ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτοί είναι οι έξι που «γάζωσαν» στη Λούτσα

Στο μικροσκόπιο των Αρχών κινητά και DNA

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την σκιαγράφηση του προφίλ των έξι ανδρών που εκτελέστηκαν στη Λούτσα το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας (11/9).

Στο μικροσκόπιο των ερευνητών της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει τα κινητά των θυμάτων καθώς και τα στοιχεία που βρέθηκαν στο σπίτι που είχαν νοικιάσει κοντά στο σημείο που έγινε το μακελειό, όπως DNA κα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θύματα είχαν στα κινητά τους τηλέφωνα μηνύματα γραμμένα στα τουρκικά με τους αστυνομικούς να αναλύουν το περιεχόμενό τους προκειμένου να διαπιστώσουν με ποιους μιλούσαν και εάν κάποιος τους είχε ενημερώσει ότι είχαν μπει στο στόχαστρο αντίπαλης εγκληματικής ομάδας.

Πάντως από τα ευρήματα στο αυτοκίνητο, δηλαδή τις βαλίτσες και τα άλλα προσωπικά αντικείμενα που βρέθηκαν, συνάγεται το συμπέρασμα πως οι έξι ετοιμάζονταν να εγκαταλείψουν τη χώρα άμεσα.

Εντός του σπιτιού που έμεναν στην Αρτέμιδα δεν βρέθηκαν ούτε όπλα, ούτε ναρκωτικά, ούτε κάποιο άλλο στοιχείο που να «δείχνει» προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, παρά μόνο κάποια προσωπικά αντικείμενα τα οποία θα αξιολογηθούν σε επίπεδο DNA.

Milliyet: Αυτοί είναι οι έξι που δολοφονήθηκαν

Την ίδια ώρα η εφημερίδα Milliyet δημοσιεύει την Τετάρτη μια φωτογραφία στην οποία υποστηρίζει ότι τα πρόσωπα που απεικονίζονται είναι οι έξι που έπεσαν νεκροί στη δολοφονική ενέδρα. Κατά το δημοσίευμα πρόκειται για τους Doruk Ersu Büyüktunç, Abdurrahman Tekrü, Ömer Kanza, Ozan Kaan Tozlu, Barış Çağan και Burak Tahmaz. Η τουρκική εφημερίδα επικαλείται ανάρτηση σε λογαριασμό στο TikTok (Red Kit çetesi) με την φωτογραφία των έξι και το μήνυμα «πήραμε την εκδίκησή μας».

Όπως έγινε γνωστό από χθες, οι έξι άνδρες που εκτελέστηκαν φέρονται να ανήκουν στην εγκληματική ομάδα του αρχιμαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν και να βρίσκονται σε διαμάχη με αντίπαλο εγκληματικό δίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση θεωρούν ως πιθανότερο σενάριο το μακελειό στη Λούτσα να είναι το αποτέλεσμα της σύγκρουσης των δύο εγκληματικών ομάδων που έχουν ως έδρα την Τουρκία και δραστηριοποιούνται, κυρίως, στο εμπόριο ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο η εκτέλεση στη Λούτσα να συνδέεται με μία δολοφονία που είχε γίνει στη Γαλλία με θύματα δύο Τούρκους που ήταν μέλη της μίας εκ των δύο ομάδων. Μετά τη δολοφονία, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες φέρονται να έφυγαν από τη Γαλλία και να ήρθαν στην Ελλάδα προκειμένου να βρουν καταφύγιο.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο λοιπόν, οι δράστες αυτής της δολοφονίας που έγινε τότε στη Γαλλία να είναι μεταξύ των θυμάτων της χθεσινής επίθεσης και να εκτελέστηκαν από μέλη του αντίπαλου εγκληματικού δικτύου ως εκδίκηση.

Παράλληλα είναι σχεδόν βέβαιοι ότι ο Τούρκος που συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος να συνδέεται με την υπόθεση, και αυτό γιατί αφενός φέρεται να έκλεισε εισιτήριο μία ώρα με το μακελειό και αφετέρου γιατί στις αποσκευές του βρέθηκαν τέσσερα φυσίγγια που έχουν ίδιο διαμέτρημα με αυτό που είχαν οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της ενέδρας (9mm).

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση