ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υφ. Τουρισμού: «Αν κάποιος νοσήσει στην Κύπρο, θα διασφαλιστούν τα πάντα, με έξοδα της Κύπρου»

Ελλάδα και Κύπρος εκπέμπουν μήνυμα ασφάλειας και επιτυχούς αντιμετώπισης της πανδημίας, είπε ο Περδίος

Το μήνυμα ασφάλειας και επιτυχούς αντιμετώπισης της πανδημίας, που εκπέμπουν Ελλάδα και Κύπρος στον τομέα του τουρισμού, υπογράμμισε ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου Σάββας Περδίος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο FM του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου στον τομέα του τουρισμού, η οποία, όπως διευκρίνισε, αφορά τόσο το επίπεδο της σύνταξης των υγειονομικών πρωτοκόλλων υποδοχής των τουριστών, όσο και αυτό της προσέλκυσης επισκεπτών.

Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας των τουριστών, ο κ. Περδίος σημείωσε ότι υπήρξε συνεχής επικοινωνία με το ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού για τη σύνταξη των υγειονομικών πρωτοκόλλων, με αποτέλεσμα αυτά που θα εφαρμοστούν από τις δύο χώρες να είναι σχεδόν εφάμιλλα.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις υγειονομικές υπηρεσίες που θα προσφέρει η Κύπρος στους επισκέπτες της, ο κ. Περδίος υπογράμμισε την απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας να καλύψει τα έξοδα διαμονής, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας, εάν κάποιος επισκέπτης νοσήσει στην Κύπρο. "Ενημερώσαμε τους εταίρους μας ότι αν κάποιος νοσήσει στην Κύπρο, θα διασφαλιστούν τα πάντα. Η ιατρική αποκατάσταση του ασθενούς αφενός, αλλά και αφετέρου οι στενές επαφές (οικογένεια) του ασθενούς θα είναι κοντά του. Πάντα με έξοδα της Κύπρου", ανέφερε ο κ. Περδίος.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι η συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου στο πεδίο του τουρισμού στρέφεται στην προσέλκυση τουριστών και από απομακρυσμένες αγορές, όπως Κίνα, Κορέα, Αμερική, Αυστραλία, με την καλή συνδεσιμότητα ανάμεσα στις δύο χώρες να αποτελεί θετικό παράγοντα στην επίτευξη του εν λόγω εγχειρήματος.

Ένα ακόμα πεδίο συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου στον τομέα του τουρισμού, που ανέδειξε ο κ. Περδίος, είναι η προβολή τους στις αγορές του εξωτερικού. Με όχημα την κοινή διοργάνωση ταξιδιών γνωριμίας από Blogger, επηρεαστές της κοινής γνώμης κ.λπ., επιτυγχάνονται οικονομίες κλίμακας που περιορίζουν τα κόστη, επισήμανε ο ίδιος.

Τέλος, ο Υφυπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι η φετινή χρονιά αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για τους επισκέπτες του νησιού να απολαύσουν την Κύπρο με λιγότερο συνωστισμό, σε συνδυασμό με υψηλά επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας.

Κανείς δεν περιμένει ότι φέτος θα έχει κέρδος λέει ο Περδίος, ενόψει της άφιξης των πρώτων τουριστών την Τρίτη

Κανείς δεν αναμένει ότι φέτος θα βγάλει χρήματα από τον τουρισμό, βάζουμε τις βάσεις για ανάκαμψη το 2021, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο o Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, με αφορμή την άφιξη των πρώτων τουριστών την Τρίτη με τη σταδιακή επαναλειτουργία των αεροδρομίων.

Το πρακτορείο στο ρεπορτάζ του αναφέρει πως το 2019 οι αφίξεις στην Κύπρο ανήλθαν στα 3,97 εκατομμύρια και ότι οι μισοί από τους τουρίστες προέρχονταν από το ΗΒ και τη Ρωσία. Διευκρινίζει ότι οι δύο αυτές χώρες δεν περιλαμβάνονται στη λίστα χωρών από τις οποίες οι αφίξεις επιτρέπονται για την ώρα , λόγω επιδημιολογικών δεδομένων.

Στο ρεπορτάζ γίνεται επίσης αναφορά στα ισχύοντα για τις αφίξεις με την παρουσίαση πιστοποιητικών για είσοδο στη χώρα και τα πρωτόκολλα της Κυβέρνησης για κάλυψη εξόδων διαμονής και γευμάτων αν οι τουρίστες ασθενήσουν κατά την παραμονή τους.

Ο κ. Περδίος είπε ότι η Κύπρος δεν προσφέρει θάλασσα και ήλιο μόνο αλλά φιλοξενία και αυτό είναι μια προέκταση της φιλοξενίας μας. Αναφέρθηκε και στη λειτουργία ειδικού χώρου για τουρίστες με κορωνοϊό στη Λάρνακα, ο οποίος έχει 100 κλίνες και ότι άλλες θέσεις σε ΜΕΘ προορίζονται για επισκέπτες αν χρειαστεί.

Ο Υφυπουργός ανέφερε επίσης στο πρακτορείο ότι αρκετά πεντάστερα ξενοδοχεία προσφέρουν πέραν των 500 κλινών για τουρίστες που πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα. Σημείωσε επίσης ότι έχουν γίνει σχεδιασμοί και έγιναν πλάνα β` και γ` για κάθε ενδεχόμενο.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι η Κύπρος θα είναι σε θέση να καλωσορίσει τους πρώτους τουρίστες από Βρετανία γύρω στα μέσα Ιουλίου και Ρώσους λίγο αργότερα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X