ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εκρηκτικό βράδυ στην Πάφο - Απόπειρα φόνου και εμπρησμός

Με λίγα λεπτά δύο περιστατικά που συνδέονται μεταξύ τους

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (20/5) στην Πάφο με λίγα μόλις λεπτά διαφορά που με βάση τα πρώτα στοιχεία αφορά το μεταξύ τους ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Απόπειρα καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες – Απόπειρα φόνου

Υπόθεση απόπειρας καταστροφής περιουσίας και απόπειρας φόνου διερευνά η Αστυνομία στην Πάφο.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 11:15 το βράδυ, σημειώθηκε έκρηξη στην είσοδο οικίας ιδιοκτησία 57χρονου στην Πάφο.

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας για εξετάσεις, καθώς και μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.


Μάχη για τη ζωή του δίνει ο Δημήτρης Χριστόφιας


Από εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη οφειλόταν σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μεταλλικό αντικείμενο που περιείχε εκρηκτική ύλη χαμηλής ισχύος, το οποίο τοποθετήθηκε στην κύρια είσοδο της πιο πάνω οικίας, δίπλα από μπιτόνι το οποίο περιείχε εύφλεκτη ύλη.

Κατά τον χρόνο της έκρηξης εντός της οικίας βρίσκονταν η σύζυγος και τα δύο παιδιά του 57χρονου. Η σύζυγος υπέστη εκδορά στη μετωπιαία χώρα και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου έτυχε των πρώτων βοηθειών και απολύθηκε.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην κύρια είσοδο και στον προθάλαμο της οικίας, καθώς και ζημιές σε υαλοπίνακες διπλανών οικιών.

Εμπρησμός λίγα λεπτά μετά

Λίγα μόλις λεπτά αργότερα στις 23:40 το βράδυ, προκλήθηκε πυρκαγιά στην ξύλινη κύρια είσοδο οικίας που διαμένει 21χρονος στην Πάφο.

Κατά τον χρόνο εκδήλωσης της φωτιάς, εντός της οικίας βρισκόταν ο 24χρονος αδελφός του ιδιοκτήτη, ενώ η φωτιά έγινε αντιληπτή και κατασβέστηκε από γείτονα.

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ από εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι η φωτιά προκλήθηκε από τη ρήξη μπουκάλας η οποία περιείχε εύφλεκτη ύλη.

Από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο της οικίας.

Η σύνδεση

Πρόσωπο ηλικίας 22 ετών, συνελήφθη τα ξημερώματα με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εμπρησμού. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για τον γιο του ιδιοκτήτη της οικίας στον Μούταλο.

Ταυτόχρονα η Αστυνομία αναζητεί τον ιδιοκτήτη της κατοικίας που δέχθηκε την εμπρηστική επίθεση για την υπόθεση απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες και απόπειρα φόνου στον Μούταλο.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X