ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξυλοδαρμός Τουρκοκύπριας – «Αξιολογούνται κλειστά κυκλώματα»

Καταδίκασε το περιστατικό ο ΠτΔ

24news team

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το περιστατικό ξυλοδαρμού της 25χρονης Τουρκοκύπριας στην Αγία Νάπα από δύο νεαρούς ηλικίας 22 και 30 ετών, με τις Αρχές να ψάχνουν και τρίτο πρόσωπο που φαίνεται να ήταν στο σημείο την ώρα της επίθεσης.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Ελένη Κωνσταντίνου από το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας στην εκπομπή του ΡΙΚ «ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, επισημαίνοντας πως προέκυψε από ασήμαντη αφορμή. Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντίνου «αξιολογούνται πλάνα από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που εξασφάλισαν οι ανακριτές».

Δεν ήταν ρατσιστικό το περιστατικό ξυλοδαρμού Τουρκοκύπριας 25χρονης που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Αγία Νάπα, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τη Δευτέρα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος, συνομιλώντας με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, καταδίκασε το περιστατικό και σημείωσε ότι η αστυνομία θα το διερευνήσει και θα ακολουθήσει τον δρόμο της δικαιοσύνης, υπογραμμίζοντας ότι το περιστατικό δεν ήταν ρατσιστικό.

Σημειώνεται ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε την Κυριακή διάταγμα κράτησης για τέσσερις μέρες εναντίον δύο ατόμων ηλικίας 22 και 30 ετών για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με υπόθεση επίθεσης και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης.

Τατάρ: Μη αποδεκτά τα περιστατικά που επηρεάζουν την ειρηνική ατμόσφαιρα

Δεν είναι αποδεκτά περιστατικά τα οποία επηρεάζουν αρνητικά την ειρηνική ατμόσφαιρα στο νησί, είπε τη Δευτέρα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Σε χθεσινή ανάρτηση στο twitter, ο κ. Τατάρ αναφέρθηκε στο περιστατικό επίθεσης στην Αγία Νάπα, με θύμα 25χρονη γυναίκα, λέγοντας ότι «τέτοιου είδους περιστατικά που βλάπτουν την ειρηνική ατμόσφαιρα στο νησί δεν γίνονται αποδεκτά» και ότι θα δοθούν οδηγίες στην «τεχνική επιτροπή» εγκλημάτων του «προεδρικού» να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο θέμα.

Ανέφερε ακόμα ότι και ο ίδιος θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από το περιστατικό.

Το χρονικό 

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες βίντεο, το οποίο καταγράφει ξυλοδαρμό 25χρονης Τουρκοκύπριας στην Αγία Νάπα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο πρόσωπα, ηλικίας 22 και 30 ετών για διευκολύνσεων των ανακρίσεων, σε σχέση με υπόθεση επίθεσης και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης.

Το συμβάν εξελίχθηκε τις πρωινές ώρες τις 3/6/23 στην Αγία Νάπα όταν μετά από διένεξη μεταξύ των δυο μερών οι συλληφθέντες, φαίνεται σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφαλίσθηκαν, να επιτέθηκαν και κτύπησαν την 25χρονη με αποτέλεσμα αυτή να πέσει από περιτείχισμα ύψος 2-3 μέτρων και να κτυπήσει στο έδαφος.

Η 25χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε σπάσιμο δοντιού και εκχυμώσεις σε διαφορά μέρη του σώματος της.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου και εναντίον τους εξασφαλίστηκε διάταγμα κράτησης για περίοδο 4 ημερών.

Τα κίνητρα που οδήγησαν στον τραυματισμό της 25χρονης διερευνώνται από το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Εξάλλου η 25χρονη, προέβη σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανεβάζοντας φωτογραφίες και βίντεο από την επίθεση που δέχθηκε ενώ το θέμα απασχόλησε και τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης. Σημειώνεται πως ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, ευχήθηκε κάτω από την ανάρτηση της 25χρονης, γρήγορη ανάρρωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση