Μικρομάνη.

Το διθέσιο αεροσκάφος που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε λίγο πριν προσγειωθεί, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν την πτώση ακούστηκαν εκρήξεις.

Ο πιλότος της πολεμικής αεροπορίας που έχασε τη ζωή του ήταν παντρεμένος και είχε δυο παιδιά.

Εικόνες λίγο μετά την πτώση του αεροσκάφους

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την πολεμική αεροπορία: «Tην Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος T-2E BUCKEYE της 120ΠEA/363MEA, που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε, κατά την επιστροφή του, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου».

Πρόκειται για αεροσκάφος T-2E Buckeye

Είναι Αμερικάνικης κατασκευής, δικινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος.

Το Τ-2 Buckeye είναι εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

Η προμήθεια 40 εκπαιδευτικών αυτού του τύπου το 1976 αναμόρφωσε ριζικά το σύστημα αεροπορικής εκπαίδευσης.

Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί.

Φέρει τρίχρωμη παραλλαγή πράσινου, καφέ και άσπρου.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση