ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η στιγμή που η στρατιώτης όμηρος της Χαμάς βλέπει ξανά τη γιαγιά της

«Θυμάται όλα όσα είδε»

Συγκινεί το βίντεο από τη συνάντηση της γυναίκας στρατιώτη, Όρι Μεγκίντις, την οποία είχε απαγάγει η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, με τη γιαγιά της- μετά την απελευθέρωσή της από τον στρατό του Ισραήλ.

«Η στιγμή που η Όρι Μεγκίντις που απήχθη από τη Χαμάς στις 7/10, επανενώθηκε με τη γιαγιά της. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τις υπόλοιπες οικογένειές μας στο σπίτι» αναφέρει η λεζάντα στο βίντεο που δημσιεύτηκε στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

Δείτε βίντεο με την Ισραηλινή όμηρο να αγκαλιάζει τη γιαγιά της:

 «Θυμάται όλα όσα είδε στη Λωρίδα της Γάζας»

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, κατά τη διάρκεια νέας ενημέρωσης, είπε ότι ο στρατός θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, αφού οι δυνάμεις διέσωσαν τη δεκανέα Όρι Μεγκίντις σε μια ολονύκτια επέμβαση. «Θα ήθελα να μεταφέρω ένα μήνυμα στους ομήρους και τις οικογένειές τους, εμείς, οι IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) και η Shin Bet (Υπηρεσία Ασφαλείας), είμαστε όλοι υποχρεωμένοι, έχουμε ηθική υποχρέωση να επιστρέψουμε όλους τους ομήρους στα σπίτια τους», λέει.

Επίσης, δήλωσε ότι μετά τη διάσωσή του, η Μεγκίντις συναντήθηκε με τον αρχηγό του επιτελείου των IDF, Αντιστράτηγο Herzi Halevi και τον επικεφαλής της Shin Bet, Ronen Bar, περιγράφοντάς το ως μια «πολύ συγκινητική συνάντηση».

Ο Χαγκάρι πρόσθεσε ότι η Μεγκίντις κατάφερε να θυμηθεί όλα όσα είδε στη Λωρίδα της Γάζας, τα οποία, όπως τόνισε, μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικές επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται πως για την απελευθέρωση μιας νεαρής γυναίκας στρατιώτη, την οποία είχε απαγάγει η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ενημέρωσαν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο ισραηλινός στρατός (IDF) και το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση «η γυναίκα στρατιώτης αφέθηκε ελεύθερη, κατά τη διάρκεια χερσαίας επιχείρησης, μετά την απαγωγή της από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου». «Η στρατιώτης υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις, η κατάστασή της είναι καλή και συναντήθηκε με την οικογένειά της. Οι IDF και η Σιν Μπετ θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την απελευθέρωση των απαχθέντων» πρόσθεσε ο Ισραηλινός στρατός.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση