ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χάπι Molnupiravir: Σε ποιους χορηγείται και ποιες είναι οι παρενέργειες

Το νέο φαρμακευτικό σκεύασμα για τον κορωνοϊό

ΚΥΠΕ

Ημερομηνία ορόσημο η 17η Ιανουαρίου 2022 για την θεραπεία της νόσου COVID – 19 στην Κύπρο με το φαρμακευτικό σκεύασμα Molnupiravir 200mg hard capsules να βρίσκεται ήδη στη διάθεση τόσο των ιατρών όσο και των δικαιούχων στο Γενικό Σύστημα Υγείας, πολιτών.
 
Παρουσιάζοντας το προφίλ του φαρμακευτικού σκευάσματος η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, Ελενα Παναγιωτοπούλου είπε ότι ενδείκνυται σε άτομα άνω των 65 ετών και όχι κάτω των 18 και μπορεί να χορηγείται σε ειδικές κατηγορίες ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.
 
Πρόσθεσε ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες μετά την χορήγησή του δεν είναι ανησυχητικές και αφορούν σε ήπια ζάλη, πονοκέφαλο και εντερικές διαταραχές ενώ σημείωσε ότι τον Φλεβάρη οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας θα έχουν στην διάθεσή τους και το φάρμακο της εταιρείας PFIZER.
 
Σε χαιρετισμό του στην Διάσκεψη Τύπου, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, δήλωσε περήφανος που η Κύπρος είναι ανάμεσα στις πρώτες χώρες στην ΕΕ στην οποία άρχισε ήδη η χορήγηση του σκευάσματος το οποίο είναι και το μοναδικό αυτή τη στιγμή αντιικό που χορηγείται από το στόμα.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση