ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Την έσφαξε και δεν το μετάνιωσε»

Φτιάχνει κομποσχοίνια στη φυλακή ο δολοφόνος

Προσπαθεί να εξιλεωθεί για τον φόνο που έκανε, αλλά τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις πράξεις του. Ο λόγος για τον Στάθη Ευσταθίου ο οποίος καταδικάστηκε για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ανδριάνας Γαρδικιώτη το Δεκέμβριο του 2011.

Ο δράστης εκτίει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και στη φυλακή φτιάχνει κομποσκοίνια τα οποία δίνει σε μοναστήρια και σε συγκρατούμενούς του. Η οικογένεια της Ανδριάνας αν και έχουν περάσει τόσα χρόνια δεν μπορεί να ξεπεράσει τον θάνατό της. Όπως λέει άτομο από το συγγενικό περιβάλλον της φοιτήτριας, ο δράστης είναι ένας αλαζόνας, που δεν έδειξε μεταμέλεια για το έγκλημά του. «Την έσφαξε και δεν το μετάνιωσε ούτε η οικογένειά του που τον στήριζε και τον στηρίζει ακόμα» λέει ο συγγενής και προσθέτει «το ότι μοιράζει κομποσκοίνια δεν αναιρεί το έγκλημα που έκανε σφάζοντας το παιδί μας τυφλωμένος από ζήλια».

Ήταν λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2011, όταν η κοινή γνώμη σοκάρεται στο άκουσμα της αποτρόπαιης δολοφονίας της όμορφης 21χρονης Κερκυραίας Ανδριάνας Γαρδικιώτη με δεκάδες μαχαιριές από τον 35χρονο σύντροφό της Στάθη Ευσταθίου που την πέταξε στη λίμνη της Καστοριάς.

Ο Στάθης Ευσταθίου εργαζόταν περιστασιακά ως DJ σε γάμους και βαπτίσια. Είχε ιστορικό ως παιδόφιλος, ενώ στην κατοχή του είχαν βρεθεί χιλιάδες αρχεία βίντεο με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει την αστυνομία για υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκου, αλλά στο δικαστήριο αθωώθηκε.

Διατηρούσε σχέση με την Ανδριάνα Γαρδικιώτη, η οποία καταγόταν απ’ την Κέρκυρα, αλλά διέμενε στην Καστοριά, όπου ήταν φοιτήτρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων. Ο σύντροφός της και μετέπειτα δολοφόνος της, της ζητούσε επίμονα να ανεβάσει στο Facebook τις φωτογραφίες τους για να δείξει ότι έχουν σχέση. Η 21χρονη το έκανε αλλά το γεγονός ότι δεν ενημέρωνε τους διαδικτυακούς της φίλους ότι είναι «σε σχέση» εξόργισε τον 35χρονο.

Η τελευταία συνάντηση που είχαν οι δύο σύντροφοι στο αυτοκίνητο του Στάθη Ευσταθίου το πρωί της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου 2011, είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία της Ανδριάνας Γαρδικιώτη. Ο Ευσταθίου έφερε μαζί του ένα κρητικό μαχαίρι, το οποίο κάρφωσε 10 φορές στην καρδιά της άτυχης νεαρής. Στη συνέχεια την αποτελείωσε με ένα κατσαβίδι στο λαιμό και στο τέλος πέταξε το πτώμα της στη λίμνη της Καστοριάς, μαζί με τα δύο σύνεργα που είχε χρησιμοποιήσει.

Ακολούθως, ο εγκληματίας ομολόγησε την πράξη του στο Facebook μόλις το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, με το παρακάτω μήνυμα: «Λυπάμαι και συγγνώμη. Ότι έγινε πλέον δεν αλλάζει... σε αγάπησα... σε αγαπάω και θα συνεχίσω να σε αγαπάω Μάνου μου!!! Έναν ολόκληρο χρόνο μαζί και από εδώ και πέρα για πάντα ως την αιωνιότητα μαζί! Καλό ταξίδι και έρχομαι και εγώ μαζί σου! Άλλωστε ένα χρόνο τώρα ποτέ δεν άφησε ο ένας τον άλλον μόνο του. Έρχομαι Νιεχ-Νιεχ μου».

Η πρόθεσή του να αυτοκτονήσει δεν υλοποιήθηκε. Λίγες ώρες αργότερα, η αστυνομία σταμάτησε τον δράση για έλεγχο, εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα για να ξεφύγει και ακολούθησε καταδίωξη. Το αυτοκίνητο του δράστη εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε κολώνα της ΔΕΗ. Κατά την έρευνα οι αστυνομικοί βρήκαν στο αυτοκίνητό του τις κηλίδες αίματος, καθώς και τις τρίχες από τα μαλλιά της άτυχης νεαρής.

Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα η 21χρονη είχε χωρίσει από τον 35χρονο. Τη μοιραία νύχτα όμως της ζήτησε να βρεθούν για να μιλήσουν, αλλά εκείνος τη σκότωσε. Η κοπέλα ήταν φοιτήτρια στο ΤΕΙ Καστοριάς στο τμήμα Επικοινωνίας και Δημοσίων σχέσεων ενώ παράλληλα δούλευε σε τοπικό κανάλι της Καστοριάς ως παρουσιάστρια -είχε παρουσιάσει το καρναβάλι της πόλης- αλλά και ως χορεύτρια σε clubs για να βγάλει το χαρτζιλίκι της. Ο 35χρονος διοργάνωνε events και πάρτι σε clubs της Καστοριάς όπου και γνωρίστηκαν.

Όλοι οι φίλοι μιλούσαν για έναν μεγάλο έρωτα, ο οποίος τελείωσε εξαιτίας της παθητικής ζήλιας που είχε ο 35χρονος για την 21χρονη. Ο δράστης ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς και τους αποκάλυψε και το σημείο στο οποίο είχε γίνει το έγκλημα. «Την Ανδριάνα τη λάτρευα. Αν και ήμασταν μαζί περίπου ένα χρόνο πίστευα ότι ήταν η γυναίκα της ζωής μου. Την αγαπούσα, δεν άντεχα ούτε ένα λεπτό μακριά της. Έκανα τα αδύνατα δυνατά να είμαι συνέχεια μαζί της. Ήταν πολύ όμορφη και ιδιαίτερα κοινωνική. Μιλούσε με όλο το κόσμο. Την πλησίαζαν συνέχεια άντρες και αυτό δεν το άντεχα. Τσακωθήκαμε πάλι για το ίδιο ζήτημα. Της είπα ότι ήμουν σίγουρος ότι με απατούσε. Εκείνη το αρνήθηκε αλλά δεν την πίστεψα. Μου είπε ότι δεν αντέχει άλλο και ότι ήθελε να χωρίσουμε. Θόλωσα και έγινε ότι έγινε. Ήθελε να με χωρίσει για να γυρνά ελεύθερη. Ήθελε να κάνει τη ζωή της. Στη σκέψη και μόνο ότι θα την έχανα, τρελάθηκα. Άρπαξα ότι βρήκα και άρχισα να τη χτυπάω. Όταν κατάλαβα ότι ήταν νεκρή, πήρα την απόφαση να την ακολουθήσω. Έτσι θα ήμασταν για πάντα οι δυο μας στον παράδεισο, αλλά δεν πρόλαβα» είχε αναφέρει τότε.

«Όταν μου έφεραν στο φέρετρο το κοριτσάκι μου δεν μπορούσα να το αναγνωρίσω. Δεν ήταν αυτή η Ανδριάνα μου. Η Ανδριάνα μου ήταν πανέμορφη. Αυτοί μου έφεραν ένα κοριτσάκι με σημάδια στο μέτωπο, με το μάγουλό της να είναι "τσαλακωμένο" και το αριστερό μάτι της κλειστό. Τι του είχε κάνει το τέρας του παιδιού μου;» σπάραζε ο τραγικός πατέρας της Ανδριάνας ανίκανος να διανοηθεί το κακό που είχε συμβεί στο σπίτι του.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα ήταν «σφαγή». Η κοπέλα έφερε περισσότερα από 78 χτυπήματα από κατσαβίδι. «Το έγκλημα αυτό δεν έχει προηγούμενο», έλεγε τότε ο ιατροδικαστής Ιωάννης Φούντος που εξέτασε το άψυχο σώμα της άτυχης κοπέλας: «ο δράστης επιτέθηκε με μανία, πρόκειται για σφαγιασμό. Είχε 18 χτυπήματα στο λαιμό και πάνω από 10 στο θώρακα. Το πτώμα έφερε και πολλές εκδορές στα χέρια και στο πρόσωπο, κάτι που δείχνει ότι προσπάθησε να αντιδράσει και υπήρξε συμπλοκή». Το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία και επιπλέον 15 μήνες φυλάκιση για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X