ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπ. Υγείας: Οι πολίτες δεν ακολουθούν το παράδειγμα των ανεμβολίαστων ιατρών - νοσηλευτών

Άλλα 250 εκ. ευρώ για την πανδημία από την Κυβέρνηση- Ανοίγει η πύλη εμβολιασμών για 57 ετών και άνω

Στέλιος Ξιουρής

Δεν ακολουθούν το παράδειγμα ιατρών- νοσηλευτών των κρατικών νοσοκομείων που αρνούνται να εμβολιαστούν διαπίστωσε ο Υπουργός Υγείας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ.

Ωστόσο ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι δεν μπορούν να ληφθούν μέτρα σε βάρος των ανεμβολίαστων ιατρών- νοσηλευτών, στα πρότυπα Ιταλίας, καθότι υπερτερούν τα ανθρώπινα δικαιώματα που περιγράφουν ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός
Ακόμη ο κ. Ιωάννου επισήμανε ότι όλα τα εμβόλια που παρέχονται είναι ασφαλή , του ASTRAZENECA συμπεριλαμβανομένου και καλεί τους πολίτες να μην φοβούνται.

Στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών που εξέταζε συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους 200 εκατομμυρίων, που θα καλύψει 140 εκ. για δαπάνες για σχέδια στήριξης εταιρειών- εργαζομένων και 60 εκ. για θέματα υγείας ο κ. Ιωάννου παρέπεμψε στον συνολικό αριθμό 350 και πλέον χιλιάδων διαγνωστικών τεστ που διενεργήθηκαν και καθιστούν την χώρα μας μια εκ των πρωτοπόρων στα θέματα πρόληψης. Καθησύχασε δε και μέσω στοιχείων που παρέθεσε η Γενική Διευθύντρια ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΗ περί των ελέγχων που διενεργούνται στις συμβάσεις προμήθειας τεστ.

Ανέφερε δε ότι η Αστυνομία διερευνά την υπόθεση της ενδεχόμενης απάτης με τα τεστ και ξεκαθάρισε ότι τερματίζεται η συνεργασία με την συγκεκριμένη εταιρία.

Η κ. Γιαννάκη περιέγραψε τις διαδικασίες ελέγχου για τα διαγνωστικά τεστ , που με βάση ειδικό λογισμικό και με τυχαία επικοινωνία με πολίτες που ρωτούνται , ανιχνεύονται τυχόν απάτες.

Ανοίγει η πύλη εμβολιασμών για 57 ετών και άνω

Την ερχόμενη Τετάρτη ανοίγει η εμβολιαστική πύλη για τα άτομα άνω των 61 ετών και την ερχόμενη Παρασκευή ή Σάββατο και αναλόγως του ενδιαφέροντος θα ανοίξει η πύλη και για τις ηλικίες 57 ή 58 ετών και άνω ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας. Αυτή την βδομάδα θα παραληφθούν 60 χιλιάδες δόσεις εμβολίων.

Οι συναρμόδιο Υπουργοί Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου και Υγείας Κωνσταντίνος Πετρίδης, παρουσίασαν την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους 250 εκ. ευρώ, μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο, για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης ανέφερε ότι οι επιπτώσεις στην οικονομία θα είναι γύρω στο 1,2% του ΑΕΠ. Το 2021 το έλλειμμα θα κυμανθεί γύρω στο 3,8% και ο ρυθμός ανάπτυξης γύρω στο 3,5% του ΑΕΠ. Μεριμνήσαμε τόνισε ώστε να μην μπει σε περιπέτειες η οικονομία. Ξεκαθάρισε ότι από την έναρξη της πανδημίας διατέθηκαν 335 εκ. για ενοίκια.

«Δεν θα διακινδυνεύσουμε να μπει σε περιπέτειες η Κύπρος» είπε κατηγορηματικά ο κ. Πετρίδης.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι θα διατεθούν 140 εκ. για επιχειρήσεις και εργαζόμενους και θα καλύψουν τις ανάγκες μέχρι τον Ιούνιο.
Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε ότι θα διατεθούν 60 εκ, ευρώ για εμβόλια, τέστ και φροντίδα των ασθενών.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Χριστιάνα Ερωτοκρίτου ζήτησε μεγαλύτερη στήριξη των ενοικιαστών.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλάς η κυβέρνηση απέδειξε με έργα και όχι με λόγια, ότι στηρίζει τους πολίτες.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρος Καυκαλιάς κατήγγειλε την αργή ανταπόκριση στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και την προβληματική στήριξη των ενοικιαστών.

Ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης ζήτησε περισσότερη διαφάνεια στις συμβάσεις για τα τεστ.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X