ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Άφησα τον άντρα μου να έχει για ερωμένη μια φίλη μου»

Τα καινούρια πράγματα βοηθούν να εκτιμήσεις όσα έχεις

Θα σας κάνω μια ερώτηση, αλλά πριν απαντήσετε σκεφτείτε καλά: Θα επιτρέπατε ποτέ στον σύντροφό σας να έχει ερωμένη; Αν θέλετε τη δική μου άποψη, η απάντηση είναι ορθά – κοφτά «όχι» – πόσο μάλλον όταν αυτή η ερωμένη είναι και φίλη μου. Προδοσία στο τετράγωνο! Διαβάζοντας βέβαια την παρακάτω ιστορία, αντιλήφθηκα πως αυτό που εγώ θεωρώ αδιανόητο για άλλες γυναίκες μπορεί να είναι σωτήριο.

Η Alex Alexander γράφει για την απόφασή της να επιτρέψει στον άντρα της να έχει ερωμένη και όσα αποκόμισε από αυτή.

«Πριν λίγο καιρό ο σύζυγός μου, ο Jason, βρέθηκε σε σχέση με μία από τις φίλες μου, τη Sarah. Οι δυο τους ταίριαζαν πάντα πάρα πολύ και τα πήγαιναν καλά από την πρώτη στιγμή που γνωρίστηκαν. Μάλιστα, ταίριαξαν πολύ περισσότερο από ό,τι εγώ με τη φίλη μου.

Αυτό που αναπτύχθηκε μεταξύ τους δεν ήταν ποτέ μια “παράνομη σχεση” καθώς γνώριζα τα πάντα εξ αρχής και ενθάρρυνα κατά καιρούς αυτή τη φιλία.

Η έλξη που είχαν μεταξύ τους αυτοί οι δύο ήταν εμφανής από την πρώτη στιγμή που συστήθηκαν και από τη στιγμή που είχαμε θέσει κανόνες και όλοι τους ακολοθούσαν προτίμησα να πω “ναι” σε αυτή την πολυγαμική σχέση. Θεώρησα καλύτερο το να δοκιμάσει κάτι τρελό τώρα που το ήθελε και εν γνώση μου, παρά αργότερα και μυστικά (με αποτέλεσμα όταν το μάθαινα να πληγωνόμουν και εκείνος να ζούσε μέσα στις τύψεις).

Θα σας μιλήσω ειλικρινά: Τον περισσότερο καιρό ήταν μια καταστροφή. Και τον υπόλοιπο αναμονή για μια καταστροφή. Γιατί; Ο κανόνας για να επιτρέψεις στον σύζυγό σου να έχει ερωμένη είναι ένας: Δεν μπορεί να γίνει – ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ. Κι όμως, υπήρχαν μοναδικές στιγμές στις οποίες έβλεπα τον Jason με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Συνειδητοποίησα πόσο τυχερή ήμουν που είχα τη θέση της συζύγου και όχι της ερωμένης.

Τώρα που ο καιρός έχει περάσει και η Sarah προχώρησε στη ζωή της, ούσα η σύζυγος ενός άλλου, είμαι σε θέση να κοιτάξω πίσω και να κατανοήσω τα μαθήματα που αυτοί οι συναισθηματικά φορτισμένοι έξι μήνες της εξωσυζυγικής σχέσης του άντρα μου με δίδαξαν. Στην πραγματικότητα, είμαι ευγνώμων που ήρθε στη ζωή μας και την αναστάτωσε, καθώς ο Jason και εγώ μπορέσαμε να κάνουμε μια καινούρια αρχή και να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα στον γάμο μας», αναφέρει στην αρχή του κειμένου της και στη συνέχεια απαριθμεί τα πέντε βασικότερα πράγματα που έμαθε από αυτή της την εμπειρία:

Ο ρόλος της συζύγου με είχε απορροφήσει τόσο που ξέχασα πώς να είμαι ερωμένη

«Ένα πρωινό οι δυο τους χαζογελούσαν στην κουζίνα φτιάχνοντας πρωινό. Καθώς τους παρατηρούσα κατάλαβα πως κάπου μέσα στα 20 χρόνια της σχέσης μας με τον Jason είχα ξεχάσει πως να είμαι η ερωμένη του. Οι ρόλοι της μητέρας, της συζύγου, της μαγείρισσας, της καθαρίστριας, της βοηθού με είχαν “ρουφήξει” και είχα ξεχάσει τον ενθουσιασμό που ένιωθα κάθε φορά που τον έβλεπα να μπαίνει στο δωμάτιο. Δεκαεφτά χρόνια γάμου και ακόμα ένιωθα πεταλούδες στο στομάχι όταν τον άκουγα να ανοίγει την πόρτα του σπιτιού. Για κάποιον λόγο, όμως, δεν του το έδειχνα. Αντί να συνεχίσω αυτό το τροπάριο, ακολούθησα το παράδειγμα της Sarah και άρχισα να του συμπεριφέρομαι περισσότερο όπως πριν τον γάμο. Είχε πλάκα να τον ερωτεύομαι από την αρχή ξανά».

Το σεξ δεν σε γεμίζει αν είναι με κάποιον που δεν αγαπάς

«Μετά την πρώτη φορά που ο σύζυγός μου και η ερωμένη του κοιμήθηκαν μαζί, το μόνο που σκεφτόμουν ήταν το πόσο πιο νέα είναι εκείνη, πόσό περισσότερο διασκεδάζουν μαζί, πόσο πιο όμορφο ήταν το σώμα της και πώς ποτέ ξανά στη ζωή μου ο άντρας μου δεν θα κοιμόταν μαζί μου. Όπως αποδείχθηκε συνέβη το αντίθετο. Τόσο ο Jason όσο και εγώ δίναμε πάντα μεγάλη αξία στη σεξουαλική πράξη ως κομμάτι της σχέσης μας και τα τελευταία χρόνια έγινε πολύ πιο ωραία εμπειρία για εμάς, αφού μιλούσαμε άνετα για αυτό. Ξέρουμε τι αρέσει στον καθένα μας και πώς να προσφέρουμε ευχαρίστηση ο ένας στον άλλο. Το σεξ με την Sarah, μπορεί να έκρυβε τη γοητεία του αγνώστου, αλλά δεν ήταν οικείο και τελικά δεν ήταν και τόσο ωραίο όσο μαζί μου».

Η δοκιμή νέων πραγμάτων δεν είναι και τόσο κακή

«Η Sarah λάτρευε να δοκιμάζει κάθε τι νέο, ειδικά όσα δεν ενθουσίαζαν εμένα. Της αρέσαν οι ιδιαίτερες ταινίες, η ζωντανή μουσική και το πικάντικο φαγητό και ήταν πάντα πρόθυμη να βγάλει τον Jason από τη ζώνη άνεσής του. Τον πήρε μαζί της μέχρι και σε μαθήματα χορού. Όταν ήταν μαζί της χαλάρωνε και αυτό τον βοηθούσε να χαλαρώνει και όταν ήταν μαζί μου. Ήταν επίσης πρόθυμη να δοκιμάσει καινούρια πράγματα και στο κρεβάτι. Εκείνα που εμένα με ξένιζαν και o Jason έβλεπε σε ταινίες πορνό και ήθελε τόσο να δοκιμάσει. Εμένα δεν με έτρωγαν οι ενοχές πως τα στερούσα από τον σύζυγό μου και εκείνος δοκίμαζε όλα όσα ήθελε».

Ο γάμος μπορεί να είναι μια όμορφη εμπειρία

«Η ερωμένη του άντρα μου ήταν όμορφη. Ήταν ο τύπος του κοριτσιού που τα αγόρια της έγραφαν τραγούδια και τα κορίτσια στο σχολείο συζητούσαν διαρκώς. Οι επιλογές της σε άντρες ήταν ατελείωτες, αλλά εκείνη επέλεξε τον άντρα μου. Αυτό όχι μόνο εκτόξευσε την αυτοπεποίθηση του άντρα μου, αλλά “έσπασε” και τον κύκλο της Sarah, η οποία έβγαινε ραντεβού κυρίως με άντρες που δεν την εκτιμούσαν. Η ασφάλεια και η άνεση που ένιωσε με τον άντρα μου της έδωσαν αυτοπεποίθηση και πίστη στις σχέσεις. Γινόταν μάρτυρας καθημερινά στον γάμο μας και κατάλαβε πως αυτή η συνθήκη μπορεί να είναι και όμορφη, ότι οι μακροχρόνιες σχέσεις δεν σημαίνουν απαραίτητα ρουτίνα και καβγάδες».

Τα καινούρια πράγματα βοηθούν να εκτιμήσεις όσα έχεις

«Το να βρίσκεται η ερωμένη του άντρα μου διαρκώς στο σπίτι δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα. Πολύ συχνά ένιωθα παραμελλημένη, ακόμα και όταν ο άντρας μου ορκιζόταν πως δεν υπήρξε ποτέ τόσο ερωτευμένος μαζί μου, μετά την περιπέτειά τους. Εκείνη ήταν το καινούριο, το άγνωστο και η σιγουριά και η ασφάλειά του. Το “σπίτι” του. Ο ίδιος μου έλεγε πως το να είναι μαζί μου ήταν αυτό που ήθελε. Ένιωθε πως εδώ ανήκει και δεν μπορούσε ούτε καν να σκεφτεί πως θα με χάσει. Όπως συμβαίνει και με το αγαπημένο μας φαγητό. Το ότι θα δοκιμάσουμε κάτι άλλο μια μέρα δεν σημαίνει πως θα πάψουμε να λαχταράμε εκείνο που μας αρέσει περισσότερο. Το να δοκιμάζεις κάτι καινούριο σε κάνει να κατανοήσεις και να εκτιμήσεις αυτό που έχεις περισσότερο. Αυτό συνέβη και με τον άντρα μου».

ΠΗΓΗ: marieclaire.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση