ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπ. Υγείας: Προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση

Εξέφρασε τη λύπη της για την ταλαιπωρία που προκαλείται στους ασθενείς

ΚΥΠΕ

Οι προσπάθειες μας ως Υπουργείο, ήταν και είναι, να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές, ανέφερε η Υπουργός Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη, κληθείσα να τοποθετηθεί για το θέμα της σημερινής απεργίας στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Μιλώντας στο περιθώριο επίσκεψης που πραγματοποίησε στο ίδρυμα Γεώργιου και Θέλμας Παρασκευαΐδη, εξέφρασε τη λύπη της για την ταλαιπωρία που προκαλείται στους ασθενείς λόγω της απεργίας και σημείωσε πως το Υπουργείο, θα συνεχίσει τις προσπάθειες, για την επίτευξη μιας κοινά αποδεκτής λύσης ανάμεσα στον ΟΚΥπΥ και στις συντεχνίες των εργαζομένων.

Ηπατολογική Κλινική

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, ερωτηθείσα κατά πόσον υπάρχουν εξελίξεις σε ό,τι αφορά στο θέμα της δημιουργίας Ηπατολογικής Κλινικής στην Κύπρο, η Δρ Κανάρη ανέφερε πως η πρόσφατη επίσκεψη της στο Λονδίνο μαζί με τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή του ΟΚΥπΥ ήταν ιδιαίτερα επιτυχής.

«Δώσαμε για πρώτη φορά, στα δύο βρετανικά νοσηλευτήρια συγκεκριμένες προτάσεις και αναμένουμε την ανταπόκριση τους ως προς το τι ακριβώς μπορούν να προσφέρουν και με ποιο κόστος», επεσήμανε.

Ανέφερε παράλληλα πως έχουν ζητηθεί από τα Βρετανικά νοσηλευτήρια υποτροφίες για ιατρούς και νοσηλευτές στον τομέα της ηπατολογίας, προκειμένου να είναι σε θέση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με τη λειτουργία της Ηπατολογικής Κλινικής.

Τόνισε τέλος, πως σε συνεννόηση με τον ΟΚΥπΥ, θα προκηρυχθούν θέσεις για την πρόσληψη ηπατολόγων, προκειμένου να καλυφθεί ένα κενό που υπάρχει εδώ και χρόνια.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση