ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Aνατριχιαστικά πλάνα με ενόπλους της Χαμάς - Βάζουν φωτιά στο σπίτι, πυροβολούν τον σκύλο

Βίντεο-φρίκη

Aνατριχιαστικά πλάνα κάνουν τον γύρο του διαδικτύου με ενόπλους της Χαμάς να εισβάλλουν σε κοινότητες των Ισραηλινών, προχωρώντας σε αποτρόπαιες πράξεις.

Σε ένα από αυτά, μαχητές της Χαμάς πυροβόλησαν εν ψυχρώ τον σκύλο μιας ισραηλινής οικογένειας πριν εισβάλουν στο σπίτι τους, κάνουν επιδρομή και βάλουν φωτιά, εν μέσω της αιματηρής επίθεσης του Σαββάτου.

Αυτή η επίθεση ήταν μόνο μία από τις δεκάδες που έλαβαν χώρα στην κοινόητα Be'eri, μια μικροσκοπική αγροτική κοινότητα 1.000 ανθρώπων, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας και τα σωστικά συνεργεία βρήκαν αργότερα 108 πτώματα μετά από μακρά ομηρία με τους ενόπλους.

Το κλιπ, που ελήφθη από κάμερα GoPro που ήταν προσαρτημένη στο κράνος ενός μαχητή της Χαμάς, έδειχνε πώς ο σκύλος βγήκε τρέχοντας από το σπίτι προς τους επιτιθέμενους και αμέσως θανατώθηκε με πολλές σφαίρες.

Στη συνέχεια οι ένοπλοι εισέβαλαν σε ένα σπίτι και έψαξαν τα υπάρχοντα της οικογένειας, καταναλώνοντας τρόφιμα από το ψυγείο τους, προτού ένας από αυτούς αποφασίσει να βάλει φωτιά στο οίκημα.

Δεκάδες τα βίντεο από τις εχθροπραξίες

Μια άλλη οδυνηρή σκηνή από την ίδια κοινότητα έδειξε πώς μια δεύτερη ομάδα μαχητών της Χαμάς απέκτησε πρόσβαση στο περιφραγμένο συγκρότημα, σφάζοντας πολίτες σχεδόν εξ επαφής καθώς κάθονταν σε ένα αυτοκίνητο.

Τα πλάνα της βίαιης επίθεσης καταγράφηκαν από κάμερες που είχαν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία. Το υλικό από κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, με χρονοχρονολόγηση 5.55 π.μ. το Σάββατο, δείχνει δύο μαχητές της Χαμάς οπλισμένους με AK-47 και ντυμένους με στρατιωτική ενδυμασία, να πλησιάζουν την πύλη που κλείνει έναν δρόμο δύο λωρίδων κυκλοφορίας.

Αρχικά, οι δύο μαχητές φαίνονται να προσπαθούν να βρουν τρόπο να περάσουν την πύλη, με τον έναν να δοκιμάζει αν μπορεί να περάσει από το μικρό κενό από κάτω. Σύντομα αλλάζει γνώμη και αντ' αυτού εισβάλλει σε ένα μικρό φυλάκιο που βρίσκεται στη μία πλευρά της εισόδο, χρησιμοποιώντας το τουφέκι του για να ανοίξει το δρόμο προς το εσωτερικό.

Δευτερόλεπτα αφότου σκαρφαλώσει από ένα παράθυρο, ο άλλος μαχητής εντοπίζει το αυτοκίνητο που πλησιάζει. Κρύβεται πίσω από ένα δέντρο, ενώ ο πρώτος στρατιώτης κρύβεται μέσα στο φυλάκιο, στήνοντας ενέδρα για το όχημα που πλησιάζει. Στις 5.57 π.μ., μόλις δύο λεπτά αφότου οι δύο μαχητές εθεάθησαν για πρώτη φορά, ο οδηγός και ο συνοδηγός εμφανίζονται να πλησιάζουν στην πύλη. Και οι δύο δεν φαίνεται να γνωρίζουν ότι οι δύο ένοπλοι άνδρες παραμονεύουν και η πύλη αρχίζει να ανοίγει.

Καθώς ο οδηγός γέρνει για λίγο έξω από το παράθυρο, προφανώς για να απευθυνθεί σε όποιον βρίσκεται μέσα στο φυλάκιο, ο ένοπλος μαχητής φαίνεται να βγαίνει τρέχοντας πίσω από το δέντρο.

Μόλις απομακρύνεται ένα μέτρο από το αυτοκίνητο, ανοίγει ανελέητα πυρ σε απόσταση αναπνοής από το παράθυρο του συνοδηγού, πυροβολώντας τους δύο Ισραηλινούς με αρκετές σφαίρες.

Από την άλλη πλευρά, ο μαχητής της Χαμάς στο φυλάκιο ανοίγει επίσης πυρ, χτυπώντας αρκετές φορές τον οδηγό.

Τα θύματα μέσα στο αυτοκίνητο παραμένουν ακίνητα, καλυμμένα με αίμα. Πιθανολογείται ότι και οι δύο σκοτώθηκαν στην επίθεση, πιθανότατα μεταξύ των πρώτων θυμάτων του Σαββάτου που είδε περισσότερους από 1.000 ενόπλους της Χαμάς να περνούν τα σύνορα από τη Γάζα και να εισέρχονται στο Ισραήλ, όπου πυροβολούσαν αδιακρίτως πολίτες, ενώ άλλοι έπαιρναν ομήρους.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση