ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
25° Λευκωσία,
28 Ιουνίου, 2022
sport fm - listen live

Δράκου για αξιωματικό: «Εφάρμοσα αυστηρά τις διαδικασίες»

Η τοποθέτηση της υπουργού, μετά την απόφασή της για τον αξιωματικό

24news team

«Εφάρμοσα αυστηρά τις διαδικασίες. Πιστεύω ότι ενήργησα σωστά και νομίζω ότι θα πρέπει να αφήσουμε πλέον την διαδικασία η οποία ξεκίνησε και τον ποινικό ανακριτή, για να βγουν τα πορίσματα», ανάφερε σε δηλώσεις της η υπουργός Δικαιοσύνης κα. Στέφη Δράκου, την Πέμπτη (23/6).

Η κα. Δράκου, βρέθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας στο περιθώριο διάσκεψης για την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών, μια μέρα αφότου ανακοίνωσε την απόφασή της για τον αξιωματικό που καταγγέλθηκε από την Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους για συνωμοσία με βαρυποινίτη, εναντίον της.

Αυτούσια η ανακοίνωση της Υπουργού Δικαιοσύνης για την απόφαση

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ενεργώντας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και αφού έλαβε υπόψη την απάντηση του Ανώτερου Αξιωματικού της Αστυνομίας, τις οποίες απέστειλε γραπτώς, καθώς επίσης και όλα τα ενώπιον της στοιχεία και τις αρχές και κριτήρια που έχει διατυπώσει η νομολογία, αποφάσισε όπως τον θέσει σε διαθεσιμότητα μέχρι τις 20 Ιουλίου 2022, διάστημα που έχει τεθεί ως χρονικός ορίζοντας για ολοκλήρωση της ποινικής έρευνας από τον ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή, με σκοπό την διασφάλιση της ακεραιότητας και της αποτελεσματικότητας της έρευνας.

Άκυρο το... ραντεβού

Την Τετάρτη (22/6) επρόκειτο η νομική ομάδα του ανώτερου αξιωματικού να περάσει το κατώφλι του Υπουργείου Δικαιοσύνης για να συναντηθεί με την Υπουργό Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου. Μάλιστα σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά θα ζητούσαν όπως ο πελάτης τους δεν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη. Ο ανώτερος αξιωματικός δεν πήγε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και απέστειλε μέσω email τις θέσεις του.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση