ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπ. Δικαιοσύνης: Η Αστυνομία της Κύπρου πλέον αλλάζει

Σε χαιρετισμό της στην εκδήλωση βράβευσης πολιτών που συνέβαλαν στο έργο της Αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών

ΚΥΠΕ

Η Αστυνομία της Κύπρου πλέον αλλάζει, παίρνοντας θέση δίπλα και όχι απέναντι στον πολίτη, με πρώτιστο στόχο την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης τους, είπε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου.

Σε χαιρετισμό της στην εκδήλωση βράβευσης πολιτών που συνέβαλαν στο έργο της Αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, η κ. Προκοπίου ανέφερε ότι η κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη έχει θέσει ψηλά στις προτεραιότητες της τη βελτίωση και ενίσχυση των σχέσεων της Αστυνομίας με τους πολίτες.

Σε αυτό το πλαίσιο συνέχισε, έχοντας πλέον απαλλαγεί από τους περιορισμούς που μας επέβαλε η πανδημία του κορωνοιού, προχωρούμε στη σταδιακή επαναφορά του θεσμού της κοινοτικής αστυνόμευσης που τόσο έχει αγκαλιαστεί από τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες, και έχει συνδράμει καταλυτικά στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την Αστυνομία.

Ταυτόχρονα, σημείωσε, διευρύνουμε και επεκτείνουμε τον θεσμό του Παρατηρητή της Γειτονίας,ένα θεσμό, που βασίζεται στην αρχή ότι η ασφάλεια των πολιτών και της περιουσίας τους, δεν αφορά αποκλειστικά την Αστυνομία, αλλά ολόκληρη την πολιτεία. Στόχος μας, τόνισε, είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η ενεργός συμμετοχή τους στην πρόληψη των πυρκαγιών που τόσο ταλαιπωρούν τον τόπο μας κάθε καλοκαιρινή περίοδο.

Αναφερόμενη στους βραβευθέντες, σημείωσε ότι αυτοί με την ανιδιοτελή τους προσφορά, και σε κάποιες περιπτώσεις αψηφώντας κάθε κίνδυνο ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή, συνέβαλαν στο έργο της Αστυνομίας, είτε βοηθώντας στη σύλληψη δραστών εγκλημάτων, είτε παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια, είτε προσφέροντας αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους για την διεξαγωγή ενημερωτικών εκστρατειών και φιλανθρωπικών εκδηλώσεων.

«Νιώθω την ανάγκη να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου αλλά και τη βαθιά εκτίμηση της Κυβέρνησης στην κάθε μία και στον κάθε ένα από εσάς ξεχωριστά, γιατί με τις πράξεις και δράσεις σας, αφενός έχετε συμβάλει στην αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση του εγκλήματος και στη διασφάλιση της προστασίας και ασφάλειας των πολιτών και αφετέρου, έχετε θέσει ένα σημαντικό λιθαράκι στη γέφυρα συνεργασίας της Αστυνομίας με τους πολίτες», πρόσθεσε.

Η Υπουργός επεσήμανε ότι η Αστυνομία τα τελευταία χρόνια επενδύει σε ένα σύγχρονο μοντέλο αστυνόμευσης, που εμπεριέχει ως βασικό συστατικό τη στενή και δομημένη συνεργασία με τον κάθε ευσυνείδητο πολίτη, και το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια βραβεύονται όλο και περισσότεροι εθελοντές πολίτες, που συνέβαλαν στο έργο της Αστυνομίας, αποδεικνύει ότι αυτή η συνεργασία μεταξύ της Αστυνομίας και των πολιτών έχει πλέον εδραιωθεί.

Στόχος μας, τόνισε, η συνεργασία αυτή να επεκταθεί ακόμα περισσότερο, ώστε να εμπεδωθεί ότι όλοι μπορούν να συνδράμουν, με πολλούς και διάφορους τρόπους, στη διασφάλιση της προστασίας και ευημερίας της κοινωνίας μας.

«Σε ένα σύγχρονο και συνεχές μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η Αστυνομία, ως το κατ’ εξοχήν όργανο για τη διατήρηση της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας των πολιτών, πέραν των βασικών της καθηκόντων, καλείται να διαχειριστεί πρωτοφανή φαινόμενα όπως, η έξαρση της παράτυπης και παράνομης μετανάστευσης, η πρόσφατη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού και η εμφάνιση νέων μορφών εγκλήματος. Και μέσα σε όλα αυτά, οι δυσάρεστες γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας, επιβάλλουν τη λήψη ιδιαίτερα αυξημένων μέτρων ασφαλείας και ανάλωσης πολλών πόρων από πλευράς αστυνομίας και όχι μόνο», πρόσθεσε.

Σε αυτό το δύσκολο και επίπονο έργο της, συνέχισε, η Αστυνομία χρειάζεται να έχει, περισσότερο από ποτέ, αρωγό τους πολίτες που προσφέρουν ανιδιοτελώς τη βοήθεια τους, επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα κοινωνικής προσφοράς. Εξάλλου, σημείωσε, στον αγώνα για την ασφάλεια των πολιτών χωράνε όλοι: η Αστυνομία, η οικογένεια, το σχολείο, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο κάθε πολίτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση