ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπ. Γεωργίας – Αιτήσεις για δήλωση ζημιών από την πυρκαγιά

Πότε ξεκινούν

ΚΥΠΕ

Αιτήσεις για δήλωση ζημιών που προκλήθηκαν από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού, που έπληξε τις Κοινότητες Παραμύθας, Λιμνάτη, Κορφής, Απεσιάς, Γεράσας, Αψιού και Φασούλας, θα μπορούν να υποβάλλουν από αύριο Τετάρτη 9 Αυγούστου οι πληγέντες, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Τμήμα Γεωργίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Γεωργίας την οποία μετέδωσε το ΓΤΠ, τα έντυπα Δήλωσης Ζημιάς είναι διαθέσιμα στο Επαρχιακό Γεωργικό Γραφείο Λεμεσού και στα γραφεία των Κοινοτικών Συμβουλίων των επηρεαζόμενων κοινοτήτων, καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα του Τμήματος Γεωργίας, στη θεματική ενότητα «Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων».

Οι κάτοχοι, ενοικιαστές ή διαχειριστές των εκμεταλλεύσεων που έχουν πληγεί, καλούνται να υποβάλουν κατάλληλα συμπληρωμένο το έντυπο Δήλωσης Ζημιάς το αργότερο μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου 2023 στα κατά τόπους Επαρχιακά Γεωργικά Γραφεία.

Σημειώνεται πως σε περίπτωση που ο δικαιούχος, για λόγους ανωτέρας βίας, αδυνατεί να υποβάλει τη Δήλωση Ζημιάς εντός της προθεσμίας, αυτή μπορεί να υποβληθεί μέσω αντιπροσώπου και σε εξαιρετικές περιπτώσεις μέσω τηλεομοιότυπου (FAX) στον αριθμό 25306638 ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στη διεύθυνση dagrilimassol@da.moa.gov.cy. Ωστόσο, σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει το συντομότερο δυνατό να υποβληθεί η πρωτότυπη Δήλωση Ζημιάς για να θεωρείται έγκυρη.

Το Τμήμα Γεωργίας σημειώνει ότι στο σχετικό έντυπο θα πρέπει να δηλώνονται ευκρινώς τα στοιχεία του τεμαχίου όπως φαίνονται στη Δήλωση Εκταρικών Επιδοτήσεων και τα στοιχεία της καλλιέργειας ή/ και των υποστατικών που έχουν πληγεί. Το έντυπο πρέπει να συνοδεύεται από αντίγραφο Αίτησης Εκταρικών Επιδοτήσεων στον ΚΟΑΠ για το 2023, εγγραφή του διαχειριστή στο Μητρώο Αγροτών, Βεβαίωση επαγγελματία γεωργού, εγγραφή στο Μητρώο Κτηνοτρόφων, Άδεια Οικοδομής, Πολεοδομική Άδεια, αντίστοιχα, όπου εφαρμόζονται.

Για επιπρόσθετες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται όπως επικοινωνούν με το Επαρχιακό Γεωργικό Γραφείο Λεμεσού στα τηλέφωνα 25803927, 25803912 και 25803933.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση