ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αποκάλυψη για τον 45χρονο παλαιοχριστιανό - Εργαζόταν με τηλεργασία

Κορινθία: Δημοτικός υπάλληλος ο πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών

Νέες διαστάσεις παίρνει το θρίλερ με τον 46χρονο πατέρα της οικογένειας των παλαιοχριστιανών που ανακαλύφθηκαν στην Κορινθία μετά την αποκάλυψη ότι ο ίδιος όχι μόνο εργαζόταν ως δημοτικός υπάλληλος σε δήμο της Εύβοιας αλλά εργαζόταν μέσω... τηλεργασίας!

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Ερέτριας-Αμαρύνθου, Νίκος Γουρνής, ο εν λόγω άνδρας, ο οποίος το μεσημέρι της Δευτέρας οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα με δικογραφία για απείθεια στο νόμο και μη συμμόρφωση στην υποχρεωτικότητα της φοίτησης των τριών ανήλικων παιδιών του στο σχολείο, το 2020 έγινε μετάταξή του στον δήμο για λόγους υγείας.

«Παρείχε υπηρεσίες εξ αποστάσεως όπως μου είπαν από την προηγούμενη διοίκηση» είπε ο κ. Γουρνής προσθέτοντας ότι «μέσα στις υπηρεσίες είπαν ότι τις δουλειές που του είχαν αναθέσει, τις είχε κάνει» χωρίς, ωστόσο, να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς ήταν αυτές οι εργασίες.

Ο δήμαρχος Ερέτριας-Αμαρύνθου πρόσθεσε, επίσης, ότι έχει στείλει δύο φορές έγγραφο στον 46χρονο προκειμένου να του δώσει εξηγήσεις για το καθεστώς εργασίας του στον δήμο, με ποιο νομικό πλαίσιο εργάζεται ή αν μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται.

Υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα 24ωρα ο 46χρονος σε δηλώσεις του είχε υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, ότι δεν μπορεί να στείλει τα παιδιά του στο σχολείο επειδή δεν έχει τα 50 λεπτά για το κάθε ένα από τα τετράδια που ζητούν οι δάσκαλοι.

Ψάχνουν και το ενδεχόμενο αιμομιξίας

Εντωμεταξύ η υπόθεση της οικογένειας των παλαιοχριστιανών στην Κορινθία έχει ήδη περιπλακεί έτι περαιτέρω με την αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες, να εξετάζει και το ενδεχόμενο αιμομιξίας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στο MEGA το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, «το ένα παιδί ήταν έγκυος και δεν είπε ποιος είναι ο πατέρας. Η αστυνομία θα ζητήσει να γίνει έλεγχος DNA. Δεν ξέρουμε εάν υπάρχει αιμομιξία, πρέπει να ερευνηθεί».

Την ίδια ώρα, ο 15χρονος το απόγευμα της Κυριακής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παίδων», μετά από εντολή εισαγγελέα, με συμβατικό όχημα της Αστυνομίας συνοδευόμενος από την 19χρονη φίλη της οικογένειας.

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπόλοιπων παιδιών της οικογένειας, τα οποία εκτιμάται ότι φυγαδεύτηκαν μετά την επιστροφή τους στο λαγούμι όπου διέμεναν. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των παιδιών έχουν επεκταθεί εκτός Κορίνθου και επικεντρώνονται σε Άρτα και Λαμία.

Η Αστυνομία παράλληλα ερευνά και τις συνθήκες γέννησης των παιδιών.

Το ζευγάρι φυγάδεψε τα παιδιά

Το ζευγάρι μετά τις εξελίξεις και την εισαγγελική παραγγελία για έλεγχο των συνθηκών διαβίωσης στην κοινότητα είχε προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο ελέγχου από την ΕΛΑΣ και είχε φροντίσει μέσα στη νύχτα του Σαββάτου να φυγαδεύσει τα ανήλικα παιδιά μαζί με την μητέρα η οποία είναι γιαγιά του ενός.

Στο πλαίσιο αυτό και για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί προς το παρόν στις σπηλιές έμεινε μόνο ο 15χρονος μαζί με τον πατέρα του. Η οικογένεια έχει συνολικά τέσσερα μικρά παιδιά. Πιο αναλυτικά το ζευγάρι το οποίο έγινε γνωστό και από τις δηλώσεις του στην τηλεόραση, ο 45χρονος και η 38χρονη έχουν ένα 22χρονο κορίτσι, δύο αγόρια 13 και 15 ετών (που έμεινε με τον πατέρα) καθώς και ένα μικρό κοριτσάκι έξι ετών. Στην κοινότητα βρέθηκε ένα ακόμη παιδί, σε βρεφική ηλικία το οποίο είναι της 22χρονης κόρης του ζευγαριού. Ωστόσο παραμένει άγνωστο ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού αφού ούτε οι γονείς, ούτε και η 22χρονη τον έχουν υποδείξει.

Το Σάββατο εκδόθηκε εισαγγελική παραγγελία για απομάκρυνση των παιδιών (15χρονου, 13χρονου, 6χρονης και του βρέφους) όπως και έγινε, και μεταφέρθηκαν στην 25χρονη κόρη του 45χρονου η οποία είναι παιδί από τον πρώτο γάμο του και ζει σε περιοχή της Άρτας ακολουθώντας συμβατικό τρόπο ζωής. Η υπόθεση περιπλέχθηκε καθώς μόλις απομακρύνθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις τα παιδιά επέστρεψαν στην κοινότητα των παλαιοχριστιανών για να ζήσουν πάλι με τους γονείς τους στις σπηλιές.

Τότε το απόγευμα του Σαββάτου κατεπείγουσα προανάκριση διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου που αφορούσε στην διερεύνηση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών. Στο πλαίσιο αυτό, νωρίς το πρωί η Ελληνική Αστυνομία με μεγάλη δύναμη, συνοδεία εισαγγελέα και κοινωνικού λειτουργού έφτασαν στο σημείο προκειμένου να διενεργήσουν αυτοψία. Εκεί είδαν πως τα παιδιά ήταν απόντα.

Μαζί με τον 45χρονο άνδρα βρισκόταν ο 15χρονος γιος του αλλά και η 25χρονη κόρη του από τον πρώτο γάμο, με κανέναν εξ αυτών να μην δίνει πληροφορίες για το πού βρίσκονται τα παιδιά.

Αντέδρασε ο 45χρονος και συνελήφθη

Στο σημείο εκείνο ο 45χρονος άνδρας αντέδρασε και δεν άφηνε τους αστυνομικούς να κάνουν την αυτοψία τους με αποτέλεσμα τελικά να προσαχθεί και να μεταφερθεί στο αστυνομικό μέγαρο Κορίνθου. Εκεί τελικά συνελήφθη για απείθεια και για μη συμμόρφωση με τον νόμο που αφορά στην υποχρεωτική εκπαίδευση των παιδιών αφού και κατά δήλωσή του δεν πηγαίνουν σχολείο.

Στην συνέχεια δόθηκε εντολή ο 15χρονος γιος του να μεταφερθεί στο Παίδων για να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι καλά στην υγεία του.

Η καταγγελία και η αποκάλυψη

Το κρησφύγετο των «ανθρώπων των σπηλαίων» αποκαλύφθηκε μετά από την καταγγελία ενός κυνηγού ο οποίος το περασμένο Σάββατο είδε τον 45χρονο πατέρα της οικογένειας να βάζει φωτιά στο αγροτικό του και στη συνέχεια να ανοίγει πυρ. Ο 67χρονος κατήγγειλε την επίθεση σε βάρος του στο Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου και την επόμενη ημέρα οι Αστυνομικοί πήγαν στο κρησφύγετο του 45χρονου προκειμένου να τον συλλάβουν.

Μόλις χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού ο 45χρονος μαζί με τη γυναίκα του, το γιο του και την κόρη του άρχισαν να σπρώχνουν τους Αστυνομικούς ενώ η 22χρονη κόρη της οικογένειας άρπαξε ένα ξύλο και χτύπησε έναν Αστυνομικό στο κεφάλι. Στη συνέχεια, με όπλα στα χέρια έφυγαν από την καλύβα και τράπηκαν σε φυγή πυροβολώντας στον αέρα ώστε να μην τους ακολουθήσουν οι Αστυνομικοί.

«Ήρθαν περίπου 150 αστυνομικοί να μας συλλάβουν. Απομακρύναμε τα παιδιά και παραδοθήκαμε. Εμένα να με βάλετε φυλακή το πολύ να με ταΐζετε τζάμπα, δεν έχω κάτι να δώσω», δήλωσε τότε στην τηλεόραση του Alpha ο πατέρας της οικογένειας.

Δείτε φωτογραφίες από το μέρος που ζουν:

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση