ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αποζημίωση - μαμούθ για θάνατο από εμβόλιο

Αποφασίστηκε να δοθεί αποζημίωση 120.000 στερλίνων

24news team

Η σύντροφος μουσικού που φαίνεται να πέθανε από παρενέργειες που του προκάλεσε το εμβόλιο της AstraΖeneca, θα είναι το πρώτο άτομο στην Αγγλία, που θα λάβει αποζημίωση 120.000 στερλίνες.

Όπως αναφέρει η  dailymail.co.uk, ο 48χρονος τραγουδιστής, γνωστός ως Lord Zion, αρρώστησε με έναν φρικτό πονοκέφαλο στις 13 Μαΐου πέρυσι - οκτώ ημέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου.

Λόγω των παρενεργειών, ο τραγουδιστής εισήχθη σε νοσοκομείο του Νιούκαστλ, όπου πέθανε έξι ημέρες μετά, από εγκεφαλική αιμορραγία.

Στο πιστοποιητικό θανάτου του «Λόρδου Ζάιον», καταγράφηκαν  «μη αναστρέψιμες εγκεφαλικές βλάβες που προκλήθηκαν από αιμορραγία», η αιτία της οποίας ήταν επιπλοκές από το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορωνοϊό.

 

Η αρραβωνιαστικιά του, Βίκι Σπιτ, 39 ετών, που υπήρξε σύντροφός του για 21 ολόκληρα χρόνια, είπε ότι η ζωή της «σπάστηκε σε ένα εκατομμύριο κομμάτια».

Η γυναίκα, απευθύνθηκε στο πρόγραμμα αποζημίωσης για επιπλοκές κάθε είδους εμβολίων της Βρετανίας, που είναι κομμάτι του Δημόσιου Συστήματος Υγείας της χώρας, από τις αρχές του Ιουνίου της περασμένης χρονιάς. Μιλώντας στο GB News, είπε ότι θεωρεί «αηδιαστικό» το γεγονός ότι οι συγγενείς των νεκρών πρέπει να παλέψουν για έναν ολόκληρο χρόνο πριν πάρουν την αποζημίωση που δικαιούνται.

Οπώς είπε, «η υπόθεση δεν έχει τελειώσει ακόμα», ενώ υποστήριξε πως «το θέμα δεν είναι τα χρήματα, που δεν φέρνουν πίσω τους ανθρώπους που χάθηκαν, αλλά η αναγνώριση ότι υπήρξαν επιπλοκές του εμβολίου», που σε περιπτώσεις όπως του αρραβωνιαστικού της, στάθηκαν μοιραίες.

Αποφασίστηκε λοιπόν, να δοθεί αποζημίωση 120.000 στερλίνων, με τις βρετανικές εφημερίδες να αναφέρουν ότι πρόκειται για την πρώτη κατάληξη σε υπόθεση που έχει να κάνει με εμβόλια για τον κορωνοϊό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση