ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύκλωμα μεταναστών - Ανατροπή και ελεύθεροι οι 10 ύποπτοι

Συνεχίζεται η διερεύνηση της υπόθεσης για κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, λέει η Αστυνομία

ΚΥΠΕ

Το Δικαστήριο απέρριψε την Τετάρτη την αίτηση προσωποκράτησης της Αστυνομίας για τα δέκα πρόσωπα αραβικής καταγωγής που είχαν συλληφθεί το πρωί της Δευτέρας ως ύποπτοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης για την μεταφορά αλλοδαπών στην Κύπρο έναντι αμοιβής.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου στο οποίο προσήχθηκαν οι δέκα, ανακοινώνοντας την απόφαση του ανέφερε πως δεν υπήρχε η σύνδεση των υπόπτων με τα υπό διερεύνηση αδικήματα που απαιτείται με βάση τη νομοθεσία και τη νομολογία. Κατόπιν τούτου και οι δέκα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η Αστυνομία είχε προχώρησε τη Δευτέρα στις συλλήψεις των 10 ατόμων, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, που στήθηκε μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, για κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, προς την Κύπρο.

Η δικαστική διαδικασία ξεκίνησε την προηγούμενη Δευτέρα με την Αστυνομία να αιτείται την οκταήμερη προσωποκράτηση των υπόπτων. Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δέκα υπόπτων αγόρευσαν προκειμένου να αποφασίσει το Δικαστήριο αν πληρούνται τα κριτήρια και να εκδοθεί το διάταγμα προσωποκράτησης.

Στις αγορεύσεις τους οι δικηγόροι υπεράσπισης είχαν αναφέρει πως δεν πληρείται το κριτήριο και πως δεν έχει αναφερθεί οποιοδήποτε διαπραχθέν αδίκημα εναντίον των δέκα υπόπτων.

Συνεχίζεται η διερεύνηση της υπόθεσης για κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, λέει η Αστυνομία

Η Αστυνομία συνεχίζει τη διερεύνηση της υπόθεσης για τους 10 υπόπτους, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση που ασχολείται με την παράνομη διακίνηση μεταναστών, παρά το γεγονός ότι έχει απορριφθεί το αίτημα της Αστυνομίας για προσωποκράτησή τους, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Κύπρου, Χρίστος Ανδρέου.

Ο κ. Ανδρέου αναφέρει ότι η Αστυνομία συνεχίζει τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης στη βάση στοιχείων και πληροφοριών που έχουν συλλεχθεί μέχρι στιγμής.

Προσθέτει ακόμη ότι γίνονται εξετάσεις για να διαπιστωθεί η προέλευση του χρηματικού ποσού των €160.000 που εντοπίστηκε σε ένα από τους υπόπτους, καθώς και μικρότερων χρηματικών ποσών, επιταγών αλλά και άλλων τεκμηρίων που εντοπίστηκαν από τις έρευνες που έγιναν, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να αφορούν στη συνολική παράνομη δράση των υπόπτων.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση