ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απίστευτο βίντεο: Ισχυροί άνεμοι παρέσυραν σταθμευμένο αεροπλάνο

Το έριξαν πάνω σε άλλα - Κινούνταν ανεξέλεγκτα

Το γύρο του Διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που ισχυροί άνεμοι ταχύτητας 160 χλμ/ώρα παρασέρνουν ένα σταθμευμένο επιβατικό αεροσκάφος και το ρίχνουν πάνω σε μια σκάλα.

Οι θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν το αεροδρόμιο Aeroparque Jorge Newbery στο Μπουένος Άιρες την Κυριακή την ώρα που μια φονική καταιγίδα έπληττε την Αργεντινή.

Οι άνεμοι παρέσυραν το Boeing 737-700 του εθνικού αερομεταφορέα της χώρας Aerolineas Argentinas στον διάδρομο και το έριξαν πάνω σε μια σκάλα που χρησιμοποιούν οι ταξιδιώτες κατά την επιβίβασή τους, με αποτέλεσμα να τη γκρεμίσει στο έδαφος ενώ το αεροσκάφος γύρισε στο πλάι.

Την ίδια ώρα οι άνεμοι παρέσυραν μια άλλη σκάλα προς τα οχήματα που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι στον διάδρομο. Στιςεικόνες διακρίνεται ένα τμήμα του πτερυγίου του αεροσκάφους που τσακίστηκε πάνω σε κτίριο.

Το αεροσκάφος που κατασκευάστηκε προ 17ετίας υπέστη ζημιές και καθηλώθηκε στο έδαφος για επισκευή με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η επόμενη προγραμματισμένη πτήση του προς το διεθνές αεροδρόμιο Mendoza Governor Francisco Gabrielli.

Σε ανακοίνωσή της η Aerolineas Argentinas ανέφερε ότι λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τη λειτουργία του αεροδρομίου Aeroparque ακυρώθηκαν πάνω από 100 πτήσεις, ενώ ισάριθμες καθυστέρησαν ή αναβλήθηκαν.

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την καταιγίδα που έπληξε την Αργεντινή και τη γειτονική Ουρουγουάη το Σαββατοκύριακο, ενώ προκλήθηκαν σημαντικές καταστροφές και στο Μπουένος Άιρες.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση