ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτό πρόδιδε όγκο στον εγκέφαλο ενός παιδιού (pics)

Πέθανε σε ηλικία 4 ετών

Την τελευταία του πνοή άφησε ένα αγόρι ηλικίας μόλις 4 ετών, που είχε γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο εξαιτίας του περίεργου χαμόγελού του, που τελικά ήταν σημάδι όγκου στον εγκέφαλο.

Όταν το χαμόγελο του ξανθού αγοριού με τα γαλανά μάτια ήταν λίγο περισσότερο στραβό και βεβιασμένο από ότι συνήθως, στις αρχές του 2019, οι γονείς του σκέφτηκαν ότι απλώς προσπαθούσε να αντιγράψει το χαμόγελο κάποιου άλλου. Αντ’ αυτού, ήταν ένα πρόωρο, προειδοποιητικό σημάδι ενός θανάσιμου όγκου. «Ζούμε μία κόλαση. Δεν μπορούμε πραγματικά να το πιστέψουμε ότι πέθανε» δήλωσε ο πατέρας του Τζακ, Γουέσλεϊ Λέισι, στην Mercury Press. «Το μήνυμα που θέλω να στείλω σε άλλους γονείς είναι να ελέγχετε τα παιδιά σας για τα πάντα, ανεξάρτητα από το πόσο μικρό μπορεί να φαίνεται κάτι».

Πώς κατάλαβαν οι γονείς του 4χρονου ότι κάτι δεν πάει καλά

Ο 29χρονος Λέισι και η 30χρονη Ρεμπέκα Όλντχαμ, από το Σέφιλντ της Αγγλίας, ανησυχούσαν όταν ο 3χρονος Τζακ άρχισε να αναπτύσσει ένα νευρικό ανοιγόκλεισμα στα μάτια και να βλέπει εφιάλτες την νύχτα. Τρεις εβδομάδες αργότερα, ο Τζακ περπατούσε με τα χέρια του μπροστά για να νιώθει τα πράγματα γύρω του.

Μετά από μια αξονική τομογραφία, οι γιατροί επιβεβαίωσαν πως ο Τζακ είχε, σε τελευταίο στάδιο, καρκίνο του εγκεφάλου που ονομάζεται διάχυτο γλοίωμα (DPG). Λιγότερο από το 10% των παιδιών που έχουν διαγνωστεί με την ανίατη αυτή ασθένεια, επιβιώνουν για διάστημα πάνω από δύο χρόνια, σύμφωνα με τους ειδικούς του Ερευνητικού Νοσοκομείου St. Jude.

Σε μη εγχειρήσιμο σημείο του εγκεφάλου ο όγκος

Έναν χρόνο μετά την διάγνωση του Τζακ, ο 4χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του. Η μητέρα του και ο πατέρας του μοιράζονται τώρα την ιστορία τους για να παροτρύνουν τους άλλους γονείς να μην θεωρούν ποτέ τις οικογένειές τους δεδομένες. Οι γονείς του Τζακ έμειναν έκπληκτοι όταν ενημερώθηκαν ότι ο όγκος του ήταν μην εγχειρήσιμος, καθώς μεγάλωσε σε ένα εσωτερικό σημείο του εγκεφάλου του. Τα συμπτώματα της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου εμφανίζονται συνήθως ξαφνικά και εντείνουν γρήγορα, όπως δήλωσε ο Ζιπίνγκ Ζου, νευρολόγος στο Wein Cornell Brain and Spine Center της Νέας Υόρκης.

Τους επόμενους 11 μήνες μετά την διάγνωση, ο Τζακ πάλεψε γενναία με επιθετική ακτινοβολία και χημειοθεραπεία, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να συρρικνωθεί ο αναπτυσσόμενος όγκος. Καθώς η ελπίδα έσβηνε, οι γονείς του, ο δάσκαλος πατέρας του και η καθαρίστρια νοσοκομείου, έβαλαν την ζωή τους σε αναμονή προκειμένου να δώσουν στον Τζακ την «καλύτερη δυνατή ζωή».

Με δωρεές έκαναν τα όνειρά του πραγματικότητα - Ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη

Δημιούργησαν μια σελίδα στο GoFundMe αναζητώντας δωρεές για να εκπληρώσουν την λίστα με όλες τις τελευταίες επιθυμίες τους γιου τους. Η σελίδα έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη και οι δωρεές που έλαβαν ξεπέρασαν τα 54.000 δολάρια από χώρες όπως οι ΗΠΑ, οι Φιλιππίνες, η Νότια Αμερική, η Πολωνία, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία. Ο Λέιει και η Όλντχαμ παράτησαν τις δουλειές τους για έναν χρόνο, προκειμένου να αξιοποιήσουν τους τελευταίους μήνες ζωής του Τζακ. «Αυτό το περασμένο έτος ζήσαμε μια τρελή ζωή. Ήταν μια ζωή χωρίς όρια» είπε ο Λέισι. «Ο Τζακ έκανε περισσότερα αυτούς τους τελευταίους μήνες από όσα κάνουν οι περισσότεροι ενήλικες σε όλη τους τη ζωή. Αν υπήρχε κάτι που ήθελε στη ζωή, το έκανε».

Χρησιμοποιώντας τα χρήματα από τις δωρεές, οι γονείς του Τζακ έκλεισαν βόλτες με ελικόπτερο και αεροπλάνα, έκαναν ταξίδια στο Peppa Pig World και στην Disneyland στο Παρίσι, ταξίδεψαν στο Λονδίνο τον Νοέμβριο και στα Γκραν Κανάρια της Ισπανίας τον Ιανουάριο, αλλά και στην Πορτογαλία, την Ελλάδα και την Ουαλία.

Οι καταρακωμένοι γονείς λένε ότι ήρθε πλέον η ώρα να ευχαριστήσουν τους γενναιόδωρους ευεργέτες τους που έκαναν πραγματικότητα τα όνειρα του Τζακ. «Θα μας κόστιζε μια περιουσία αν το κάναμε μόνοι μας όλο αυτό. Δεν υπήρχε περίπτωση να τα καταφέρουμε εάν δεν υπήρχαν αυτές οι δωρεές – ο μισθός μου καλύπτει μόνο τους λογαριασμούς της καθημερινότητάς μας» δήλωσε ο Λέισι. «Νομίζεις ότι έχεις δει όλην την ασχήμια της ζωής, παρακολουθώντας τις ειδήσεις και νιώθοντας πως ο κόσμος ξέμεινε από αγάπη. Αλλά όταν συμβαίνει κάτι πραγματικά απαίσιο, εμφανίζονται ξαφνικά άνθρωποι που ποτέ δεν περίμενες».

Ο Τζακ πέθανε την Δευτέρα περιβαλλόμενος από την οικογένειά του - Το μήνυμα που στέλνουν οι γονείς του

Φυσικά, ο πατέρας του μικρού Τζακ παλεύει ακόμη να δεχτεί τον θάνατο του γιου του από καρκίνο. «Θα θυμάμαι πάντα το χαμόγελό του, το ενδιαφέρον του για τα πάντα, την αντοχή και την δύναμη της θέλησής του. Ακόμη κι όταν πλησίαζε ο θάνατος, εξακολουθούσε να θέλει να παίζει, και να προσποιείται ότι έκλεβε τις μύτες μας, αλλά ήταν πολύ αδύναμος ακόμη και να σηκώσει τα χέρια του».

Ο Τζακ πέθανε την Δευτέρα, περιτριγυρισμένος από τον μπαμπά του, την μαμά του και την αδερφή του, κοιτάζοντας φωτογραφίες όλων των περιπετειών που έζησε το τελευταίο έτος. «Ποτέ δεν πίστευα ότι αυτό θα συμβεί σε εμάς – οι πιθανότητες να κερδίσει κάποιος το λαχείο είναι μεγαλύτερες από το να έχεις έναν όγκο στον εγκέφαλο» είπε ο Λέισι. «Το μήνυμά μας είναι - μην εφησυχάζετε με την ζωή σας πιστεύοντας πως η οικογένειά σας θα είναι πάντα δίπλα σας».

Φωτογραφίες: GoFundMe

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X