ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χειμωνιάτικο σκηνικό - Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή, σταδιακή υποχώρηση της οποίας αναμένεται τη Δευτέρα.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά και πιθανό στα χαμηλότερα ορεινά αναμένεται να χιονίζει κατά διαστήματα, ενώ στις περιοχές των καταιγίδων δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι. Σταδιακά τα φαινόμενα εξασθενούν και ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ αλλά παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα νότια και τα ανατολικά αλλά στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κυματώδης.

Χαλασμός Κυρίου - Βαριά χιονόπτωση στο Τρόοδος (vid)

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ αλλά αρχικά στα προσήνεμα, μέχρι πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα νότια και τα ανατολικά, ταραγμένη στα βόρεια και ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στους -2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και το απόγευμα πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα νότια και τα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ως βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ για να καταστούν μέχρι το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, γενικά μέτριοι 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα νότια και τα ανατολικά αλλά στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι ταραγμένη. Το απόγευμα θα καταστεί λίγο ταραγμένη στα νότια και τα ανατολικά και μέχρι ταραγμένη στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και το απόγευμα πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο για να κυμανθεί πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης τους δελτίου, ήταν 11 εκατοστά.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X