ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ατύχημα σε αεροδρόμιο - Δύο αεροπλάνα χτύπησαν μεταξύ τους

Στο αεροδρόμιο της Μαγιόρκα

Σε πίστα για συγκρουόμενα μετατράπηκε αεροδρόμιο στη Μαγιόρκα της Ισπανίας όταν δύο αεροπλάνα χτύπησαν μεταξύ τους στο έδαφος.

Τα δύο αεροπλάνα συγκρούστηκαν μεταξύ τους στην πίστα του αεροδρομίου της Πάλμα στη Μαγιόρκα σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα τη θραύση της άκρης του φτερού του ενός αεροσκάφους.

Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε και η λειτουργία του πολυσύχναστου αεροδρομίου δεν επηρεάστηκε, αλλά αυτά δεν συμβαίνουν και κάθε μέρα. Η επισκευή ενός αεροπλάνου είναι μια αρκετά κοστοβόρα διαδικασία, ενώ και η παραμικρή επαφή με αντικείμενο ανάλογου μεγέθους μπορεί να ταρακουνήσει για τα καλά την καμπίνα.

Οι ισπανικές εφημερίδες αναφέρουν ότι ένα αεροπλάνο της εταιρείας Condor, η οποία καλύπτει το δρομολόγιο Πάλμα-Φρανκφούρτη, και ένα άλλο της εταιρείας Air Europa έκαναν ελιγμούς εδάφους στο αεροδρόμιο Son Sant Joan.

Η σύγκρουση φαίνεται ότι έλαβε χώρα όταν το αεροπλάνο της Air Europa, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη-Πάλμα, έφθανε στον τερματικό σταθμό και συγκρούστηκε με το πίσω μέρος του αεροπλάνου της Condor, το οποίο ήταν ακινητοποιημένο και περίμενε άδεια για να τροχοδρομήσει.

Η συντριβή συνέβη σε χαμηλή ταχύτητα, ενώ ένας επιβάτης του αεροσκάφους της Condor με προορισμό τη Φρανκφούρτη περιέγραψε ότι άκουσε έναν «δυνατό θόρυβο καθώς το αεροπλάνο φρέναρε πριν από τη σύγκρουση».

Τα χτυπημένα αεροπλάνα από το αεροδρόμιο στη Μαγιόρκα

Οι αναφορές λένε ότι και τα δύο αεροπλάνα υπέστησαν ζημιές και συντρίμμια ήταν ορατά στον διάδρομο προσγείωσης, ενώ οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του αεροδρομίου ενεργοποιήθηκαν αμέσως.

Το αεροπλάνο της Air Europa μπόρεσε να συνεχίσει την πορεία του στην πίστα μετά τη σύγκρουση μέχρι να φτάσει στον τερματικό σταθμό και οι επιβάτες μπόρεσαν να αποβιβαστούν κανονικά.

Πηγές από τις Αρχές του αεροδρομίου αναφέρουν ότι το περιστατικό θα αναλυθεί από τον αντίστοιχο φορέα, στην προκειμένη περίπτωση την Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Συμβάντων Πολιτικής Αεροπορίας (CIAIAC).

«Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή σκηνές πανικού»

Ένας από τους επιβάτες της πτήσης Πάλμα-Φρανκφούρτη δήλωσε στην Última Hora: «Ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο από το φρενάρισμα του αεροπλάνου πριν από τη σύγκρουση. Το βιώσαμε με ψυχραιμία και δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή σκηνές πανικού».

«Ομάδες έκτακτης ανάγκης ήρθαν αμέσως για να εξετάσουν το αεροπλάνο και ζήτησαν από εμάς τους επιβάτες να περιμένουμε μέσα στην καμπίνα πριν μεταφερθούμε με λεωφορείο στον τερματικό σταθμό».

Το περιστατικό δεν επηρέασε τη λειτουργία των υπόλοιπων πτήσεων στο αεροδρόμιο. Το αεροπλάνο της Cóndor με προορισμό τη Φρανκφούρτη επρόκειτο να αναχωρήσει στις 9.15 π.μ. και καθυστέρησε μέχρι τις 10.30 π.μ.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση