ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανατροπή με τον θάνατο 8χρονης σε κιμπούτς στο Ισραήλ

Πιστεύεται ότι είναι ζωντανή και αιχμάλωτη της Χαμάς

Ένα 8χρονο κορίτσι που θεωρούνταν ότι πέθανε κατά την επίθεση των ενόπλων της Χαμάς στο κιμπούτς Μπεερί πιστεύεται τώρα ότι είναι ζωντανό και βρίσκεται μεταξύ των ομήρων στη Γάζα.

Η Έμιλι Χαντ, ένα νεαρό κορίτσι με καταγωγή από την Ιρλανδία και το Ισραήλ, φέρεται να ήταν ένα από τα τουλάχιστον 130 άτομα που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση στο κιμπούτς Μπεερί, όταν είχε πάει να κοιμηθεί στο σπίτι μιας φίλης της.

«Πιθανότατα την έχουν απαγάγει και βρίσκεται στη Γάζα»

Η συντετριμμένη οικογένειά της πενθούσε έκτοτε τον θάνατό της, αλλά χθες αποκάλυψε πως οι ισραηλινές αρχές τούς είπαν πως η 8χρονη είναι όμηρος της Χαμάς και πιθανότατα βρίσκεται κάπου στη Γάζα.

Η μεγαλύτερη αδερφή της Έμιλι, Νάταλι Χαντ, δήλωσε στον ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Channel 12: «Μας είπαν ότι είχε δολοφονηθεί. Ήμασταν σε πένθος. Στις 31 Οκτωβρίου μάς είπαν ότι ήταν πολύ πιθανό να την έχουν απαγάγει».

Ερωτηθείσα αν είχε κάτι που ήθελε να πει στην Έμιλι σε περίπτωση που την άκουγε, είπε: «Θέλω να σου πω ότι κάνουμε τα πάντα για να σε φέρουμε σπίτι. Ξέρουμε ότι σε κρατούν όμηρο. Σε αγαπάμε πάρα πολύ και μας λείπεις».

*Ο πατέρας της Έμιλι Χαντ

Η Νάταλι πρόσθεσε πως Ισραηλινοί αξιωματούχοι τής είπαν ότι η φίλη της Έμιλι και η μητέρα της, στο σπίτι της οποίας είχε διανυκτερεύσει εκείνο το μοιραίο βράδυ, ήταν επίσης πιθανό να είναι όμηροι της Χαμάς.

Η ιστορία της Έμιλι - Ο πατέρας της ευχόταν να είναι νεκρή παρά όμηρος της Χαμάς

Η ιστορία της Έμιλι έγινε γνωστή όταν ο πατέρας της, Τόμας Χαντ, δήλωσε στα τηλεοπτικά δίκτυα πως χάρηκε όταν έμαθε ότι ήταν νεκρή, καθώς φοβόταν για το πώς θα της φέρονταν οι ένοπλοι της Χαμάς.

Ο Χαντ δήλωσε, συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο CNN λίγες ημέρες μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ: «Οι ισραηλινές αρχές μάς είπαν ότι βρήκαν την Έμιλι και πως είναι νεκρή. Κι εγώ απλώς τους απάντησα "ναι" και χαμογέλασα, γιατί αυτή είναι η καλύτερη είδηση από τις πιθανότητες που είχε. Ήταν είτε νεκρή είτε στη Γάζα. Και αν ξέρετε τι κάνουν στους ανθρώπους στη Γάζα, αυτό είναι χειρότερο και από τον θάνατο».

«Δεν θα είχαν καθόλου φαγητό. Δεν έχουν νερό. Θα ήταν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο γεμάτο με ένας θεός ξέρει πόσους ανθρώπους. Και τρομοκρατημένη κάθε λεπτό, ώρα, μέρα και πιθανόν και τα επόμενα χρόνια. Έτσι, ο θάνατος θα ήταν μια ευλογία. Μια απόλυτη ευλογία».

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση