ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξενοδοχεία - Κύπρος: Ξεχάστε τον... μπουφέ όπως τον ξέρατε

Τι αλλάζει λόγω κορωνοϊού

24news team

Η εξυπηρέτηση των πελατών από μπουφέ σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα στην Κύπρο αναμένεται ν' αλλάξει σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει εκδώσει σήμερα το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης προς τους υπεύθυνους.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, ο χώρος έκθεσης των φαγητών θα πρέπει να τηρεί αυστηρά τις οδηγίες στα ισχύοντα Διατάγματα του Υπουργού Υγείας για αποφυγή συγχρωτισμού και να τηρείται η απαιτούμενη απόσταση, από πελάτη σε πελάτη, από πελάτη σε προσωπικό και από προσωπικό σε προσωπικό, ενώ ο χώρος έκθεσης των φαγητών αποκόπτεται με εμφανή και ικανοποιητικό τρόπο και ρυθμίζεται η είσοδος - έξοδος ατόμων.

Σε ώρες αιχμής, όπου ο αριθμός πελατών υπερβαίνει τον μέγιστο αριθμό διαθέσιμων θέσεων, η ρύθμιση εισόδου – εξόδου και γραμμής αναμονής ελέγχεται από καταρτισμένο άτομο, ενώ κατά την είσοδο στον χώρο έκθεσης φαγητών διασφαλίζεται η σωστή χρήση του αντισηπτικού σταθμού από τους πελάτες, πριν να έρθουν σε επαφή με εξοπλισμό ή τρόφιμα.

Προτιμάται, ωστόσο, και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, όπως το σερβίρισμα στο μπουφέ πραγματοποιείται μόνο από το προσωπικό εστίασης, το οποίο θα φέρει τα ενδεδειγμένα μέτρα ατομικής προστασίας (μάσκα, γάντια) και θα τηρεί αυστηρούς κανόνες υγιεινής.
Καθαρισμός και απολύμανση.

Σε σχέση με το προσωπικό καθαριότητας , αναφέρεται πως πρέπει να εκπαιδευτεί στην κατάλληλη διαδικασία καθαρισμού και απολύμανσης αναφορικά με τον κορωνοϊό COVID-19.

Χρησιμοποιούνται προς το σκοπό αυτό τα κατάλληλα έγγραφα που είναι αναρτημένα στην ενότητα «Οδηγίες για αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού σε εργασιακούς χώρους» στην ιστοσελίδα του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών – https://www.pio.gov.cy/coronavirus/info.html.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση