ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αποφυλακίζεται o Φιλιππίδης - Η αντίδραση της συζύγου του

Βγαίνει από τη φυλακή υπό όρους ο γνωστός ηθοποιός

μόφωνα δεκτό έκανε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας το αίτημα για αντικατάσταση προσωρινής κράτησης του Πέτρου Φιλιππίδη. Με την ίδια απόφαση του επέβαλλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ. Στο άκουσμα της απόφασης για αποφυλάκιση του ηθοποιού, η σύζυγος του Ελπίδα Νίνου ξέσπασε σε κλάματα. Ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε προφυλακιστεί κατηγορούμενος για βιασμό κι απόπειρες βιασμού.

Είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας η οποία ζήτησε την αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη, υποστηρίζοντας ότι πλέον δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει ίδια αδικήματα, αφού είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του και οι συνεργάτιδες του είναι υποψιασμένες. «Ο κατηγορούμενος δεν είναι ευπρόσδεκτος σε αυτό το χώρο. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις έλαβαν χώρα πριν πολλά χρόνια και δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου ίδιες συμπεριφορές. Είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη; Η προσωρινή κράτηση έχει προληπτικό σκοπό. Στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να το αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος» είπε η εισαγγελέας.

Ως μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο ο γιατρός που παρακολουθεί τον ηθοποιό. «Η κατάσταση της υγείας του είναι βεβαρημένη. Ο σακχαρώδης διαβήτης αυξάνει την πιθανότητα εκδήλωσης καρδιαγγειακών παθήσεων. Αυτό που συνέβη ήταν αναμενόμενο. Λόγω του υποκείμενου νοσήματος και λόγω του ότι βρέθηκε σε έντονα στρεσογόνες συνθήκες μπορεί να του προκαλέσουν τέτοια θέματα. Αυτό που έπαθε πρακτικά σημαίνει ότι τμήμα του εγκεφάλου του Φιλιππίδη δεν αιματώθηκε».

Πηγή: Reader.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X