ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στα δικαστήρια ο πιλότος: Ανέκφραστος, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και αλεξίσφαιρο

Mε παγερό πρόσωπο μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Με ισχυρή αστυνομική συνοδεία μετήχθη λίγα λεπτά πριν από τις πέντε το απόγευμα στην Ευελπίδων ο 32χρονος καθ' ομολογία δολοφόνος της Καρολάιν, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Ψύχραιμος, με το κεφάλι ψηλά και αμίλητος, με λευκό αλεξίσφαρο και μάσκα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για την εκτέλεση του εντάλματος σε βάρος του και ακολούθωςμετήχθη ενώπιον του ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε, κατά τα προβλεπόμενα, προθεσμία για να απολογηθεί για τα δύο κακουργήματα και τα δύο πλημμελήματα που τον βαρύνουν, την Τρίτη. Στο μεταξύ παραμένει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.Επιπλέον, ο πιλότος κατηγορείται με δύο πλημμελήματα που αφορούν την ψευδή καταγγελία και τη ψευδή κατάθεση κατ' εξακολούθηση στις Αρχές.

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. «έσπασε» τον συζυγοκτόνο και ομολόγησε

Υστερα από 37 μέρες... υψηλής υποκριτικής τέχνης μπροστά σε ολόκληρο το πανελλήνιο, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο συζυγοκτόνος της άτυχης Καρολάιν, χθες «έσπασε» και ομολόγησε το άγριο έγκλημα μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ τον μετέφεραν κατευθείαν από την Αλόννησο στη ΓΑΔΑ. Κατά πληροφορίες λέγοντάς του ότι υπήρχε ένας ύποπτος που έπρεπε να αναγνωρίσει. Η διαδικασία στο ΓΑΔΑ, μέχρι να ομολογήσει ο πιλότος την αποτρόπαια πράξη του ήταν πολύωρη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας υπήρχε μία ομάδα αστυνομικών που χειριζόταν τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Είναι οι άνθρωποι που ο ίδιος θεωρούσε ότι κορόιδευε πασάροντάς τους το παραμύθι της ληστείας και οι άνθρωποι εκείνοι που στο... κρεσέντο της υποκριτικής του τέχνης μπροστά στις κάμερες ο (πάντα ψύχραιμος) Μπάμπης αναφερόταν ως «τα παιδιά που θα εξιχνιάσουν το έγκλημα».

Οι ίδιες αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι εν λόγω αστυνομικοί είχαν δημιουργήσει μία σχέση εμπιστοσύνης με τον πιλότο με διαρκείς επικοινωνίες όλο το 24ωρο. Μια συνθήκη που έπαιξε καθοριστικό ρόλο χθες για να έχουν την ομολογία του φρικτού εγκλήματός του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο πρώτο κομμάτι της εξέτασης του συζυγοκτόνου πιλότου, η ομάδα χειρισμού τον ρώτησε αν υπάρχει κάτι που πρέπει να τους πει. Και εκείνος ξεκίνησε να μιλά για τη σχέση του με την Καρολάιν, για την αρχή, την εξέλιξη και τα προβλήματα που είχαν μεταξύ τους το τελευταίο διάστημα. Οι ίδιες αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο δολοφόνος έδειχνε να θέλει να το βγάλει από μέσα του και ότι είχε καταλάβει τι είχε κάνει. «Είχε τύψεις γιατί είπε ψέματα σε όλους και στους αστυνομικούς που τον εμπιστεύτηκαν», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αστυνομικές πηγές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δολοφόνος της άτυχης Καρολάιν, περιέγραψε ότι είχαν μία αποτυχημένη εγκυμοσύνη και μία 2η από την οποία ήρθε στη ζωή η κόρη τους. Σύμφωνα με τον δολοφόνο της Καρολάιν η νεαρή μητέρα παρουσίασε επιλόχειο κατάθλιψη. Στο σημείο εκείνο οι αστυνομικοί έκαναν πως τον καταλαβαίνουν και περιέγραφαν και εκείνοι τα δικά τους προβλήματα με τις συζύγους τους προκειμένου να γίνουν ακόμη πιο οικείοι. Σε εκείνο το σημείο φαίνεται να αποκάλυψε τι πραγματικά συνέβη τη νύχτα εκείνη στο σπίτι τους στο Γλυκά Νερά. «Τσακωθήκαμε για ακόμη μία φορά για ασήμαντο λόγο. Έπαιζα με την κόρη μου όταν ξαφνικά άρχισε να μου φωνάζει για τον τρόπο παιχνιδιού λέγοντας ότι δεν ήμουν προσεκτικός όπως την έπιασα και ότι δεν είμαι πατέρας εγώ. Η Καρολάιν ανέβηκε εκνευρισμένη στη σοφίτα. Μόνιμη φράση της ήταν χωρίζουμε και φεύγω με το παιδί».

Ο 33χρονος ισχυρίζεται ότι ανεβοκατέβηκε αρκετές φορές στη σοφίτα προκειμένου να τα βρουν ξανά, ενώ προσπάθησε να παρουσιάσει τον εαυτό του ως τον συναινετικό και συγκαταβατικό του ζευγαριού στους καβγάδες, γιατί όπως υποστήριζε ήθελε μια ήρεμη οικογενειακή ζωή.

Σκότωσε την Καρολάιν στις 04:11 τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου. Τότε σταματά το έξυπνο ρολόι να καταγράφει παλμούς της Καρολάιν.

Με λεπτομέρειες (οι αποκαλύψεις προκαλούν φρίκη) στη συνέχεια, αποκάλυψε πως δολοφόνησε την Καρολάιν αλλά και τα όσα ακολούθησαν, πώς έστησε το «παραμύθι» που επί 37 ημέρες πουλούσε. Μετά την δολοφονία, ο 32χρονος πιλότος κρέμασε το σκυλί στις σκάλες για να γίνει πιο πιστευτή η σκηνοθεσία της ληστρικής επιδρομής. Χρήματα δεν υπήρχαν στο σπίτι και απλά έφτιαξε το σενάριο της κρυψώνας στην Μονόπολι. Επίσης, δημιούργησε σημάδια διάρρηξης με κατσαβίδι στο ανακλυόμενο παράθυρο του ισογείου και έβγαλε όλη την κάσα πετώντας την στο εσωτερικό του σπιτιού.

Αφού ολοκλήρωσε το σχέδιο της εισβολής των φανταστικών ληστών έκανε πρόβα δεσίματος, τύλιξε το πρόσωπό του με ταινία συσκευασίας, πήρε τηλέφωνο την αστυνομία, για να ακούγεται πνιχτή η φωνή του και στην συνέχεια δέθηκε ξανά πρόχειρα μέχρι να έρθει η αστυνομία.

Πώς τον «έσπασαν» οι αστυνομικοί

Το βασικό στοιχείο που προκάλεσε την ομολογία του, σύμφωνα με αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ήταν η περιστροφή των γεγονότων γύρω από το 11 μηνών παιδί τους και την σχέση του με την Καρολάιν, σε κάθε γύρο ερωτήσεων για κάθε εύρημα (τα στοιχεία από το βιομετρικό ρολόι, τα sms, τις κάμερες κλπ.).

Βασικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι του έδειξαν ότι είχαν πλέον στη διάθεσή τους τα sms που είχε ανταλλάξει με την Καρολάιν εκείνο το τραγικό βράδυ. Μηνύματα το ύφος και η ουσία των οποίων, οδηγούσε στο συμπέρασμα της έντονης προστριβής ανάμεσά τους, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 11ης Μαΐου.

Στις 21:00 χθες το βράδυ υπέγραψε την ομολογία του. Μετά την υπογραφή της ομολογίας του και αφού είχε ολοκληρώσει την απολογία του, είχε επαφή με δυο ψυχολόγους της αστυνομίας.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X