ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τραυματισμός ΣΥΟΠ - «Υπάρχει προβληματισμός»

Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της Εθνικής Φρουράς

24news team

Για τον τραυματισμό του 27χρονου ΣΥΟΠ καταδρομέα μίλησε στην εκπομπή «Διασπορά ειδήσεων» του ΣΠΟΡ FM 95.0 και την Οριάνα Παπαντωνίου, ο εκπρόσωπος τύπου της Εθνικής Φρουράς, Χρίστος Πιερή.

Ο κος. Πιερή ανάφερε πως ο στρατιώτης εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Διευκρίνισε επίσης πως το περιστατικό σημειώθηκε σε προγραμματισμένη άσκηση, η οποία πραγματοποιείται μία φορά τον μήνα και στην οποία συμμετέχουν ομάδες καταδρομών.

Ωστόσο η όλη άσκηση ακυρώθηκε αφού ο 27χρονος, ήταν ο πρώτος καταδρομέας που πήδηξε και κάτω από άγνωστες συνθήκες έχασε τις αισθήσεις του.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Εθνικής Φρουράς, μιλώντας στην εκπομπή «Διασπορά ειδήσεων» ξεκαθάρισε πως ο 27χρονος δεν χτύπησε σε βάρκα ή σε βράχο, ωστόσο οι πρώτες ενδείξεις σύμφωνα με τον κο. Πιερή είναι πως δεν έπεσε σωστά στο νερό.

Όταν βούτηξε στο νερό, οι συνάδελφοι, είδαν ότι ο 27χρονος δεν ήταν εντάξει και τότε σκάφος τον πλησίασε διαπιστώνοντας πως εν ο λόγω στρατιώτης δεν είχε τις αισθήσεις του. Αμέσως διακοσμήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και στην συνέχεια λόγω της κατάστασής του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ερωτηθείς ο κος. Πιερής στο αν προβληματίζονται για τα ατυχήματα - δυστυχήματα που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στην Εθνική Φρουρά, ανέφερε πώς «το τελευταίο περιστατικό θα πρέπει να μας θορυβήσει, να μας προβληματίσει και να δούμε πώς προχωρούμε για να μην έχουμε ξανά τέτοια περιστατικά».

«Υπάρχει προβληματισμός από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, αλλά και από τον Υπουργό Άμυνας, είναι ένα θέμα συζήτησης, αν πρέπει να πάρουμε κάποια άλλα μέτρα ή οι διαταγές που υπάρχουν να τις δούμε ξανά είτε πιο λεπτομερώς ή πιο αυστηρά, για να μην υπάρξει ξανά οποιοσδήποτε προβληματισμός», σημείωσε.

Σημειώνεται πως μετά από οδηγίες του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου, Δημόκριτου Ζερβάκη, διέταξε έρευνα, την οποία θα διεξάγει ο υποδιοικητής του Επιχειρησιακού Στρατηγείου, Ταξίαρχος Σολωμού Σολωμός, πρώην Διοικητής Καταδρομών, με εκτεταμένη εμπειρία στα θέματα της εκπαίδευσης των καταδρομών.

Θυμίζουμε πως τον περασμένο Μάιο κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής μηχανοδήγησης στον Κόρνο, βρήκε τραγικό θάνατο η 27χρονη ΣΥΟΠ Νάταλυ Νεοφύτου από την Πάφο ενω τον περασμένο χρόνο, ο λοχαγός της Εθνικής Φρουράς, Ξάνθος Κυριάκου 32 ετών άφησε την τελευταία του πνοή, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης που διεξαγόταν σε περιοχή της Τροοδίτισσας.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X