ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτό είναι το ζευγάρι των Ελλήνων που συνέλαβαν Τούρκοι

Σε συναγερμό οι ελληνικές Αρχές

Ο αστυνομικός Μανώλης Βαλασούδης, ο οποίος υπηρετεί στην αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης και η Αθηνά Τζιάκα, η οποία εργάζεται στα διόδια της Εγνατίας οδού, της περιφέρειας Αλεξανδρούπολης είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο έλληνες που συνελήφθησαν από τούρκους στρατιώτες, στα σύνορα του Έβρου.

Ειδικότερα, ο αστυνομικός φέρεται να είχε πάει με την γυναίκα εκδρομή στην Ανδιανούπολη, άλλα δεν επέστρεψε. Σήμερα, λοιπόν, όταν τον αναζήτησαν από την υπηρεσία του, έγινε γνωστό ότι συνελήφθη στην Τουρκία.

Τα κινητά τόσο του αστυνομικού όσο και της κοπέλας που είναι μαζί του -όπως αναφέρει το evros-news.gr- δεν λειτουργούν, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για να πάει κάποιος αστυνομικός ή και στρατιωτικός στην Τουρκία, θα πρέπει να λάβει ειδική άδεια.

Είναι άγνωστο αν στην προκειμένη περίπτωση ο αστυνομικός του Α.Τ.Φερών είχε ζητήσει και πήρε τέτοια άδεια.

Από το οικογενειακό του περιβάλλον υποστηρίζουν ότι ο αστυνομικός κρατείται από τους Τούρκους για τελωνειακές παραβάσεις.

Συναγερμός στις ελληνικές Αρχές

Στις ελληνικές Αρχές που ερευνούν την υπόθεση, έχει σημάνει συναγερμός, ενώ αναμένεται επίσημη επιβεβαίωση από την τουρκική πλευρά προκειμένου να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, δηλαδή για ποιον λόγο συνελήφθη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει συλληφθεί στην ευρύτερη περιοχή της Ανδριανούπολης.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Evros-news.gr, ο αστυνομικός είχε πάει εκδρομή από τους Κήπους στην Τουρκία την Κυριακή, αλλά δεν επέστρεψε.

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, οι αρχικές πληροφορίες ήταν ότι η τουρκική πλευρά ισχυρίζεται ότι ο αστυνομικός και η γυναίκα κινούνταν σε απαγορευμένη περιοχή και για αυτό συνελήφθησαν.

Για το θέμα έχουν ενημερωθεί ήδη η Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Εξωτερικών, που έχουν κινητοποιηθεί για να το χειριστούν μέσω των ελληνικών διπλωματικών αποστολών στην Κωνσταντινούπολη και την Αδριανούπολη.

Η Ελλάδα έχει ζητήσει μέσω του σημείου επαφής στο «Καπιτάν Αντρέεβο» επίσημη ενημέρωση από Τουρκία, η οποία εκκρεμεί.

Πηγή: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X