ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αεροπλάνο γλίστρησε κατά τη διάρκεια της προσγείωσης

Δείτε βίντεο από τη διάσωση των επιβατών

Αεροπλάνο γλίστρησε σε χιονισμένο διάδρομο σε αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια της προσγείωσης.

Ένα αεροπλάνο της American Airlines γλίστρησε από τον διάδρομο προσγείωσης και έπεσε στο γρασίδι λίγο μετά την προσγείωσή του υπό συνθήκες χιονόπτωσης την Πέμπτη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Frederick Douglass Greater Rochester, στη Νέα Υόρκη.

Το Embraer E145, που μετέφερε 53 επιβάτες, είχε μόλις προσγειωθεί και τροχοδρομήθηκε προς τον τερματικό σταθμό γύρω στις 4 μ.μ. (τοπική ώρα) όταν γλίστρησε, δήλωσαν αξιωματούχοι της FAA και της American Airlines.

Το τρομακτικό περιστατικό προκλήθηκε από το χιόνι στο αεροδρόμιο που έφεραν οι ελαφρές χιονοθύελλες σε όλη την περιοχή, δήλωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.

Οι επιβάτες αποβιβάζονται από το αεροπλάνο με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής

Βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξε τα συνεργεία των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης να ανταποκρίνονται στο περιστατικό, με αρκετούς πυροσβέστες να συνοδεύουν τους επιβάτες στο χιονισμένο πεδίο.

Ευτυχώς, κανένας από τους 50 επιβάτες και τα τρία μέλη του πληρώματος δεν τραυματίστηκε.

«Η ασφάλεια είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και ζητούμε συγγνώμη από τους πελάτες μας για την εμπειρία τους. Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και μεταφέρθηκαν στον τερματικό σταθμό με λεωφορείο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Το αεροσκάφος είχε μόλις διανύσει το ταξίδι από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Φιλαδέλφειας, αν και προσγειώθηκε σχεδόν μία ώρα αργότερα από το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με τα δεδομένα του Flightaware.

Την ώρα της ολίσθησης χιόνιζε ελαφρά στο Ρότσεστερ. Η περιοχή αναμένει άλλον έναν γύρο έντονης χιονόπτωσης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, επισημαίνει η «New York Post».

Το αεροπλάνο ρυμουλκήθηκε και τέθηκε εκτός λειτουργίας για πλήρη επιθεώρηση, ενώ οι αρμόδιες αρχές της FAA διερευνούν το περιστατικό.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση