ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ζέτα για 14χρονο: «Έχω εντοπίσει κάποια πράγματα»

Η Υπουργός ζητά έρευνα κατά παντός υπευθύνου, το Υπουργείο Παιδείας είναι στην αναμονή

Ο θάνατος του 14χρονου παιδιού, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου, συγκλόνισε την κοινή γνώμη και αυτό κυρίως για τις συνθήκες που οδήγησαν στο τραγικό αυτό συμβάν. Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκαν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, οι οποίες, σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, γνώριζαν πράγματα και καταστάσεις. 

Το 24News επικοινώνησε με την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου, η οποία μας ενημέρωσε ότι την προσεχή Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου θα ζητήσει ενώπιον του Υπουργικού, την έναρξη ανεξάρτητης έρευνας για διαλεύκανση του θέματος.


Θάνατος 14χρονου: Τρέχουμε ξανά πίσω από δραματικά γεγονότα


Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε η κ. Αιμιλιανίδου, θα εισηγηθεί η εν λόγω έρευνα να ανατεθεί στην Επίτροπο Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως χαρακτηριστικά μας είπε, «έχω εντοπίσει κάποια πράγματα και θέλω πλήρη διαλεύκανση διότι πρόκειται για ένα περιστατικό τραγικό, το οποίο με έχει συγκλονίσει. Θα αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν, ευθύνες πειθαρχικές και άλλες».

Η κ. Αιμιλιανίδου στις δηλώσεις της μας τόνισε επαναλαμβανόμενα ότι στόχος είναι η απόδοση ευθυνών σε όσους έχουν, όποιοι και αν αυτοί είναι, και η εξιχνίαση της υπόθεσης, χωρίς να αφήνεται ίχνος υπόνοιας για ευθύνες που θα μείνουν ατιμώρητες.

Στην αναμονή το Υπουργείο Παιδείας

Άλλη μια εμπλεκόμενη υπηρεσία του κράτους, στην υπόθεση του αφύσικου θανάτου του 14χρονου, είναι το Υπουργείο Παιδείας, όπως προκύπτει, μετά τις αποκαλύψεις ότι ο έφηβος δεν παρουσιαζόταν κανονικά στο σχολείο όπου φοιτούσε. Αυτό είναι ένα γεγονός το οποίο θα έπρεπε να είχε προκαλέσει αίσθηση, ωστόσο, φαίνεται ότι πέρασε απαρατήρητο και από αυτή την πλευρά.

Οι εκδοχές σε σχέση με το κατά πόσον ο 14χρονος φοιτούσε κανονικά είναι δύο: πηγές ανέφεραν στο 24News ότι το παιδί δεν πήγαινε σχολείο, καθώς ο πατέρας του τον ανάγκασε να το αφήσει και να βοηθά τον ίδιο στις δουλειές του στην φάρμα. Την ίδια ώρα, μαρτυρίες που έφτασαν κοντά μας, αναφέρουν ότι το παιδί παρακολουθούσε κανονικά τα μαθήματά του, ωστόσο βοηθούσε και τον πατέρα του. Παράλληλα, υπάρχουν επιπλέον πληροφορίες που αναφέρουν ότι το παιδί πήγαινε σχολείο, αλλά έκανε πολλές απουσίες.


Θάνατος 13χρονης: Όταν ο τραγικός πατέρας έγινε ήρωας για άλλο παιδί


Τοποθέτηση για το εν λόγω θέμα ζητήσαμε από το Υπουργείο Παιδείας, με αρμόδια πηγή εκ μέρους του να σχολιάζει λακωνικά, επικαλούμενη ξανά την ευαισθησία της υπόθεσης και την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ωστόσο, εκφράστηκε η ετοιμότητα του Υπουργείου να εμπλακεί υπηρεσιακά, αν και εφόσον αυτό ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, είπε ότι είναι εις γνώσιν του Υπουργείου οι διάφορες πληροφορίες, που έχουν σχέση με τα ενδεχόμενα κενά στην φοίτηση του 14χρονου, γι’ αυτό και, ανάλογα με την πορεία της διερεύνησης και αν αυτό ζητηθεί, το Υπουργείο Παιδείας θα παραχωρήσει στοιχεία στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αναμφίβολα, είναι ο καιρός να ξεκινήσουμε να εντοπίζουμε και να αποδίδουμε τις ευθύνες, καθώς πολλές είναι οι τραγωδίες που συντελούνται στο νησί μας, περνώντας απαρατήρητες. Οι τραγικές λεπτομέρειες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το εν λόγω θέμα, φαίνεται ότι έχουν ταρακουνήσει, τόσο την κοινή γνώμη, όσο και την πολιτική ζωή. Ας ευχηθούμε ότι ο θάνατος του 14χρονου παιδιού θα είναι ο τελευταίος, για τον οποίο θα ευθύνεται η ολιγωρία των κρατικών υπηρεσιών και, ενδεχομένως, του συνόλου της κοινωνίας μας.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X