ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του Βαλυράκη: Θύμα εγκλήματος;

Τι υποστηρίζει η σύζυγός του

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση θανάτου του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, καθώς η σύζυγός του Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη, επικαλείται στοιχεία και μαρτυρίες τα οποία σύμφωνα με τα λεγόμενά της, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν χτυπήθηκε από την προπέλα του σκάφους του (όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση) αλλά έπεσε θύμα εγκλήματος.

Ειδικότερα, η κ. Παπαθεοδώρου – Βαληράκη έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, στον οποίο υπάγεται το Λιμενικό Σώμα, που αναφέρει πως «οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους (σ.σ. στο δυστύχημα), που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας».

Όπως τονίζει, τα επαγγελματικά σκάφη στην περιοχή είναι πολύ λίγα, και πολύ λιγότερα αυτά που βρίσκονταν στη θάλασσα κατά τον χρόνο του συμβάντος.

«Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη» επισημαίνει.

Φέρεται να υπάρχουν μαρτυρίες ότι υπήρχαν τουλάχιστον δύο επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη κοντά στο φουσκωτό του θανόντος, ενώ κατά τις ίδιες μαρτυρίες υπήρξε παρενόχληση του σκάφους.

Ο ιατροδικαστής πάντως στην έκθεσή του αναφέρει πως ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη επήλθε από τις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκλήθηκαν από «θλων και τέμνον» όργανο, αλλά μέχρι να αποδειχθεί αν πρόκειται για την προπέλα του δικού του σκάφους ή άλλου.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η οικογένειά του ανέβαλε την κηδεία του Σήφη Βαλυράκη που ήταν να γίνει αύριο το μεσημέρι στο κοιμητήριο του Παπάγου.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X