ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανατριχιαστικό έγκλημα: Σκότωσε τα παιδιά της γιατί πίστευε ότι είναι ζόμπι

Η δίκη της «Doomsday Mom»

Είναι εδώ και λίγες ώρες που τα βλέμματα όλων έχουν στραφεί στην εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης της Lori Vallow Daybell, που έγινε γνωστή και με το προσωνύμιο «Doomsday Mom». Μια γυναίκα που κατηγορείται ότι σκότωσε τα δύο της παιδιά γιατί πίστευε ότι είναι ζόμπι.

Η 49χρονη Lori Vallow Daybell κατηγορείται πως με τον πέμπτο σύζυγό της Chad Daybell σκότωσαν τα δύο της παιδιά, την Tylee Ryan και τον Joshua «JJ» Vallow, και την πρώην σύζυγό του Tammy.

Η ανατριχιαστική υπόθεση έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των media τα τελευταία χρόνια. Έχουν γραφτεί βιβλία για τη Lori Vallow Daybell, ενώ η ιστορία της έχει αποτελέσει και αντικείμενο ντοκιμαντέρ.

Συνελήφθη για την εξαφάνιση των παιδιών τον Φεβρουάριο του 2020, κατά τη διάρκεια των διακοπών της στη Χαβάη

Φίλοι της Καλιφορνέζας που ανατράφηκε ως μέλος της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών (Εκκλησία των Μορμόνων) τη θεωρούσαν μια υπέροχη μητέρα που λάτρευε τα παιδιά της.

Αρκετοί τη θυμούνται ως εξαιρετικά χαρισματική γυναίκα. Τραβούσε σαν μαγνήτης το ανδρικό ενδιαφέρον. Αλλά και την αφοσίωση των ανθρώπων που την περιέβαλλαν. Οι αρχές πιστεύουν ότι κατάφερε να πείσει ακόμα και τον αδελφό της να δράσει ως εκτελεστής για λογαριασμό της.

Το συμβάν-σταθμός στη ζωή της Lori Vallow Daybell υπήρξε η γνωριμία και ο γάμος της με τον Chad Daybell, τον 5ο σύζυγό της.

Ο Μορμόνος podcaster και συγγραφέας ήταν επικεφαλής μιας υπο-ομάδας «πιστών» που είχαν εμμονή με τη Δευτέρα Παρουσία. Τα βιβλία του περιστρέφονταν γύρω από επιθανάτιες εμπειρίες, δαίμονες και την Ημέρα της Κρίσης.

Η Lori και ο Chad Daybell γνωρίστηκαν σε ένα event του δεύτερου του το 2018, όταν ήταν και οι δύο παντρεμένοι. Αυτό δεν τους απέτρεψε από το να συνδεθούν ερωτικά.

Όταν η Lori Vallow Daybell μετακόμισε στο Άινταχο με τα δύο παιδιά της – τη βιολογική της κόρη Tylee Ryan και τον υιοθετημένο γιο της Joshua «JJ» Vallow – για να είναι μαζί με τον αγαπημένο της, το ζευγάρι φέρεται να αποφάσισε ότι τα παιδιά είχαν καταληφθεί από μοχθηρά πνεύματα και είχαν μετατραπεί σε «ζόμπι». Ο λόγος για τον οποίο και «έπρεπε να πεθάνουν».

Σύμφωνα με δύο βιβλία που έχουν γραφτεί για την υπόθεση αλλά και δικαστικά έγγραφα που επικαλείται η New York Post, το διαταραγμένο ζευγάρι φέρεται να πίστευε ότι υπάρχουν δαιμονικά πνεύματα που καταλαμβάνουν τα σώματα ανθρώπων.

Πίστευαν ότι ο μόνος τρόπος να «ελευθερωθούν» αυτές που ψυχές που «εξορίζονται» στο καθαρτήριο είναι να πεθάνει η θνητή σάρκα τους, που έχει μετατραπεί σε «ζόμπι».

«Με βάση όσα πίστευε, οι ψυχές των παιδιών της ήταν παγιδευμένες». Αυτό είπε την περασμένη εβδομάδα στο News Nation φίλη της Lori. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται με το ψευδώνυμο «Jes».

«Δεν μπορούσαν να πάνε στον παράδεισο. Και δεν μπορούν ούτε να επιστρέψουν στο σώμα τους. Ο μόνος τρόπος να πάνε στον παράδεισο ήταν να σκοτώσεις το σώμα.

Για τους ανθρώπους που έχουν αυτά τα πιστεύω, το να σκοτώσεις τα παιδιά είναι μια πράξη ελέους. Όσο αρρωστημένο και ακατανόητο είναι αυτό σαν ιδέα, εξηγεί πώς ένας άνθρωπος που υπήρξε για χρόνια γλυκός και τρυφερός μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο».

Παρά τη σύλληψή της, η Lori Vallow Daybell δεν έδειξε ποτέ φοβισμένη. Ούτε μετανιωμένη ή θλιμμένη για τα νεκρά παιδιά της. Τόσο εκείνη όσο και ο Chad Daybell δηλώνουν αθώοι για τον φόνο της 16χρονης Tylee Ryan και και του 7χρονου Joshua «JJ» Vallow. Αλλά και ως προς άλλες κατηγορίες.

Η εξαφάνιση των δύο παιδιών είχε δηλωθεί τον Σεπτέμβριο του 2019. Η Lori Vallow Daybell με τον 5ο της σύζυγό της Chad Daybell έδειχναν από την αρχή πλήρως αδιάφοροι για την τύχη τους. Επί 10 μήνες αρνούνταν να αποκαλύψουν το παραμικρό στην αστυνομία. Παρά το γεγονός ότι η υπόθεση είχε κερδίσει μεγάλη δημοσιότητα.

Συνελήφθη για την εξαφάνιση των παιδιών τον Φεβρουάριο του 2020. Ήταν κατά τη διάρκεια των διακοπών της στη Χαβάη. Η Lori Vallow Daybell χαμογέλασε στους φωτογράφους σαν σταρ του σινεμά από τα πίσω καθίσματα του περιπολικού.

«Μια μέρα θα καταλάβεις»

«Έκανα τα πάντα για να τα προστατεύσω σε όλη τους της ζωή, όπως ξέρεις. Λυπάμαι που δεν κατανοείς πλήρως την κατάσταση. Μια μέρα θα καταλάβεις», ακούγεται να λέει η Lori Vallow Daybell. Ήταν ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο με τον μεγαλύτερο γιο της, Colby Ryan, στη σειρά του Netflix με τίτλο «Sins of Our Mother» (2022).

Τα πρόσωπα στα οποία αναφέρεται είναι φυσικά τα δύο παιδιά της που πιστεύεται ότι σκότωσε επειδή θεωρούσε ότι μετατράπηκαν σε «ζόμπι».

Η σορός του 7χρονου αγοριού βρέθηκε στις 9 Ιουνίου του 2020 σε έναν αυτοσχέδιο τάφο στο σπίτι του Daybell στο Άινταχο. Τα υπολείμματα της σορού της Tylee, που είχε διαμελιστεί και καεί, βρέθηκαν σε έναν κοντινό λάκκο.

Η Lori Vallow Daybell και ο Chad αντιμετωπίζουν κατηγορίες και σε σχέση με τον θάνατο της πρώην συζύγου του. Οι αρχικές εκτιμήσεις ανέφεραν ότι πέθανε από φυσικά αίτια. Η νεκροψία ανέτρεψε τα δεδομένα. To ζευγάρι είχε παντρευτεί δύο εβδομάδες μετά τον θάνατό της.

Η Lori αντιμετωπίζει κατηγορίες και σε σχέση με τον θάνατο του δικού της πρώην συζύγου, Charles, στην Αριζόνα. Ο Charles Vallow είχε δεχτεί πυροβολισμό στο κεφάλι το 2019 από τον αδελφό της Alex Cox. Εκείνος υποστήριξε ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα.

Η συνωμοσία για τη δολοφονία

Δεν είχαν απαγγελθεί κατηγορίες. Οι αρχές, όμως, της Αριζόνα υποστηρίζουν πως υπάρχουν στοιχεία πως η Lori Vallow Daybell συνωμότησε μαζί του για να σκοτώσουν τον Charles. Ο Alex είναι επίσης νεκρός και η μόνη που γνωρίζει την αλήθεια για το τι συνέβη είναι η Lori.

Η άκρως ανατριχιαστική ιστορία του ζευγαριού που «προετοιμαζόταν» με τον πιο αρρωστημένο τρόπο για τη Μέρα της Κρίσης (Doomsday στα αγγλικά) έχει διχάσει την κοινή γνώμη. Κάποιοι πιστεύουν ότι ο φανατικός συγγραφέας που είχε εμμονή με τους δαίμονες Chad μετέτρεψε τη «γλυκιά και τρυφερή» Lori σε δολοφόνο. Άλλοι ότι εκείνη έκρυβε για πολλά χρόνια το μοχθηρό της πρόσωπο. Το έκρυβε πίσω από τη γοητευτική και στοργική περσόνα που είχε δημιουργήσει.

Η αλήθεια για την «Doomsday Mom» αναμένεται να αποκαλυφθεί μέσα στις επόμενες 10 εβδομάδες μέσα από τις μαρτυρίες των μαρτύρων στο δικαστήριο.

ΠΗΓΗ: in.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X