ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξέσπασε ξανά πυρκαγιά λόγω σμυρίλιου

Το Τμήμα Δασών θα προβεί σε καταγγελία των εμπλεκομένων

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα Κυριακή, 29 Ιουνίου 2025, και ώρα 11:00, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε περιοχή της Κοινότητας Φοινικαριών.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από πολίτες, οι οποίοι έκαναν χρήση ηλεκτρικού εργαλείου (σμυρίλιου) χωρίς άδεια και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 11:20 προτού επεκταθεί.

Το Τμήμα Δασών θα προβεί σε καταγγελία των εμπλεκομένων.

Πληροφορείται το κοινό ότι την περίοδο από την 1η Ιουνίου μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου, απαγορεύεται η χρήση χωρίς άδεια, εργαλείου, μηχανήματος, συσκευής ή άλλου εξοπλισμού για κοπή ή συγκόλληση μετάλλων ή άλλων υλικών, τα οποία κατά τη χρήση τους προκαλούν θερμότητα, φλόγα ή σπινθήρα και δύναται να προκαλέσουν πυρκαγιά, τόσο εντός του κρατικού δάσους όσο και σε απόσταση 2km από την οροθετική γραμμή του.

Σημειώνεται ότι η χρήση των πιο πάνω, κατά την περίοδο 1η Ιουνίου μέχρι 30η Σεπτεμβρίου, χωρίς άδεια, τιμωρείται με πρόστιμο €2000.

Τονίζεται ότι, το άναμμα φωτιάς και η πρόκληση πυρκαγιάς εντός των κρατικών δασών ή σε απόσταση 2km από τις παρυφές τους, συνιστά  αδίκημα, το οποίο σύμφωνα με τον Περί Δασών Νόμο του 2012, τιμωρείται  με φυλάκιση μέχρι 12 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι  €100.000 ή και τις δύο ποινές μαζί.

Το Τμήμα Δασών απευθύνει θερμότατη έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά , όπως η χρήση εργαλείων και μηχανημάτων που παράγουν θερμότητα, σπινθήρες και φλόγα όπως σμυρίλιο, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση.  

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

Η αναγέννηση της Λευκωσίας

Η αναγέννηση της Λευκωσίας

Περπατήσαμε στους νέους δρόμους της πόλης, μιλήσαμε με τον κόσμο και καταγράψαμε το vibe που αλλάζει στο κέντρο της Λευκωσίας, ...
must.com.cy
 |  ΚΟΙΝΩΝΙΑ