ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτές είναι τρομακτικότερες γυναίκες-δολοφόνοι της εποχής μας (pics)

Έβαψαν τα χέρια τους με το αίμα εκατοντάδων ανθρώπων

Όταν προσπαθεί να φανταστεί κανείς την εικόνα ενός αιμοδιψούς δολοφόνου, συνήθως έρχεται αυτόματα στο μυαλό του κάποιος άνδρας, αφού άνδρες είναι υπεύθυνοι για το 90% των ανθρωποκτονιών του πλανήτη σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Υπάρχει όμως κι ένα μικρό ποσοστό γυναικών, που είναι εξίσου αιμοβόρες και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έμειναν στην ιστορία.

Ζανέτ φαν Νέσεν – Η Ολλανδή δολοφόνος επί πληρωμή που χρέωνε 100.000 δολάρια κάθε «χτύπημα»

Η πιο διαβόητη γυναίκα δολοφόνος της σύγχρονης εποχής ήταν ίσως η Ζανέτ φαν Νέσεν. Γεννημένη στην Ολλανδία ζούσε σ’ ένα σκάφος κι έβγαζε τα προς το ζην εκτελώντας συμβόλαια θανάτου. Η φαν Νέσεν χρέωνε 100.000 δολάρια για κάθε «χτύπημα» κι έκανε τους περισσότερους φόνους στη Λατινική Αμερική.

Η αρχή του τέλους σήμανε για την ψυχρή φόνισσα όταν την προσέλαβε ο «Μαύρος Σεπτέμβρης», ο μυστικός στρατιωτικός βραχίονας της Φατάχ, για να βγάλει από τη μέση έναν πράκτορα της Μοσάντ, ονόματι Καρλ, που βρισκόταν στα ίχνη του Αλί Χασάν Σαλαμέ, αρχηγού της παλαιστινιακής οργάνωσης, που ήταν υπεύθυνη για τη Σφαγή του Μονάχου.

Η φαν Νέσεν παρέσυρε στο κρεβάτι της τον Ισραηλινό πράκτορα και τον σκότωσε. Διψασμένος για εκδίκηση ο συνάδελφός του, Άβνερ Κάουφμαν, εντόπισε το κρησφύγετό της, όπου κατάφερε στις 21 Αυγούστου του 1974 να μπει διά της βίας με δύο άλλους από την ομάδα του και τη στρίμωξε.

Η Ολλανδή δολοφόνος δεν έχασε την ψυχραιμία της και προσπάθησε να του αποπλανήσει. Ξεγυμνώθηκε μπροστά του και του είπε ότι «θα πήγαινε χαμένο τόσο ταλέντο», αν την πυροβολούσε. Αλλά όταν άπλωσε το χέρι της για να αρπάξει το όπλο της, οι τρεις Ισραηλινοί πράκτορες άνοιξαν πυρ. Βαριά λαβωμένη, γυμνή ακόμη, σωριάστηκε σε μια καρέκλα και πήρε στην αγκαλιά της τη γάτα της ενώ ξεψυχούσε -μια δραματική σκηνή που αποτύπωσε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ στην ταινία «Μόναχο» του 2005.

Mαρία Χιμένεζ - «Η Άξεστη» δολοφόνος του καρτέλ Zetas

Η πιο διαβόητη γυναίκα δολοφόνος στο Μεξικό εκτέλεσε 20 συμβόλαια θανάτου για το διαβόητο καρτέλ ναρκωτικών Zetas.

Η Μαρία Χιμένεζ, γνωστή και ως «Η Άξεστη», πληρωνόταν κάπου 1.700 δολάρια το μήνα για να βγάζει από τη μέση τα θύματά της, ανάμεσά τους μέλη αντίπαλων καρτέλ ναρκωτικών κι έναν αστυνομικό. Ομολόγησε τα εγκλήματά της και καταδικάστηκε για ανθρωποκτονίες, απαγωγές και κλοπές αυτοκινήτων. Αν και η μεξικανική αστυνομία είχε συλλάβει κι άλλες γυναίκες δολοφόνους παλαιότερα, καμία άλλη δεν διέπραξε τόσους φόνους όσους η Χιμένεζ.

Μπριγκίτε Μονχάουπτ - «Η πιο επικίνδυνη γυναίκα στη Γερμανία»

Η Μπριγκίτε Μονχάουπτ, μία ιστορική μορφή της ένοπλης οργάνωσης της άκρας αριστεράς Φράξια Κόκκινος Στρατός, θεωρείτο «η πιο επικίνδυνη γυναίκα στην Γερμανία» τη δεκαετία του 1970, όταν ηγήθηκε της «δεύτερης γενιάς» της RAF μετά το θάνατο στη φυλακή του ιδρυτή της οργάνωσης Αντρέα Μπάαντερ και μετείχε σε 30 φόνους, βομβιστικές επιθέσεις και μια αεροπειρατεία.

 

Η διαβόητη δολοφόνος συνελήφθη τελικά το 1982 και καταδικάστηκε σε ισόβια για εννέα δολοφονίες -μεταξύ των οποίων και για την εν ψυχρώ εκτέλεση από απόσταση αναπνοής ενός τραπεζίτη, στον οποίο λίγο νωρίτερα είχε προσφέρει λουλούδια. Αν και δεν μετανόησε ποτέ δημοσίως για τις πράξεις της, αποφυλακίστηκε το 2007.

Ιντόια Λόπεζ Ριάνο - «Η Τίγρης» με την ακόρεστη σεξουαλική δίψα

Μια από τις πιο διαβόητες δολοφόνους της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ, η Ιντόια Λόπεζ Ριάνο, έλαβε μέρος στη δολοφονία 12 αστυνομικών στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο της εκστρατείας τρόμου και βίας που είχε εξαπολύσει η οργάνωσή της για να πετύχει την ανεξαρτησία των Βάσκων από την Ισπανία.

Η Ιντόια είχε αποκτήσει επίσης φήμη και για την ακόρεστη σεξουαλική της δίψα, λόγος για τον οποίο απέκτησε και το προσωνύμιο «η τίγρης». Λέγεται μάλιστα ότι κοιμόταν με αστυνομικούς προτού δολοφονήσει συναδέλφους τους. Συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 2.000 χρόνια κάθειρξη, αλλά έμεινε στη φυλακή μόλις 23 έτη, μέχρι το 2017 που αποφυλακίστηκε -γεγονός που προκάλεσε την οργή των συγγενών των θυμάτων της. Η ΕΤΑ την απέπεμψε από τις τάξεις όταν η ίδια αποκήρυξε σε επιστολή της προς την ισπανική Δικαιοσύνη την αυτονομιστική οργάνωση εκφράζοντας μεταμέλεια για τα εγκλήματά της.

Κιμ Χιουν-χούι - Η Βορεικορεάτισσα πράκτορας -δολοφόνος που σκότωσε 115 ανθρώπους

Για τους περισσότερους φόνους, ωστόσο, στη σύγχρονη εποχή υπεύθυνη είναι μια πράκτορας του βορειοκορεατικού καθεστώτος. Η Κιμ Χιουν-χούι υποστηρίζει ότι ήταν φοιτήτρια όταν τη στρατολόγησαν οι μυστικές υπηρεσίες στην Πιονγιάνγκ.

Επί έξι ολόκληρα χρόνια εκπαιδευόταν για να παριστάνει τη Γιαπωνέζα υπήκοο και το 1987 έλαβε την εντολή να καταρρίψει ένα νοτιοκορεατικό επιβατικό αεροσκάφος σε μια προσπάθεια του τότε ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Ιλ Σουνγκ -και παππού του Κιμ Γιονγκ Ουν- να εμποδίσουν τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στη Σεούλ.

Η δολοφόνος τοποθέτησε μια βόμβα στο ντουλάπι των αποσκευών πάνω απ’ το κεφάλι της και κατέβηκε στη διάρκεια μιας ενδιάμεσης στάσης από το αεροσκάφος, προτού ακολουθήσει η έκρηξη που σκότωσε και τους 115 επιβαίνοντες. Συνελήφθη στο Μπαχρέιν, οι Αρχές του οποίου την παρέδωσαν στη Νότια Κορέα. Καταδικάστηκε τον Μάρτιο του 1989 σε θάνατο, αλλά λίγους μήνες αργότερα της απένειμε χάρη ο τότε πρόεδρος της χώρας Ρόε Τάε-Γου, αποκαλώντας την «θύμα πλύσης εγκεφάλου» του πραγματικού ενόχου, του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ. Το 1997 παντρεύτηκε έναν Νοτιοκορεάτη πρώην πράκτορα κι απέκτησε μαζί του δύο παιδιά. Τώρα ζει σε μυστική τοποθεσία φρουρούμενη 24 ώρες το 24ωρο για το φόβο αντιποίνων από την Πιονγιάνγκ.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση