ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αστυνομικός σκότωσε την πρώην σύζυγό του

Πώς κατείχε την καραμπίνα

Συγκλονίζει τη Θεσσαλονίκη η οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε διαμέρισμα της Καλαμαριάς, όταν ένας 38χρονος αστυνομικός σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα τη 42χρονη πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Όλα συνέβησαν, περίπου στις 8:15 το πρωί. Το ζευγάρι είχε πάρει διαζύγιο και δεν έμενε μαζί. Ο 38χρονος και η 42χρονη είχαν κάνει δυο παιδιά, τα οποία ο δράστης είχε πάει και είχε αφήσει νωρίτερα στο σχολείο. Στη συνέχεια, πήγε στο διαμέρισμα της πρώην συζύγου του επί της οδού Κομνηνών, την πυροβόλησε με μια καραμπίνα, πριν τελικά αυτοκτονήσει ο ίδιος.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από γείτονες για περιστατικό με πυροβολισμούς στο διαμέρισμα του 6ου ορόφου. Μόλις οι αστυνομικοί έφτασαν, εντόπισαν τις σορούς.

Το ζευγάρι δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές για ενδοοικογενειακό πρόβλημα

Σύμφωνα με πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, το ζευγάρι δεν είχε απασχολήσει καμία αστυνομική υπηρεσία για ενδοοικογενειακό πρόβλημα, ούτε υπήρχε κάποια καταγγελία από την πλευρά της γυναίκας για απειλές ή βίαιη συμπεριφορά.

Το 2023, το ζευγάρι χώρισε με συναινετικό διαζύγιο, με το οποίο ρυθμίστηκαν οι μέρες και ώρες που θα βλέπει τα παιδιά.

Ο αστυνομικός Λ. Μ. υπηρετούσε στο τμήμα της Υ.Τ.Ε.Β.Ε. (Υποδιεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών Βορείου Ελλάδος), ενώ του είχε αφαιρεθεί το υπηρεσιακό όπλο. Η τοποθέτησή του σε υπηρεσία γραφείου οφείλεται σε πρόβλημα τενοντίτιδας που αντιμετώπιζε.

Η καραμπίνα (κυνηγετικό όπλο) με την οποία τελέστηκαν το έγκλημα και η αυτοκτονία βρισκόταν νομίμως στην κατοχή του αστυνομικού.

Τα παιδιά την ώρα του φονικού βρίσκονταν στο σχολείο και δεν γνώριζαν ότι οι γονείς τους ήταν νεκροί. Ειδικοί ψυχολόγοι της Ελληνικής Αστυνομίας μετέβησαν από την πρώτη στιγμή στο σχολείο που φοιτούν τα δύο ανήλικα παιδιά για να αναλάβουν τη στήριξή τους.

«Τους γνώριζα χρόνια, ήταν σε διάσταση τον τελευταίο χρονο, δεν ζούσαν μαζί», ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος που γνώριζε το πρώην ζευγάρι.

«Δύσκολο όταν αντιμετωπίζουμε τετοια περιστατικά, είναι κρίμα», δήλωσε συνάδελφος του αστυνομικού.

Στο σημείο του εγκλήματος δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα, ενώ θα ερευνηθεί και η οικία του αστυνομικού. Οι Αρχές εξετάζουν αν οι λόγοι του φονικού αφορούν σε αντιζηλία.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση