ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με ρίψεις νερού συνεχίζουν τα εναέρια μέσα για οριοθέτηση πυρκαγιάς

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής

ΚΥΠΕ

Επιχειρούν από το πρωί τα εναέρια μέσα για οριοθέτηση της πυρκαγιάς στην ημιορεινή Λεμεσό, και εκεί και όπου χρειάζεται προχωρούν σε ρίψεις νερού.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, είπε ότι κατά τη σημερινή ημέρα θα υπάρχει ροή πτητικών μέσων καθ΄όλη τη διάρκεια της μέρας.

Όπως είπε, υπάρχει ένας προγραμματισμός για τα εναέρια μέσα, ενώ από τις επίγειες δυνάμεις δεν αποδεσμεύτηκε κανένας, ούτε από το Τμήμα Δασών αλλά ούτε και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κεττής είπε ότι τα εναέρια μέσα θα προχωρήσουν με οριοθέτηση της πυρκαγιάς και εκεί και όπου εμφανίζεται μια αναζωπύρωση, θα την αντιμετωπίζουν. Το θέμα των αναζωπυρώσεων παρακολουθείται και με κάμερες, αλλά και δια ζώσης, είπε.

Εξάλλου, το Συντονιστικό Κέντρο επισκέφτηκαν και οι ισραηλινοί πιλότοι, οι οποίοι συνδράμουν για αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, καθώς και οι Βουλευτές Μαρίνος Μουσιούττας και Μιχάλης Γιακουμή, εκ μέρους της ΔΗΠΑ – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων. Οι Βουλευτές ενημερώθηκαν για την κατάσταση, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους σε όλες τις υπηρεσίες, προσωπικό και εθελοντές, που συνέδραμαν για αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και εξέφρασαν την ετοιμότητα τους να βοηθήσουν σε ό,τι χρειαστεί σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση