ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κούγιας για Πισπιρίγκου: «Αλίμονο αν αφήσω τη φτωχή αυτή γυναίκα ανυπεράσπιστη»

Ο Αλέξης Κούγιας εξήγησε ότι δεν παραιτείται από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου και ανέφερε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο

«Αλίμονο αν αφήσω τη φτωχή αυτή γυναίκα ανυπεράσπιστη. Δεν θα ήμουν Αλέξης Κούγιας», ξεκαθάρισε στις δηλώσεις του ο γνωστός ποινικολόγος για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, απαντώντας τελικά αν παραιτήθηκε ή όχι από την υπεράσπιση της 34χρονης κατηγορούμενης για τη δολοφονία των 3 παιδιών της στην Πάτρα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Αλέξης Κούγιας εξήγησε ότι δεν παραιτείται από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου και ανέφερε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο από τη σύσταση του ελληνικού κράτους, κάτι που είπε και στην ανακοίνωσή του νωρίτερα σήμερα (20.10.2023) το μεσημέρι.

Στη θυελλώδη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι το δικαστήριο είναι προκατειλημμένο σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου ενώ έκανε λόγο για σοβαρές ευθύνες της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια της προανάκρισης.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως θα επιστρέψει στο δικαστήριο, γιατί δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ κάποιον κατηγορούμενο όσα χρόνια είναι δικηγόρος. «Δεν έχω αφήσει ποτέ πελάτη μου. Και βέβαια θα επιστρέψω στη δίκη. Αλίμονο αν αφήσω τη φτωχή αυτή γυναίκα ανυπεράσπιστη. Δεν θα ήμουν Κούγιας», ξεκαθάρισε ο γνωστός ποινικολόγος.

Στην ερώτηση αν η αρχική ανακοίνωση παραίτησης και η αποδοχή της από τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν μια κίνηση για να κερδίσει χρόνο ενόψει της απολογίας της, ο Αλέξης Κούγιας απάντησε «ποιο χρόνο; Για ποιο πράγμα; Αλίμονο μετά από 9 μήνες αν δεν είναι έτοιμη να απολογηθεί. Άλλα είναι τα σπουδαία θέματα που αναδείχθηκαν στη διαδικασία».

«Κατέθεσαν κορυφαίοι επιστήμονες, με τη βιβλιογραφία απέδειξαν ότι είναι αθώα. Επίσης το κυριότερο από όλα: Ο ιατροδικαστής που κατέστησε κατηγορουμένη την κ. κατηγορουμένη, ο κ. Μπουζιάνης, είπε τα εξής: Ότι στην Αστυνομία έγραψαν άλλα από την κατάθεση του.

“Στην ασφάλεια μου άλλαξαν την κατάθεσή μου. Εγώ ποτέ δεν είπα αν είναι θανατηφόρα η δόση κεταμίνης που βρέθηκε. Εγώ ποτέ δεν είπα αν η ουσία είναι αυτή”, ανέφερε ο κ. Μπουζιάνης. Είπε ότι του άλλαξαν την κατάθεσή του. Διαβάστε την ιατροδικαστική έκθεση. Οι γιατροί στο Παίδων είπαν ότι το παιδί είχε πεθάνει, ο Μπουζιάνης είπε ότι το παιδί δεν είχε πεθάνει. Του χορηγήθηκαν φάρμακα μεταξύ των οποίων η κεταμίνη. Ζήτησε να κληθούν κι άλλοι καθηγητές, που δεν βρήκαν τίποτα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

«Το δικαστήριο είναι προκατειλημμένο. Εις βάρος της κατηγορουμένης, ρωτάγανε τους μάρτυρες αν η κατηγορουμένη είναι στενοχωρημένη. Έτσι την κατέστησαν κατηγορουμένη. Έχουν λόγο. Αγνόησαν τακτικούς ιατροδικαστές. Και στα άλλα δύο παιδιά. Ο Κούγιας δεν είναι εκεί να νομιμοποιήσει μία δικαστική απόφαση. Δεν είχαν κανένα αιτιολογικό να απορρίψουν τους μάρτυρες που ζήτησε ο κ. Μπουζιάνης», συμπλήρωσε ο Αλέξης Κούγιας.

«Δεν έχω κάνει ποτέ αίτηση εξαιρέσεως στα δικαστήρια 50 χρόνια. Για αυτό ζήτησα χρόνο. Θέλω να μιλήσω με τον κ. Βερβεσό, γιατί είμαι μέλος του ΔΣΑ και τον εκπροσωπώ, και να ενημερώσω την κ. Πισπιρίγκου για το τι συμβαίνει. Είχα αρνηθεί να αναλάβω την κ. Πισπιρίγκου, γιατί είχα πρόβλημα υγείας, είχα τον Λιγνάδη και άλλες υποθέσεις. Διάβασα τη δικογραφία, είδα τα σκάνδαλα σε βάρος της κ. Πισπιρίγκου, από την Αστυνομία. Όταν το είδα είπα ότι έχω υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μου να δώσω το «παρών». Η δίκη έπρεπε να γίνει «fast track». Φτάσαμε εννέα μήνες μετά να μην επιτρέπονται να έρθουν μάρτυρες», τόνισε ο Αλέξης Κούγιας.

 

Πηγή: newsit.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση