ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτό είναι το ποτό που προκαλεί συχνότερα hangover

Τα αποτελέσματα από μελέτη πανεπιστημίου της Βοστώνης

Kάθε χρόνο την Πρωτοχρονιά πίνουμε λίγο παραπάνω για να γιορτάσουμε το νέο χρόνο. Ακόμα και φέτος που μείναμε στο σπίτι λοιπόν διασκεδάσαμε και τσουγκρίσαμε τα ποτήρια μας με τους πολύ κοντινούς μας ανθρώπους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το hangover δεν μπορεί να μας βρει και στο σπίτι. Ποιο είναι όμως το ποτό που το προκαλεί πιο εύκολα;

Mελέτη του πανεπιστημίου της Βοστώνης αναφέρει ότι τα λευκά ποτά περιέχουν μικρότερες ποσότητες αιθανόλης από τα σκούρα. Έτσι τα δεύτερα είναι εκείνα μειώνουν την διαύγεια όσο περισσότερο πίνετε.

Η συγκεκριμένη έρευνα εξέτασε τις αντιδράσεις και τις απαντήσεις 95 εθελοντών -ανδρών και γυναικών- έπειτα από την κατανάλωση bourbon και βότκας, σε σημείο που να ξεπεραστεί το επιτρεπτό όριο. Το επόμενο πρωί, οι συμμετέχοντες έκαναν κάποια τεστ και απάντησαν σε ένα ερωτηματολόγιο. Τα αποτελέσματά που καταγράφηκαν ήταν τα συμπτώματα πονοκεφάλου, ναυτίας και αυξημένου καρδιακού ρυθμού στην πλειοψηφία τους.

Επιπλέον, το bourbon περιέχει και άλλες συγγενείς με την αιθανόλη οργανικές ουσίες που επιδρούν στον οργανισμό, για αυτό καλό είναι να είστε προσεχτικοί στην κατανάλωσή του.

Πηγή: Gazzetta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X