ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αναφορές για φυάλες υγραερίου στο μοιραίο τρένο

«Περίεργη» θεωρούν την έκρηξη οι Αρχές

Δύο άθικτες φιάλες υγραερίου φέρεται να υπήρχαν στη μοιραία επιβατική αμαξοστοιχία που ενεπλάκη στη μοιραία σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, καθώς οι εκρήξεις ήταν διαδοχικές, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα προκλήθηκε πυρκαγιά που οδήγησε στο θάνατο πολλούς επιβάτες.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη των «Νέων» και του «Βήματος», Βασίλη Λαμπρόπουλου, οι αναφορές για ύπαρξη φιαλών υγραερίου μέσα στο μοιραίο Intercity προέρχονται από τους πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο της τραγωδίας μέσα σε λίγα λεπτά. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες εξετάζονται από την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, δεν δικαιολογούνται οι εκρήξεις μόνο από τη σύγκρουση των μηχανών και τις εκρήξεις στα καλώδια υψηλής τάσης, αλλά υπήρξε και άλλο παράλληλο συμβάν. Ουσιαστικά η αρχική έκρηξη προκαλεί μία ισχυρότερη έκρηξη λίγο μετά. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, Κώστας Τσίγκας, τόνισε ότι δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο όσον αφορά τα τρένα, υπάρχει όμως η τεχνική έκθεση πυρκαγιών για τα κτίρια κλπ.

Οι φιάλες στα τρένα επιτρέπονται υπό προϋποθέσεις, μόνο αν το επιτρέψει η αρμόδια Αρχή. Σε περίπτωση που υπήρχαν φιάλες στο τρένο και το αν συνέβαλαν στην εξάπλωση της φωτιάς στο μοιραίο Intercity, ο κ. Τσίγκας τόνισε ότι αυτό εξαρτάται από την ποσότητα του καυσίμου που περιείχαν.

Υπενθυμίζεται ότι στο βίντεο - ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και καταγράφει τα δραματικά δευτερόλεπτα της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών, διακρίνεται σειρά εκρήξεων κατά την επαφή των δύο συρμών και τα πάντα τυλίγονται στις φλόγες. Στο βίντεο που έχει καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, διακρίνεται μια πολύ έντονη λάμψη, που συνοδεύτηκε από τις εκρήξεις ανάμεσα στις δύο αμαξοστοιχίες και ύστερα εστίες φωτιάς και καπνός γεμίζουν τη γύρω περιοχή.

ΠΗΓΗ: reader.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X